Hae
Love Beyond Words

Working mama!

Kiitos kaikille tsempeistä edelliseen postaukseen! Ihan turhaan jännäsin (vaikka oikeesti en edes jännittänyt ollenkaan:)) ensimmäistä työpäivää. Tuntui kuin etten olisi ollut päivääkään pois töistä, vaikka viimesin työpaikka ei ollutkaan kyseessä. Entisistä työkavereista on vaan muutama jäljellä ja reseptiikka osaksi uusi, mutta suht samalla periaatteella kuitenkin homma toimii edelleen. Työ on enimmäkseen fyysistä suurtalouskeittiö työtä sekä erilaisten komponenttien tekemistä business loungeihin, eli aika simppeliä hommaa, joka on ehkä ihan hyvä vaan tälläsen 1.5 vuoden kotona oleilun jälkeen. Koska olin tavallaan uusi työntekijä, niin sain työtehtäviin ja työpaikkaan myös perusteellisen perehdytyksen, mikä on hyvä, sillä asiat ovat paljonkin muuttuneet viidessä vuodessa. Olen kuitenkin sellanen ihminen, joka omaksuu asiat ensimmäisellä kerralla, niin jatkuva toisen ihmisen läsnäolo ja neuvominen alkaa jossain vaiheessa puuduttumaan. Yleensä kokeilla on kaikilla oma tapa tehdä työtä, joten neuvoja ei edes oteta vastaan. Viihdyn työssäni paremmin, jos saan valita itse oman työtahtani ja olla itse vastuussa omista tekemisistäni.

Työ on siis erittäin fyysistä ja parin ensimmäisen päivän jälkeen jalat olivatkin aika jumissa. Mutta eiköhän kroppa ala tottua tälläiseenkin työhön aika nopeasti. Työpäivät sujuvat suht nopeasti, kun hommia riittää ja Liliania ei yleensä kerkeä ajatella muutakuin tauoilla. Työpäivän jälkeen haen Lilianin päiväkodista, jonka jälkeen meille jää vain pari tuntia yhteistä aikaa. Pariin tuntiin pitäisi mahduttaa joinain päivinä kaupassa käyntiä, ruuanlaittoa, siivousta, kylpemistä ja toki sitä tärkeintä, eli leikkimistä. Lilianin mentyä nukkumaan olisi kyllä itsekin ihan valmis painamaan jo pään tyynyyn ja varmasti tulee näin tapahtumaankin, kun aloitan klo 6 aamuvuorot.

Työelämään paluu on myös aika kova muutos henkisesti. Päivisin ei enää tarvitsi huolehtia siitä, ettei lounasta saisi syödä rauhassa tai että joku roikkuisi lahkeessa kiinni päivän ajan. Toisaalta tämä tunne on aika vapauttava, mutta silti erossa olo koko päivän tuntuu pahalta. Lähes 1.5 vuoden kotona olo meni ohi yhdessä hujauksessa ja en voi olla miettimättä sitä, että osasinko sitten kuitenkaan nauttia tästä ajasta tarpeeksi. Aikaa ei voi enää kääntää taaksepäin, joten nyt on keskityttävä nauttimaan tästä hetkestä. Vaikka muutos tuntuukin tällä hetkellä todella suurelta ei minusta silti olisi ollut jäämään pelkäksi kotiäidiksi moniksi vuosiksi. Haluan pystyä yhdistämään perheen, työn ja vapaa-ajan, sillä ilman näitä asioita elämästä puuttuisi jokin. 1.5 vuoden poissaolo töistä vaikuttaa myös sosiaalisessa mielessä työpaikalla oloon, sillä suurin osa työkavereista on ihan uusia joilla on täysin omat juttunsa. Keittiössä juttujen taso on yleensä aika hävytöntä, joten myös tähän kestää aikansa tottua.

Tällä hetkellä siis me molemmat teemme vuorotöitä ja minulla on myös viikonloppuisin vuoroja. Lilian on pystytty viemään tällä hetkellä päiväkotiin normaalisti kello 9 aikoihin ja haettu viimeistään 16.30. Jatkossa meidän molempien mennessä aamuvuoroon alkaa päiväkoti päivä jo klo 6.30, joka on pienelle taaperolla hurjan aikasin. Onneksi kuitenkin näinä päivinä pystytään Lilian hakemaan jo melkeen päikkäreiden jälkeen. Rauhallinen lasku päiväkoti arkeen on ollut varmasti pelkkä positiivinen juttu. Tällä hetkellä Lilian viihtyy hyvin päiväkodissa. Hän jää sinne yleensä ilman itkuja, syö ja nukkuu hyvin sekä on hyvällä tuulella. Tämä tietysti helpottaa paljon omaa olotilaa, sillä tiedän, että Lilianille päiväkoti ei ole mikään pelottava paikka.

Minkälaisia ajatuksia teillä töihin paluu on herättänyt? 

4 kommenttia

 1. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Mukava kuulla että töihin paluu sujui mukavasti! 🙂 Mukavaa viikonloppua teille!

  http://kunaitikelaa.blogspot.fi/

 2. Sarkku kirjoitti:

  Mukavaa olla töissä vaihtelun vuoksi, mutta kyllä ootan jo tulevaa äitiyslomaa – ehtii tehä enemmän kotonakin asioita! 🙂

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Mukavaa loppu viikonloppua myös teille! 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo kotona varmaan tulee asiat kasaantumaan aika paljon ja vapaapäivät meneekin sitten niitä kotitöitä tehdessä :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *