Hae
Love Beyond Words

Työelämän plussat ja miinukset

Bloggaaminen on jäänyt nyt erittäin vähelle ajalle, sillä työnteko lohkaisee suuren osan ajasta. Toivottavasti te lukijat pysytte kuitenkin jatkossakin matkassa, vaikka postauksia tulisikin vain muutaman kerran viikossa. Töitä on tehty nyt kolmisen viikkoa ja pikkuhiljaa tähänkin elämään alkaa tottua. Ajattelinkin koota teille pienen listan siitä mitä hyviä ja huonoja puolia töissä käyvän äidin mielessä liikkuu.

Plussat

Raha

Tämä on ehkä monella se syy miksi ylipäätäänsä töihin palataan ja niin myös meillä. Ikuisesti ei ole taloudellisesti mahdollista jatkaa vanhempainrahalla. Rakastan tuhlata rahaa Lilianin hömppä juttuihin, joten onhan se mukavaa kun nyt on taloudessa kaksi tienaavaa ihmistä. Toki on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin raha, mutta pidän kuitenkin siitä, että ulkoisetkin puitteet on kunnossa. 
Sosiaaliset suhteet

Töissä vietetään 8 tuntia tiiviisti porukassa, joten on ihanaa päästä pitkästä aikaa viettämään aikaa aikuisten ihmisten seurassa ilman, että mukana tulee huomionhakuinen taapero. 
Lounastauot
Miten ihanaa, kun saa syödä rauhassa, eikä tarvitse siinä samalla syöttää toista tai siivota keittiötä.

Työmatkalla klo 5.30.  

Miinukset

Yhteinen aika
Töistä päästyäni yhteistä aikaa Lilianin kanssa on noin 4 tuntia, mikä on todella vähän verrattuna siihen mihin on tottunut viimeisen vuoden ajan. Tämän takia ns ”omaa aikaa” ei ole nyt juuri ollenkaan, sillä iltasin ei jaksa/malta tehdä juurikaan mitään kuin olla kotona Lilianin kanssa. 
Aikaiset aamut
Näitä aikaisia aamuja minulla ei tosiaankaan ole ollut ikävä. Vihaan herätä herätyskelloon, varsinkin jos se soi nykyään jo ennen kello 5 yöllä! Se hyvä puoli näissä aikasissa aamuissa toki on, että pääsen hakemaan Lilianin jo klo 14 jälkeen pois päiväkodista ja minä en ole se, joka vie kiireellä sen aamulla sinne. 
Sosiaaliset suhteet
Tää on myös miinus puolella, sillä työpaikalta varmasti lyötyy aina myös sellasia henkilöitä joiden naama ei aina miellytä. Kotona olo on paljon stressittömämpää, kun ei tarvitse yrittää olla kenellekään mieliksi tai kuunnella muiden paskanjauhantaa. Kotona voit olla täysin oma itsesi. 
Väsymys
Kotona olo aika ei mun mielestä koskaan ollut mitenkään väsyttävää fyysisesti, mutta paluu työntekoon on ollut aika karua tältä osin. Fyysisen työn vuoksi selkä, niska ja hartiat ovat jumissa ja aikaisten aamujen takia myös väsymys on aika kovaa, kun töistä kotiin pääsee.

Kiire

Äitiyslomalla mentiin ilman aikatauluja lapsen ehdoilla, mutta nyt töissä täytyy olla minuutilleen ajoissa ja kahdeksan tuntia kuluukin sitten siellä.

Vaikka nuita miinuspuolia löytyykin nyt ehkä äkkiseltään enemmän, niin toasiassa ei työnteko niin kamalaa ole. Päiväkodin aloitus on sujunut mukavasti ja on myös itse ollut kiva päästä tekemään jotain muutakin. Ihanaa olisi, että pystyisi tekemään esimerkiksi 3-4 päiväistä viikkoa tai lyhempää päivää, jolloin pääsisin lepuuttamaan hermoja töihin, mutta toisaalta taas pystyisin olemaan myös enemmän kotona. Ehkä joskus vielä se lottovoitto osuu meidänkin kohdalle, jolloin tällainen olisi mahdollista 😉 
Miten teillä työelämän aloitus on sujunut? 🙂 

4 kommenttia

 1. Minnaa kirjoitti:

  Tsemppiä työarkeen! Onhan tämä kovin erilaista.

  Palkkatulo on varmasti itselläkin ykkönen, mutta aikuisseura- ja lounastauot.. Noo, niitä ei ole. 😀 Mutta, toisin kuin ilmeisesti siulla, miulla on työ jota rakastan ja jossa koen olevani just oikeassa paikassa. Viihdyin kotonakin mutta saan työstäkin uskomattoman paljon iloa ja onnistumisen kokemuksia, että se auttaa jaksamaan vaikka välillä niin väsyttääkin.

 2. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Tsemppiä kovasti työhon. 🙂 Kyllä se arki sitten varmasti tasoittuu, kun pääset vauhtiin. 🙂

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂

  No tuo onkin ihan ykkösasia töissä, että siellä oikeesti viihtyy! Musta tuntuu ettei tää työ enää anna mulle mitään muuta kuin, että siitä saa rahaa, se on helppoa ja siellä on kivoja työkavereita. Olisi ihan huippua päästä tekemään sellasta työtä, joka haastais ja siinä vois kehittyä.

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Varmasti tasottuu! Ja kyllä sitä huomaa viikko viikolta, että jaksaa paremmin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *