Hae
Love Beyond Words

Rairuohon istutus vaippaan

Viime perjantaina saatiin päiväkodista ensimmäinen tuominen kotiin, kun Lilian oli itse istuttanut rairuohoa pieneen rasiaan. Toteutustapa oli itsellekin uusi tuttavuus, sillä rairuoho oli istutettu vaipan sisältä otettuun vanuun. Lilianin istuttama ruoho onkin kasvanut jo kivasti ja päätettiin kokeilla myös kotona tätä samaa tapaa. (Tosin tässäkin asiassa oltiin hieman myöhässä ja rairuoho ei välttämättä ehdi kasvaa edes pääsiäiseksi.) 

Tämä rairuohon istutustapa on ainakin omasta mielestäni paljon kätevämpi, sillä vaipan vanu ei sotke niin paljoa mitä mullan kanssa ehkä kävisi pienen taaperon käsittelyssä. Ideana on siis vaan kaivaa vaipan sisällä oleva vanu istutuskippoon ja kastella se reilusti vedellä, jonka jälkeen siemenet heitetään päälle. Myös ulkonäöllisesti tämä on kivemman näköinen multaan verrattuna.

Nyt sitten jännityksellä odotellaan kasvaako ruohikko ennen pääsiäistä. 🙂

5 kommenttia

 1. maarialla.fi kirjoitti:

  Meillä kasvatetaan rairuohot aina talouspaperin päällä: paperi kosteaksi, siemenet päälle ja elmukelmu pitämään kosteutta 🙂 kelmu pois kun alkaa itää ja suihkuttelee vettä niin hyvin itää 🙂 multaa ei viitsi ostaa vain rairuohon takia 😀 toimisikohan tuo tavalliseen pumpuliin?

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Toimii

 3. Viivi kirjoitti:

  Vitsit, miten kiva idea! Pitänee lähtee repimään yks vaippa auki 😀
  ps. blogissani on sinulle haaste!

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo itsekin laitoin viime vuonna talouspaperille kasvamaan. Ihan kätevää, kun ei tarvii sotkee mullan kanssa 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos haasteesta 🙂 Koitan toteuttaa sen ensi viikolla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *