Hae
Love Beyond Words

Kadonnut unipupu

Eilen tapahtui se kaikista pahin: unipupu unohtui päiväkotiin! Tämä oli ensimmäinen kerta kun näin kävi meille ja toivottavasti vastaavia unohduksia ei enää tapahdu. Lilian on nukkunut pikku vauvasta asti kummilta saamansa unipupun kanssa, joten tästä on tullut tärkeä tuki erityisesti näin päiväkodin aloituksen myötä. Joinain päiväkoti aamuina unipupu on kaivettu jo aamusta esille ja se on helpottanut päiväkotiin jäämistä. Normaalisti unipupu odottaa aina kiltisti päivät sängyssä, joten mitään paniikkia ei eilenkään ehtinyt syntyä ennen nukkumaanmenoa. Nukutuksen yhteydessä Lilian kuitenkin heti huomasi jonkun tärkeän puuttuvan ja koitti etsiä sitä käsillään epätoivoisesti ja muutama pieni lisäitkukin tuli. Nukutus eilen kestikin ruhtinaallisen tunnin ajan ja yöstä selvittiin kahdella itkulla. 
                                       
Onneksi Lilianilla on kaverina sängyssä myös pari muuta lelua ja muutama harso, joita hän myös tykkää nuuskia nukahtaessaan, joten rakkaan unilelun ollessa poissa kovempaa paniikkia ei syntynyt. Suosittelenkin kahden samanlaisen unilelun ostamista heti alkuaikoina, jolloin toisen voi hyvillä mielin jättää päiväkotiin. Tosin vanhemmalla iällä varmasti jostain tietystä unilelusta muodostuu niin tärkeä, että sille on mahdotonta löytää mitään korviketta. Unipupun olemassa olo on varmasti tärkeää Lilianille ja uskon, että se myös on helpottanut yöllä itsekseen uudelleen nukahtamista ilman, että toisen meistä vanhemmista on tarvinnut mennä rauhoittelemaan (toivottavasti tämä sama myös pian toimisi koko yöunille nukahtaminen kanssa). Unipupu muodoltaan sellainen, että siitä saa helposti kiinni ja se on helppo vetää kasvoille. Lilian tykkää myös kovasti tutkailla aina nukkumaanmentäessä pupun pitkiä korvia. Välillä koko nukkumaanmenokin saattaa unohtua, kun unipupulle on kerrottava kaikki päivän tapahtumat. 
Löytyykö teidän pieniltä tärkeiksi muodostuneita leluja? 

5 kommenttia

 1. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Ha, teette niinkuin me! Meillä on päikyn alusta asti ollut kaksi unitiikeriä. Prikulleen samanlaiset, samasta kaupastakin 🙂 Tuskin pätkä vielä hetkeen tajuaa, että "heeeei, jos kotona on tää sama, ja se EI lähde aamulla mukaan.. niin.." 😀

 2. Elina | PikkuPeikkoPrinsessat kirjoitti:

  Voi ei! 🙁 Meillä on tytöillä tosi tärkeät unipöllöt. Hankinkin pian toiset samanlaiset juuri sitä varten että voi jättää päikkyyn tai on varalla jos katoaa. Mutta pyh, eihän noi niitä huijari-kakkos-pöllöjä hyväksy! 😀 niihin oikeisiin on jo tarttunut se unen haju… 😉

 3. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Mä tein niin, että ennen päikyn alkua vaihdoin kotona sen "oman" tiikerirätin uuteen. Ei huomannut mitään eroa. Ja sit päikkyyn se, mikä oli ollut kauemmin käytössä 😀 Hitto mitä kikkailua 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Noniin ois pitänyt tehdä, mutta tuskin kelpuuttaa mitään erilaista unilelua enää. 😀 Koetin metsästää samanlaista unipupua, mutta ei nuita enää myydä:/

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hihihi 😀 Kyllä me äidit ollaan fiksuja 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *