Hae
Love Beyond Words

Haaveena oma koti!

Kiitos kaikille tsempeistä työharjoittelun suhteen! 🙂 Edellisessä postauksessa myös vihjailin uudesta projektista ja kyseessä on siis oman kodin löytäminen.  Moni teistä varmasti epäili hieman erilaista projektia 😉 Asumme siis tällä hetkellä vuokralla ja maksamme kallista vuokraa, joten olisi aika paljon fiksumpaa käyttää se raha lainan lyhentämiseen näillä koroilla. Nyt täytyisi vaan löytää se unelmien koti. Meillä on korkealla kriteerit. joten sen unelmien kodin löytäminen on haastavaa. Kodin tulisi löytyä läheltä meidän työpaikkoja (mieluiten tietenkin läheltä Lilianin päiväkotia), kodin tulisi olla suht uusi ja hyvin pidetty, jotta säästyttäisiin suurimmilta tulevaisuuden remontti huolilta. Kodissa pitäisi olla riittävästi tilaa ja unelma olisi myös oma piha ja terassi. Meidän alue vaatimuksilla kuitenkin tämä yhtälö taitaa olla kuitenkin aika mahdoton ajatus. 
Googlettelin kuvia siitä miltä ainakin minun unelmien koti tulisi näyttämään. Kodista tulisi ainakin löytyä tilava ja valoisa olohuone, jonne mahtuu kutsuva ja iso löhöily sohva. Tuollainen takka ois myös todella ihana lisä tunnelmallisia koti-iltoja varten! 
Haluan, että olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat kaikki samassa tilassa, jotta mahdollisten vieraiden kanssa keskustelu onnistuu paremmin. Tämä tuo myös lisää avaruutta, kun ikkunoita on paljon. Unelma olisi myös tuollainen korkea katto. 
Keittiö on minulle yksi tärkeimmistä kriteereistä. Siellä pitää olla runsaasti tilaa kokkailla. Täydellinen keittiö on tuollainen, jossa on tuollainen taso olohuoneen suuntaan ja jonka ympärillä voi istuskella. Kaapit voisi hyvin olla ”piilotettu ympäristöön” ja samoiten kaikki kodinkoneet upotettuina kaapistoihin. 
Kylpyhuoneen väritys tulisi myös olemaan harmaa/tumma, jonne voisi luoda tunnelmaa esimerkiksi kattoon upotetuilla ledeillä. 

Makuuhuone tulisi myös olemaan aika simppeli, jossa käytettäisiin jotain tummempaa väriä esimerkiksi yhden seinän korosteena, mutta muuten värimaailma olisi vaalea. 
Toki kodista löytyisi myös paljon pinkkiä Lilianin omasta huoneesta. Lilianin huoneesta tulee varmasti niin tyttömäinen kuin voi vaan olla. 

Oma piha ja terassi olisi myös aika luksusta. Siellä olisi täydellistä viettää rentoja kesäiltoja ja grillailla. Pihalle tulisi mukavat terassikalusteet, kukkia ja ehkä jotain omia yrttejäkin.

Tälläisestä kodista siis unelmoin villeissä haaveissani. Tälläinen koti ei ehkä vielä ole ihan realistinen, mutta toivottavasti meille sopiva pesä pian löytyy, josta pystymme alkamaan rakentamaan yhteistä kotia.

8 kommenttia

 1. Minnaa kirjoitti:

  Oi miten jännä projekti! Tsemppiä etsintöihin! 🙂

 2. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Ai ei ollutkaan vauva 😉 Me kans haaveillaan uudesta kodista, mutta tosiaan – haaveet ja rahavarat vaan ei aina ihan kohtaa 🙂 Mä haluaisin kaksi kerrosta <3 Oma piha olis tavallaan kiva, mutta toisaalta mä vihaan kaikkea mullassa möyrimistä, että sen puoleen sinne tulis varmaan vaan jotku laatat ja riippumatto 😀

  Noi sisustuskuvat on ihan täydellisiä! Ihanat värit, valo ja avaruus. Ainoastaan lastenhuoneessa mun maku menee ihan toisessa laidassa 😀 Mutta onneksi makuasioista ei voi kiistellä <3

 3. Nella kirjoitti:

  Mun unelma koti näyttää vähän samalta! 😀 Ja haluisin kans just tollee paljon ja isot ikkunat! Lasten huone ei tulis tietenkään olemaan vaaleenpunanen, mutta tuskin vaaleensininenkään 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Asuntoja tulee kyllä myyntiin joka päivä, mutta aina niissä tuntuu olevan jotain vikaa, mutta eiköhän se oma koti vielä löydy 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mä en taas haluaisi kahta kerrosta, kun varsinkin jossain kolmiossa/neliössä se pienentää asunnon ilmettä ja ois aika hankalaa raahata tuollasta taaperoa edes takaisin 😀 Ja varsinkin jos joskus sattus olee myös vielä toinen vauva 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo ikkunat tuo niin paljon valoa ja avaruutta, vaikka neliötkin oiskin pienet 🙂 Hih, voihan se olla että jossain vaiheessa pinkkiin kyllästyy tai sitten Lilian haluukin vaikka vaaleensinisen huoneen joskus kun osaa ilmaista itseään sanoin 😀

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Täytyy käydä kurkkimassa haaste 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *