Hae
Love Beyond Words

Kun pieni sairastaa…

Koittihan meillekin tämä päivä, kun jouduin olemaan pois töistä Lilianin sairauden vuoksi. Aika pitkälle ollaan siis päästy ilman sairaslomia, sillä Lilian aloitti jo tammikuun alussa päiväkodin. Toki melkeen koko kevät on ollut on/off flunssaa, mutta pahimmat flunssat on saatu kärsiä sopivasti Kimmon lomaviikolla, jolloin se ei aiheuttanut ylimääräisiä poissaoloja. Myöskään pienen nuhan vuoksi ei olla pidetty Liliania kotona. Nyt kuitenkin alkuviikosta Lilian kärsi kovasta yskästä, joka teki nukkumisesta lähes mahdotonta, joten Kimmo oli kotona puolet omasta työpäivästään. Eilen oli tarkoituksena palata normaaliin arkeen, mutta päiväkodista tuli ”se puhelu”. Lilianille oli noussut pieni kuume ja muutenkaan neiti ei ollut oma itsensä, jonka vuoksi eilen ja tänään oli puolestaan minun vuoro jäädä kotiin.

Minun tapauksessa kotiin jääminen ei käynytkään ihan niin helposti, sillä jouduin lähteä hakemaan kipeän lapsen kanssa terveysasemalta sairaslomatodistusta. Lilian oli onneksi saanut nukuttua ennen reissua 3h päikkärit, mutta silti matka oli aika väsyttävä, kun se kesti bussimatkojen ja jonotosaikojen kanssa 3h. Meidän tuurilla terveysasemalla sattui juuri samaan aikaan elvytystilanne, jonne kaikki päivystävät hoitajat ja lääkärit riensivät. Hieman ikävää, mutta ymmärrän, että jotkut saattavat käyttää tälläisiäkin tilanteita hyväkseen luistaakseen töistä. Onneksi Lilian jaksoi koko matkan ilman kiukutteluita ja ainoa vastalause tuli, kun piti alkaa laittaa vaatteita päälle ja ei saanut enää jatkaa käytävillä juoksentelua.

Lilian on ollut koko viikon erityisen kiukkunen ja ainoo asia missä neiti on tyytyväinen on syli, mistä voi katsella samalla ulos. Yöt myös ovat olleet toooodella kamalia. Lilian on heräillyt tunnin välein ja uneen takaisin pääseminen on ollut vaikeaa. Viime yönä tytölle myös nousi todella korkea kuume, sillä kuumemittari näytti yön pimeydessä ainakin 39 astetta.. Aamuun herätessä kuitenkin kuume oli poissa ja muutenkin sängystä kömpi ylös täysin muuttunut neiti.  Lilian on ollut todella hyvällä tuulella ja yhtään itkupotkuraivaria ei oltu päikkäreihin mennessä kuultu. Saattoi siis olla, että yön kuumeilut auttoivat vihdoin helpottamaan oloa. Ainakin toivon niin!

Meillä on ollut ihan super tehokas aamupäivä, kun ei olla uskallettu lähteä ulkoilemaankaan. Ollaan siivottu, pesty pyykit ja tiskit sekä vaihdettu lakanat. Vaikka tälläset kotipäivät onkin super kivoja (varsinkin jos neiti on yhtä aurinkoa) niin silti mulla on todella huono omatunto siitä, jos olen poissa töistä sairastelujen vuoksi. Vaikka tälläisille ei oikeen voi mitään ja ne vaan kuuluu lapsiperheen arkeen.

Hei, mutta ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille! <3

6 kommenttia

 1. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Voih, älä nyt yhtään pode huonoa omaatuntoa! Sairasteluille ei voi mitään – oli ne sitten omia tai lapsen. Nyt rentoa viikonloppua ja ens viikolla taas muksut hoitoon 🙂

 2. Nella kirjoitti:

  Voi pikkunen sairastelija! Onneksi nyt on jo parempi. 🙂 Hyvää viikonloppua sinne teille! Ensiviikolla pääset taas töihin. ;p

 3. jenniuh kirjoitti:

  Meillä saa saikkulapun neuvolasta 🙂 eikä tartte mennä edes käymään! Sähköpostia oon laittanu, ja lähettävät lapun kotiin jos haluaa 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oli kyllä piristävä päivä tänään, kun aurinko paisto! Ja huomenna näillä näkymin päästään messuilemaan 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Jaaa, en tiiä käyttäsinkö silti tuota sanaa "pääsen" ;D

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hyvä palvelu teillä! 🙂 Minäkin soitin neuvolaan, jos sieltä ois saanu, mutta ei täälläpäin saa mennä sairaan lapsen kanssa edes sinne :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *