Hae
Love Beyond Words

Lilian 1v3kk

Viime kehityspostauksesta on vierähtänyt kolme kuukautta ja siinä ajassa Lilian on oppinut jälleen kasan uusia taitoja. Suurimmat kehitysaskeleet liittyvät sosiaalisiin taitoitoihin ja liikkumiseen. Kolmessa kuukaudessa Lilianin sanavarasto on kehittynyt melkoisesti. Kaikista eniten tulee sanoja , ”böö”, ”oho”, ”pissi”, ”äitä”, ”ishi”, mutta jos Lilianin oikeen kovasti haluaa jotain niin suusta tulee myös ”anna”. Kerran kuulin myös sanan ”maitoa”, kun kysyin mitä Lilian haluaa jääkaapista hänen roikkuessaan ovessa. Aika taitavaa, kun myös sana osattiin jo kieliopillisesti täysin oikein taivuttaakin 😉 Myös sanat ”auto” ja ”papa = napa” vilahtelee välillä neidin jutuissa. Puhetta Lilian ymmärtää tosi hyvin ja häntä onkin kiva pyytää tekemään kaikenlaisia eri jekkuja isille, esimerkiksi piilottamaan lelu isin kenkään tai kutittamaan isiä korvasta.

Myös leikit ovat kehittyneet mielettömästi, mistä kirjottelinkin ihan oman postauksen pari päivää sitten. Sitä pääsee lukemaan tästä. Vielä Liliani ei paljon kiinnosta muiden samanikäisten leikkiseura, mutta vanhemmat lapset ja varsinkin aikuiset ovat mieluista leikkiseuraa.

Kolmen kuukauden aikaina Lilian on myös täysin siirtynyt konttaamisesta kävelyyn. Nykyään liikkuminen on jo niin vauhdikasta, että sitä voisi jo melkeen kutsua juoksuksi. Lilian on myös erittäin notkea ja hän taipuu mitä eriskumallisiin asentoihin. Lemppari asento on kuperkeikkaan lähtöasento, josta Lilian tykkää katsella maailmaa takana.

Lilianin ruokailu on tapahtunut jo pitkään säännöllisesti. Eilen olin super ylpeä mun neidistä, kun hän söi päiväkodissa kaikki lautasellaan olevan ruuan! Ruokana oli vielä jauhelihakeittoa, joka ei varmasti ole mitään ihan suosikkisapuskaa. Ehkä kaikista suurin saavutus tässä oli se ettei syömiseen tarvittu mitään muuta viihdykettään. Ruokailu on parantunut muutenkin huomattavasti ja kotiruokakin maistuu välillä tosi hyvin.

Nukkuminen on myös tapahtunut pitkään samalla kaavalla: n. klo 20 nukkumaan ja klo 8 ylös. Meillä oli taas noin kuukauden mittainen huono unijakso, jolloin Lilian heräili 1-3 kertaa yössä, mutta nyt lähipäivinä onneksi ollaan saatu jälleen nauttia yhtäjaksoisista unijaksoissa. Päikkäriaika meillä on 12 eteempäin normaalisti 1.5h-2h. Uhkaavasti nämä päiväunet koko ajan näyttää lyhentyvän ja lyhentyvän ja viime aikoina Lilian on nukkunut monesti myös pelkkiä tunnin päikkäreitä. Nykään Lilian osaa myös ihan omatoimisesti mennä unipupun kanssa sängyn vierelle päikkäriaikaan, mutta ilta-aikaan nukahtaminen ei edelleenkään käy ihan niin helposti.

Tiivistettynä meillä asuu iloisen touhukas temperamenttinen taapero. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *