Hae
Love Beyond Words

Lapsettomien lauantai

Ennen äitienpäivää vietetään lapsettomien lauantaita jo 22. kerran. Tapahtumalla halutaan muistuttaa, että vanhemmuus ei ole koskaan itsestään selvää: kaikki naiset eivät ole äitejä, eivätkä miehet isiä. 

Itse olen ollut siitä onnellisessa asemassa, etten ole koskaan joutunut pohtimaan mahdollista lapsettomuutta, sillä en kerennyt edes vauvakuume vaiheeseen ennen kuin sain tietää olevani raskaana. Lähipiiristä löytyy kuitenkin muutamakin henkilö, joka on joutunut kokemaan pettymyksiä ja odottamaan pitkiä aikoja ennen positiivisia uutisia. Pitkä odotus ennen raskaaksi tulemista tai väliin mahtuvat keskenmenot ovat todella raskaita kokemuksia. Joillain raskaaksi tuleminen saattaa viedä vuosia tai jotkut eivät kovasta yrityksestäkään  huolimatta saa koskaan omaa lasta, kun taas joillekin raskaaksi tulo käy silmänripäyksessä ilman että sitä suunnittelisikaan.

Minun on vaikea edes kuvitella kuinka raskasta positiivisen raskaustestin odottaminen voi olla. Kaikki ei aina käy niinkuin on suunniteltu ja varmasti on hyvä myös varautua siihen, että jos joskus haaveillaan toisesta lapsesta, niin sitä on mahdotonta tietää milloin onni toisesta raskaudesta tulee (tai tuleeko ollenkaan). Pyrin olemaan aika suunnitelmallinen ihminen, joten ensimmäinen raskaus sekoitti jo aika pahasti kaikki ”suunitelmat”. Koulut oli kesken, eikä vakituista työpaikkaa ollut, joten ei mikään mahdollinen paras väli saada lapsi. Asioilla on kuitenkin aina tarkoitus järjestyä ja asia kerrallaan uskon, että unelma helpommasta ja stressittömämmästä arjesta toteutuu meidänkin kohdalla. 
Toki lapsen saaminen on koko elämän mullistava tapahtuma, mutta ei elämää silti kannata suunnitella sen varaan vuosikausiksi eteenpäin milloin lapsen saamiselle olisi täydellinen ajankohta. Joskus se voi olla silloin jo liian myöhäistä. Itse olen onnellinen, että tulin äidiksi juuri tuona lokakuisena päivänä 2013. 
Tsemppihalaus kaikille lapsettomille, jotka kovasti toivovat omaa pientä rakasta maailmaan! <3 
Lisätietoa lapsettomien lauantaista löydät tästä.
Kävikö teidän raskaaksi tuleminen helposti vai jouduitteko odottamaan kauan positiivisia uutisia? 

8 kommenttia

 1. Diana kirjoitti:

  Meillä esikoinen on suunniteltu. Oltiin seukattu 6kk kun aloin odottaa esikoista. Päätimme että haluamme lapsen ja annoimme vihreen valon vauvalle, kumpikaan meistä ei osannu odottaa et heti tärppäisi 😀 Hassua on sitten se että kakkonen ja kolmonen on vahinkolapsia 😀

 2. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Me yritettiin Lottaa vuosi: puoli vuotta kalenteri kourassa ja puoli vuotta rennommin. Jännitin jo valmiiksi, kuinka toisen kohdalla käy, mutta onneksi tällä kertaa tärppäsi jo toisesta kierrosta. 🙂 Vaikka tuo vuosikin tuntui pitkältä ajalta ja sisälsi paljon pettymyksiä negatiivisten testien ja alkaneiden kuukautisten merkeissä, niin olen onnellinen, ettei yritys kestänyt kuitenkaan sitä kauempaa.

  Täältäkin kovasti voimia raskautta toivoville, jotka eivät vielä ole omaa pientä saaneet. <3

 3. Silkkitassu/Maria kirjoitti:

  Meillä kesti kolme kuukautta ennen kuin positiivinen tulos saatiin. Kerkesi siinä ajatella yhtä jos toistakin varsinkin kun lapsettomuutta oli nähnyt läheltä.

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Sain 18 vuotiaana kuulla että raskaaksi tulo voi olla hankalaa ja pahenee ajan myötä. Aloimme yrittämään lasta. 2 keskenmenoa ja 2 vuotta myöhemmin saimme pienen onnemme. Olimme onnekkaita.

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Aika hassua kyllä, että sitten toinen ja kolmas on ollut vähän ylläri lapsi! 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Yleensä se varmasti auttaa myös asiaa, jos yrittää vaan rentoutua ja ajatella, että se vauva tulee sitten kun on tullakseen 🙂 Vaikka hyvähän se on näin sanoo, kun ei oo ite tarvinnu koskaan stressailla sellaisista. Onneksi toisen kanssa raskautuminen onnistui helposti! 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Onneksi kuitenkin suht nopeasti teilläkin kävi! 🙂 Mutta varmasti siinäkin ajassa kerkee jo alkaa miettii kaikenlaista, jos lähipiirissä on paljon lapsottomuutta 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ihana kuulla, että lopulta kaikki kuitenkin päättyi hyvin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *