Hae
Love Beyond Words

Kengät kevääseen?

Jälleen ollaan pohtimassa ikuisuus ongelmaa: Mitkä kengät olisi hyvät taaperon jalkaan? Nyt ollaan päästy melkein ohi talvesta, joten on aika pohtia kenkä vaihtoehtoja keväälle. Lilian tulee kohta 1.5 vuoden ikään, joten kengille on yhä enemmän käyttöä, kun joka paikassa pitäisi päästä itse kävelemään. Eniten päänvaivaa aiheuttaa kengät, jotka tulisivat ihan arkikäyttöön, eli päiväkotiin ja pihaleikkeihin. Näiden kenkien tulisi olla mukavat jalassa, tukevat, helppo laittaa jalkaan (ja myös sellaiset mitkä ei lähde helposti jalasta Lilianin käsittelyssä) ja toki myös ulkonäöllesesti kivan näköiset. Vaihtoehtoja on jälleen liian monia ja olen koonnut niistä pienen kollaasin tähän.

Suuria kysymyksiä ovat: Pitäisikö kengissä olla nauha- vai tarrakiinnitys? Pitäisikö varren olla matala vai korkea? Pitäisikö materiaalin olla nahkaa vai tekstiiliä? 

Näistä kollaasin kengistä Superfitin kengät näyttää tukevimmilta jalkaan, mutta kiinnityksessä nauhat mietityttää, sillä taapero voi helposti kompastua niihin. Toisaalta taas nauhat saa kiristettyä paremmin ja tarrakengät on helpompi luultavasti saada itse pois jalasta. Jos ulkonäön puolesta pitäisi valita, niin ottasin nuo aivan ihanat Geoxin lenkkarit! Mutta ne tuskin selviäisi siistinä kovin monesta päiväkoti päivästä. Kickersin kengät ovat myös aivan ihastuttavat ulkonäöllisesti ja nahkaa olen kuullut kehuttavan materiaalina ensimmäisissä kengissä. Adidaksen kengät puolestaan näyttävät helpoilta laittaa jalkaan ja myös väritys on sellainen, että se kestää kunnon rymyämistä ulkona.

Minkälaisia kokemuksia teillä on kevät kengistä taaperolla? 

Hienostelukengät ovat sitten ihan asia erikseen. Niillä ei ole tarkoituskaan juosta ympäri hiekkalaatikoita, mutta suurin ongelma näitten vähän hienompien kenkien kohdalla on, että onko ne sittenkään tarpeeksi kivat ja käytännölliset? Ostin Lilianille jo tähän tarkoitukseen ihastuttavat Laura Biagottin kengät Zalandolta, mutta nyt kysymys kuuluukin: Onko näissä jo vähän liikaa blingiä? Tämä on siis ikuinen ongelma lähes kaikissa tälläisissä valinnoissa: EN OSAA PÄÄTTÄÄ 😀

Joko teidän kaapista löytyy kengät keväälle?  🙂 


15 kommenttia

 1. MinnaManna kirjoitti:

  Ihanannäköisiä kenkiä! Minä ottaisin just noi korkeavartiset, kun tuon ikäinen voi helposti muljautella nilkkoja. Tulipas inspiraatio lähteä pläräilemään tuota nettiä ja etsiä meidänkin typykälle kevätlenkkarit 🙂

 2. Sirie / Syyskuun palasia kirjoitti:

  Ihania kenkiä kaikki! <3

  Itse lähtisin ehdottomasti hieman korkeavartisella kengällä liikenteeseen, koska pienen lapsen jalka tarvitsee valtavasti tukea, koska jalka on vasta "muotoutumisvaiheessa", eikä sellaisissa nilkka pääsisi vääntyilemään miten sattuu. Nahka on myös mun kuulemani mukaan paras ensikenkä materiaali, mutta se ei kyllä missään esim. päiväkodissa pysyisi kovin kauaa nättinä.
  Olen saanut meidän pojan fyssarilta todella hyviä vinkkejä kenkien suhteen ja olenkin hänen sanaansa todella luottavainen ammattitaidon takia. Hän on sanonut, että kenkä ei saa olla puristava, mutta sen täytyy tukea nilkkaa ja koko jalkaosaa niin ettei jalka pääsisi liiaksi liikkumaan. Kengän nilkkaosaan on myös syytä kiinnittää huomiota ja sen nilkkaosan pitäisi olla sellainen, että kun kenkää katsoo ylhäältä päin kenkien kärjet eteenpäin suunnattuna, nilkkaosa muodostaisi ikäänkuin V-kirjaimen. Jos nilkkaosa on vain pyörä tai muistuttaa U-kirjainta, se ei todennäköisesti ole tarpeeksi tukeva pienelle jalalle. Ymmärsiköhän kukaan tästä nyt mitään? 😀 Ja kenkää väänneltäessä sen pitäisi olla lähestulkoon periksiantamaton, eli toisin sanoen kova. Jos kenkä on ihan fletku ja joustaa joka suuntaa, se ei todennäköisesti ole silloin hyvä. 🙂

  Ja toki hienostelukengät on erikseen ja jos niillä ei kävele pitkiä matkoja ja ne on jalassa vain satunnaisesti niin en usko, että niiden kohdalla täytyisi kiinnittä niin suurta huomiota nilkkaosaan tai kengän tukevuuteen. En ainakaan itse ole ajatellut 😀

 3. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Tää postaus sai mut miettimään, että onkohan meillä kenkiä Lotalle kevääksi..? Tähän asti ollaan nimittäin päästy helpolla, kun ollaan saatu kummityttömme vanhat
  Kengät (hän on siis Lottaa 11 kk vanhempi), mutta nytpä en muistakaan, että keväälle olisi kumppareita kummempaa! Taitaa joutua siis itsekin pohtimaan kenkäasiaa…

  Ihanat nuo hienostelukengät!

 4. Nelli K kirjoitti:

  Meillä on ollut pojilla aina kävelyuran aikana superfitiä ja siihen luotetaan edelleen! Ihan parhaat! :))

 5. Emilia kirjoitti:

  Voi miten söpöjä kenkiä! Hienostelukengät on tosiaan asia erikseen, mutta kyllä me ollaan muuten vielä suosittu kenkinä ihan tarralenkkareita. Vinkkinä, että me ollaan tilattu nyt jo toista kesää meidän neidille lenkkarit Sports Directin nettisivujen kautta. Sieltä saa esim. Niken ja Puman kenkiä tosi edullisesti. Kannattaa kurkata 🙂

 6. Saija kirjoitti:

  Ihanat hienostelukengät <3 <3 !! Mä en taas kerran ole vielä luonu ajatustakaan kevätkengille.. 😛 Ite ajattelisin et tarraversiot olis helpompi / nopeampi saada jalkaan. Täytyy lähteä testailukierrokselle kauppoihin jossain vaiheessa – meijän taapero varmaan tosi kiltisti tykkää sovitella useita kenkäpareja 😀 😀

 7. Sarkku kirjoitti:

  Oi mitkä ihanat blongblingit, ei ole liikaa! ♥ ite valitsisin vettä kestävän materiaalin, Suomen kevät kun on mitä on… Tarrakengät tosiaan taapero osais jo itekkin laittaa jalkaan. Ite tein hienon kirppislöydön meille kevätkengiksi mutta eihän tytöllä voi ikinä olla liikaa kenkiä eli voi olla, että jotain muutakin pitää vielä hankkia. 🙂

 8. Sarkku kirjoitti:

  Oi mitkä ihanat blongblingit, ei ole liikaa! ♥ ite valitsisin vettä kestävän materiaalin, Suomen kevät kun on mitä on… Tarrakengät tosiaan taapero osais jo itekkin laittaa jalkaan. Ite tein hienon kirppislöydön meille kevätkengiksi mutta eihän tytöllä voi ikinä olla liikaa kenkiä eli voi olla, että jotain muutakin pitää vielä hankkia. 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Nuo superfitin kengät on varmasti hyvä vaihtoehto. Oon ainakin ollu tyytyväinen nuihin talvikenkiin, vaikka enemmän käytössä on ollut nuo kuomat 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos erittäin rakentavasta kommentista! 🙂 Paljon ihan uutta tietoa ja nyt luulen olevani paljon enemmän fiksumpi kenkävalinnan suhteen 🙂 Mutta kai se on vaan mentävä ja kokeiltava eri kenkiä miten istuu neidin jalkaan 🙂

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hih, kannattaa jo alkaa varautumaan kevät keleihin 😉 Ainakaan täällä etelässä ei oo paljon yhtään lunta kohta jäljellä ja joka päivä lähes 5 astetta lämmintä 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Superfit taitaa olla kyllä varma valinta! 🙂

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! 🙂 Sieltä kerran tilasin itselleni treenivaatteita, mutta en ookaan tajunnut että sieltä sais lapsillekin jotain 🙂

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Meillä puolestaan Lilian vois varmaan testailla kenkiä vaikka koko päivän! 😀 Vaatteiden sovittelu onkin sitten ihan toinen juttu. Neiti vaan juoksee karkuun, kun yritän sovitella eri vaatteita 😀

 15. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No ei tosiaankaan kenkiä voi olla liikaa 😉 Varsinkin nyt niillä alkaa olla jo käyttöö! Toisinkuin vielä syksyllä, kun Liliankin vaan istu rattaisssa ja konttas ulkona 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *