Hae
Love Beyond Words

Aikaa

Aikaa tarvittaisiin nykyään päiviin 24h tuntia lisää, että kerkeäisi tehdä kaiken mitä haluaisi. Myös viikonloput on jo pitkälle ajalle eteenpäin täyteen buukattuja ja seuraava vapaa viikonloppu löytyykin tällä hetkellä vasta toukokuun puolivälistä. Siis totta se on mitä sanotaan, että perheellisenä nää menot täytyy suunnitella jo kuukausia etukäteen. Päiväkodin aloitus on tuonnut muutoksia myös Lilianin rytmiin. Nykyään uni maistuu jo joskus jopa ennen klo 19 ja aamuun herätään pirteenä välillä ennen kello 7. Toki tämä rytmi on ihan hyvä päiväkodin kannalta, mutta viikonloppuisin olisi ihan kiva, jos Liliankin malttaisi nukkua pitempään.
Tällä hetkellä meillä molemmilla on vuorotyö, joten Lilianin ei ole tarvinnut mennä aikaisin päiväkotiin kuin muutamana kertana. Toisaalta taas omille harrastuksille on aika vaikeaa löytää aikaa, jos toinen menee aamu kuudeksi töihin ja toinen pääsee vasta ilta 19 töistä. Ainoa vaihtoehto olisi herätä jo aamu 4 tai sitten lähteä klo 20 jälkeen vaikka lenkille, mikä sekin on aika mahdotonta jos aamulla kuitenkin pitää taas herätä kello 5. 
Nämähän kaikki on vaan kuitenkin tekosyitä ja kaikki on vaan itsestä kiinni. Jos oikeasti haluaa löytää sitä aikaa esimerkiksi kuntoiluun tai kavereille, niin sitähän on vaan järjestettävä. Kavereiden näkemisessä olen tällä viikolla taas skarpannu ja alkuviikosta näin yhtä kaveria vuosien takaa (+tämän masuasukkia). Heidän mukaansa lähti viimeisetkin Lilianin vauvavaatteet, joten edessä on iso shoppailu urakka, jos joskus toinen vauva meidän perheeseen tulee. Alkuviikosta myös näin yhtä kaveria lapsuus ajoiltani, jolla oli mukanaan myös 5kk vanha poika. Nää mamma miitit tulee aina tarpeeseen, vaikka tällä kertaa tais olla molemmilla lapsosilla vähän huono päivä. Mutta tälläset on taas toiseelta voimaa antavia kokemuksia, sillä tietää että myös muiden lapset voi joskus kiukutella. 😉 
Loppuviikosta näin myös ihania rakkaita ystäviä ja meillä kyläili koko viikonlopun ajan siskoni miehineen. Ystävät suunnittelivat kesäksi ilmoittautumista juoksutapahtumaan, joten tästä ainakin saisi motivaatiota viikoittaiseen lenkkeilyyn, sillä sellaseen tapahtumaan on aika mahdotan osallistua ilman kunnon harjoittelua. Ehkä mä saan itseni vielä tämän kevään aikana myös sinne lenkki polulle 🙂 
Kyläily viikonlopun kunniaksi leivoin myös Mokka kakkua mascarpone kuorutuksella, joka oli aika maistuvaa. Reseptin voi poimia tästä talteen: 


Ainekset:
100g voita, huoneenlämpöistä
3½ dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1½ dl crème fraîchea, täysirasvaista
1 3/4 dl hyvin vahvaa kahvia 
140g valkosuklaata, rouhittuna
Mascarponekerma:
3 dl kermaa
250g mascarpone-juustoa
1 dl tomusokeria, sihdattuna
Tee näin:
1. Lämmitä uuni 160C. Pingota leivinpaperin palanen irtopohjavuoan pohjalle ja voitele pohja ja reunat. Keitä kahvi. Rouhi valkosuklaa hienoksi rouheeksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola keskenään kulhossa, laita sivuun. 
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri, jonka jälkeen lisää myös kananmunat ja vatkaa ilmavaksi.
3. Lisää kuivat ainekset taikinan sekaan, vatkaa vain sen verran että ainekset sekoittuvat. Lisää myös crème fraîche ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kahvi ja vatkaa varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele lopuksi valkosuklaarouhe sekaan.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 50-65 minuuttia tai kunnes puutikku tulee puhtaana kakusta. Anna jäähtyä kokonaan vuoassa. 
5. Tee kuorrutus kun kakku on täysin jäähtynyt. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista mascarpone juusto sekä sihdattu tomusokeri toisessa kulhossa. Lisää juusto-tomusokeriseos vatkatun kerman sekaan ja vatkaa nopeasti tasaiseksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Pursota tai levitä kuorrutus kakun päälle. 
(Resepti: Wickedsweetkitchen)

10 kommenttia

 1. Cindderella kirjoitti:

  Mäkin tarvisin vähän lisää tunteja vuorokauteen =D
  Voi hitsit miten ihana toi kakku! 😛

 2. Minnaa kirjoitti:

  Tulen kimppatilaukseen niihin lisätunteihin! 😛

  Upea kakku!

 3. MinnaManna kirjoitti:

  Tää kans ja meillä ei vielä edes käydä töissä eikä lapsi ole tarhassa 😀

 4. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Tänne kanssa voisi tilata samalla lisätunteja….
  ps.Ihana kakku! 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hih, varmaan jokaisella äidillä on sama toive 😉

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Haha 😀 Hieman kyllä melkeen tulee ikävä niitä "helppoja" vauva-aikoja 😀

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mutta onhan se kotiäidinkin elämä kiireistä 🙂 Loppuaikoina ei kyllä pystynyt paljon kotona oleilemaan, kun piti keksiä kaikkea mahdollista aktiviteettiä touhukkaalle neidille ;D

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Ja oli kyllä hyvää! 🙂

 9. Heidi Maria kirjoitti:

  Voi nam mikä kakku!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *