Hae
Love Beyond Words

Tossut päiväkotiin

Monissa päiväkodeissa pidetään sisällä tossuja jalassa, joten on myös tärkeää että tossut ovat oikeanlaiset, sillä päivässä tulee aika monta tuntia käveltyä niiden kanssa. Meillä on ollut käytössä päiväkodissa Tintin tossut, jotka on olleet erittäin hyvät. Aloitettiin testailemaan niitä jo kotona kuukautta ennen päiväkotia, jotta tossujen käyttö tulisi tutuksi. Lilian tykästyi kovasti tossuihinsa ja ne olikin saatava jalkaan monta kertaa päivässä. Nyt neidin jalka on jälleen hieman kasvanut ja olisi aika päivittää myös tossut päiväkotiin. Selailin ihan mielenkiinnosta myös muita vaihtoehtoja ja löytyihän sieltä vaikka mitä muitakin varteenotettavia vaihtoehtoja. Myös hintahaarukka on aika hurja, sillä perus H&M tossut saa 10€:lla ja jostain tossuista saa pulittaa jopa 70€! Perus hyvät ja käytännölliset tossut saa kuitenkin 20-30€:lla.

Tintti 29€: Reinokauppa, Starchild Shoes 24,90€: Tohvelisankari, H&M 6,99€: H&M, Living Kitzbühel 42,95:Zalando, Giesswein 39,95€: Zalando
Tällä hetkellä käytössä olevat Tintti tossut on tukevat jalassa. Jalka pysyy tukevasti paikallaan tossussa ja tossu pysyy hyvin jalassa. Materiaali on nahkaa, joten se on myös suht helppo pitää puhtaana. Näitä tossuja voin suositella myös lämpimästi muille taapertajille! 
Pikaisen selailun tuloksena löysin myös paljon muita eri mallisia tossuja. Meillä on ollut välillä koti käytössä myös tuollasia perus H&M tossuja, jonka materiaali on osaksi kangasta. Nämä tossut lähtevät aika nopeasti pois Lilianin toimesta, sillä jalka ei pysy fiksusti tossun sisällä. 
Olen kuullut paljon kehuttavan myös näitä Starchild Shoesin valmistamia tossuja, joita myy muun muassa Tohvelisankari. Tossuista sanotaan Tohvelisankarin sivuilla seuraavaa: 
” Sisätossut valmistetaan käsityönä Englannissa pehmeästä luonnonnahasta. Tossujen luistamaton mokkanahkapohja pitää huolen, ettei lapsesi liukastu leikin temmellyksessä.Sisätossujen valmistukseen käytetty pehmeä luonnonnahka on ideaalinen materiaali pienelle kasvalle jalalle. Tämän lisäksi joustava nilkan kohta takaa sen, että tossut pysyvät jalassa kovemmassakin menossa. Kaikki Starchild- nahkatossuissa käytetyt materiaalit ovat myrkyttömiä ja ympäristöystävällisiä.” 

Näitä samantyyppisiä tossuja löytyy monestakin eri kaupasta, mutta erityisesti nämä mielyttävät silmää ulkonäöllisesti, muotoilun perusteella sekä materiaalin puolesta.
Zalandon sivuja selatessa silmään osui myös hieman eri tyyppisiä sisäkenkiä. Living Kitzbühelin tossut olisivat varmasti mukavat koti käytössä esimerkiksi viilenevinä kesä iltoina terassilla ja Giessweinin tossut olisivat todella suloiset kyläily tossut!  Ulkonäön puolesta nämä menisi jopa varmaan jo kenkinä lyhyillä kylä/kauppa reissuilla. 
Minkälaisia tossuja teidän taaperoilta löytyy? 

12 kommenttia

 1. Minnaa kirjoitti:

  Ellulla on Celavin vaaleanpunaiset ankkatossut (ankkafani isä sai valita), niiden malli on aikalailla sama kuin noissa Starchildeissa ja miusta ne ovat ehdottoman parhaat tossut. Tintit ovat varmasti myös erittäin hyvät, mutta nää nykyiset saavat lisäpisteen hyvästä puettavuudesta.

  Oikeastihan haluaisin jotkut ihanat hopeiset nahkatossut Ellulle.. Ehkä sitten eskariin kun tyttö osaa hiukan katsoa omaisuutensa perään. 😀

 2. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Mä olen myös ihastellut noita kollaasissa olevia Starchild shoesin tossuja, ne on ihanat! Harmi, kun meillä ei vielä ole niille tarvetta…;)

 3. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Citymarketista alennuksesta semmoiset, missä on traktori. Maksoi kympin. Tää kenkäasia hiertää mun hermoja. En vaan jaksais miettiä ja panostaa ja tutkia.. ja tulla johonkin lopputulokseen siitä, onko OIKEESTI väärti maksaa joku 70 lapsen kengistä, jotka kuitenkin on vain pari kuukautta aina käytössä. Tai ehkä yhden kesän. En tiedä. Arrgh 🙂

  ps. kiitti että laajensit tän mun ahdistuksen sisäkenkiin 😀 Oon onnistunut pitäytymään vaan ulkokengissä tähän asti, hihi.

 4. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Ihania tossuja!

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Mieluiten pehmeitä tossuja suosimme. Se on sit niin kurjaa kun toinen taapero vaikka vain vahingossa potkasee naamaan kovalla pohjalla. Ihan järkyttävän turhalta tuntuu maksaa paljon tossuista. Pääasia on ettei liukastu.

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kattelinkin myös nuita Celavin tossuja ja oli aika samantyyppiset. Päädyin kuitenkin tilaamaan ameriikoista kans tuollasen tyyliset testiin. Makso vaan vajaan 10e, joten selvää säästöä taas, jos siis on hyvät 😀

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Voihan niitä käyttää kotonakin;)

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahhah 😀 No eii näistä pidä ottaa liikaa stressiä 😀 Mäkin nyt tilasin jotkut halpis versiot ameriikasta, toivottavasti on hyvät 😀

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No näimpä! 🙂 Nuissa tintuissa on kyllä kovat pohjat. Toivottavasti ei oo muut saanut mätkyjä niistä. Nyt tilasin sellaset pehmeemmät. Saa nähdä onko yhtä mieluisat kuin nuo edelliset 🙂

 10. Jenni kirjoitti:

  Meillä on juurikin nuo kuvassa olevat Starchild shoesin perhostossut päiväkotikäytössä ja ollaan kyllä tykätty, sekä minä että tyttö. =)

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ne on kyllä niin suloset! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *