Hae
Love Beyond Words

Lilian 1.5 vuotta!

Viime viikonloppuna tuli neidille ikää jo kunnioitettavat 1.5 vuotta! Vaikka 1.5 on pieni luku, niin se kehitys mitä tässä ajassa on tapahtunut on ollut todella huimaa! On aika uskomatonta kuvitella, että esimerkiksi tasan vuosi sitten meillä oltiin vielä tiukasti paikallaan lattialla, kommunikoitiin lähinnä hymyilemällä, nauramalla ja itkemällä sekä nukuttiin vähän väliä päikkäreitä! Nykyään meininki on vähän erilaista, kun talossa asuu ainakin omasta mielestään täysin tasavertainen pikku neiti, jonka käsky on laki!

Nyt tuleekin pitkästä aikaa pieni katsaus pelkästään Lilianin kuulumisiin.

Lilianin luonnetta voisi kuvailla parhaiten sanoilla: sosiaalinen, huumorintajuinen aurinkoinen ja lyhytpinnainen. Luonteeltaan Lilian on  sosiaalinen ja tämän hetken paras juttu onkin huutaa ”moi” iloisesti kaikille vastaantulijoille. Huumorintajua löytyy myös ja välillä neiti saattaa huijata ihan pokkana ja kun huijaus selviää nauraa neiti vaan räkäisesti perään. Normaali olosuhteissa Lilian on hyväntuulinen, mutta vaatii edelleen yleensä täyden huomion kaikille puuhilleen. Lilianilla ei siis ainakaan tällä hetkellä ole kärsivällisyyttä oikeestaan yhtään ja jos jokin asia ei mee ihan niinkuin on suunniteltu, niin vastalauseet ovat aika kovaäänisiä.

Parhaita leikkejä tällähetkellä on edelleen vauvaleikit ja kotileikit. Vauvoja työnnellään rattaissa, syötetään ja paijataan. Ruuanlaitto aikaan puolestaan Lilian kokkaileee omassa keittiössään. Parasta on myös järjestää teekutsuja oman pyödän ääressä. Kirjoja ei edelleenkään paljoa tykätä lukea. Eniten Lilian tykkää katsella kuvia ja osoitella niistä tuttuja asioita, mutta mitään tarinoita ei jakseta kuunella. Kirja menee nimittäin aika nopeasti kiinni Lilianin toimesta, jos pidempää aikaa meinataan tuijottaa samaa sivua. 
Lilian juo kotona unimaidot tuttipullosta, vaikka päiväkodissa tuttipullo on ollut pois käytöstä jo lähes alusta lähtien. Tuttipullo on ehkä meille vanhemmille enemmän paha tapa, sillä sillä on rauhoittava vaikutus aina iltamaidon aikaan sohvalla. Muuten neiti osaa syödä ruokansa itsenäisesti, mutta monesti vielä yritetään myös syöttää osa ruuista, sillä sotku on aika melkoista neidin itsenäisen ruokailun jälkeen. Yleensä kyllä Lilian ei apua huolisi enää.

Lilian juttelee paljon. Oikeita sanoja ovat muun muassa ”moi”, ”mennään”, ”pissi”, ”potta”, ”kattoo”, ”kisu”, ”hauva”, ”äitä”, ”ishi”, ”kakka”, ”anna” jne. Ensimmäinen lause oli ”ei oo” ja muitakin ”ei” alkuisia lauseita saattaa välillä vilahdella puheessa. Sanoja tulee jatkuvalla syötöllä ja paljon myös Lilian toistelee kaikkea kuulemaansa. 
Lilian tykkää lirkutella kaikille vastaantulijoille ja neidin hymy on ihan korvissa, jos joku vastaantulija lähtee Lilianin juttuihin mukaan. Välillä vastaantulijoille saatetaan myös huutaa kovaan ääneen, jos ne eivät heti huomaa Liliania. Tämä neiti siis rakastaa huomiota! 😀  Paljon myös vilkutellaan ihmisille ja vieraille. Välillä vieraita tosin yritetään hätistellä jo ulos vilkutuksen voimalla ennenkuin ne ovat lähtemässäkään. 

Tiivistettynä meillä asuu maailman suloisin tyttö, mutta söpön ulkokuoren alta löytyy vahva temperamenttinen tyttö.

12 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Hihi ihana Lilian ja onnea pikkuneidille :)!

 2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Lilian on kyllä niin suloinen tyttö. <3

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Lilian kiittää! 🙂

 4. Minnaa kirjoitti:

  Ihana Lilian. 😀 Teidän elämää "kauan" seuranneena miustakin vaikuttaa, että Lilian on aurinkoinen ja tarmokas ja tahtova tyttö, suloisessa paketissa. ♡

 5. Saija kirjoitti:

  Oih, niin nättinä taas! Paljon Onnea Lilianille <3

 6. Solfiza kirjoitti:

  Ihana pikku prinsessa! Meillä on 3kk poika kotona ja koko ajan hämmästelen miten vauhdikkaasti hän kasvaa ja kehittyy.. Muuten, blogissani on sinulle haaste! http://mamamood.blogspot.com/2015/04/the-liebster-award-blogihaaste.html

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hih, sinähän sen sanoit 🙂 Ja paino sanalla tahtova 😉

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Lilian kiittää <3

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Voii niin pieni vauva vielä! <3 Haikeudella muistelee kyllä sitä aikaa, kun kaikki oli vielä niin uutta ja ihmeellistä!

  Kiitos haasteesta, vastailen siihenkin pikimmiten 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *