Hae
Love Beyond Words

Valkosuklaa-manteli cookies

Perjantaina viettiin tyttöjen iltaa, jonne leivoin valkosuklaa-manteli keksejä. Bongasin tämän reseptin Wicket sweet kitchen -nimisestä blogista. Kannattaa käydä kurkkaamassa sivut, jos etsinnässä on jokin kiva leivontaresepti. Itse olen bongannut kyseiseltä sivulta jo monta hyvää reseptiä. Korvasin osan valkosuklaasta mantelilastuilla, sillä oon tällänen pähkinäfanaatikko ja tykkään käyttää niitä lähes kaikissa leipomuksissa ja salaateissa. 

Valkosuklaa-manteli cookies

Noin. 16-18 isoa keksiä
170g voita, huoneenlämpöistä
150g (n. 2dl) fariinisokeria
50g (reilu ½ dl) sokeria 
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
250g (n. 4 dl) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
200g valkosuklaata, karkeasti rouhittua
mantelilastuja
Tee näin:
1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Pilko valkosuklaa karkeasti veitsellä. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola kulhossa, laita sivuun.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään kulhossa kuohkeaksi, n. 5 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele suklaarouhe ja mantelilastut sekaan lastalla. Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
3. Ota taikina jääkaapista ja lämmitä uuni 175 C. Ota lusikalla reiluja nokareita taikinaa ja muotoile pyöreiksi palloiksi ja asettele pellille, jätä muutama sentti pallojen väliin. Älä litistä.
4. Paista keksejä uunin keskitasolla 12-14 minuuttia riippuen siitä minkä kokoisia keksejä teet. Keksit ovat valmiita kun niiden reunat ovat saaneet hieman väriä mutta ovat vielä pehmeitä. Anna jäähtyä pellillä 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput kekseistä. Ja herkuttele! NAM! 
Loppuun vielä kuva meistä kahdesta kimulista, kun Lilian oli suuntaamassa pupun kanssa unten maille ja äiti lähdössä parantamaan maailmaa rappa kaljan ja viinilasin voimin. Oli hauskaa mun ihanien tyttöjen kanssa, mutta seuraavaa tälläistä samanlaista iltaa joutuu nyt oottamaan varmaan aika pitkän tovin, sillä työlämän startattua nää viikonloput on aika arvokasta aikaa. Ja mua harmittas aika todella paljon, jos arvokas aika Lilianin kanssa menis hukkaan. Myös äidin poissaolo näköjään vaikuttaa joka kerta myös uniin, sillä myös tällä kerralla Lilian heräili puolen tunnin välein klo 12 asti, jonka jälkeen se heräili tunnin välein. Ei kovin kiva iltavahtivuoro siis Kimmolle. Seuraavaksi varmasti on juhlan aihetta vasta sitten, kun valmistun, johon näillä näkymin saattaa mennä vielä pitkä tovi…. 
Toivottavasti teillä oli mukava viikonloppu! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *