Hae
Love Beyond Words

Ne on vaan vaiheita…

Vaikka tuo edellä mainittu lause toistuu aika ajoin äitien keskuudessa, niin joka kerta se on yhtä lohduttavaa kuulla. Huonoimpinakin hetkinä se antaa toivoa aurinkoisemmista päivistä. Kirjoittelin jokin aika sitten meidän nukkumis/nukahtamis ongelmasta ja ehkä tätä samaa lausetta tulisi hyödyntää myös siinä. Ajan kanssa Lilian varmasti alkaa taas nukkumaan yöt kunnolla ilman heräilyä ja maidon vaatimista keskellä yötä. Jonain päivänä tulee vielä sekin hetki, kun saan repiä neidin ylös sängystä.

On ollut kyllä mielenkiintoista seurata miten nämä eri vaiheet oikeasti vaikuttaa neidin luonteeseen. Tai ehkä se johtuu siitä, että meillä tosiaan kasvaa tyttö! Niinä huonoina viikkoina neiti on pelkkää itkua, roikkuu 24/7 kiinni helmassa, eikä mikään muu ole kivaa kuin sylistä ulos katselu. Tälläisinä viikkoina oikeastaan ei pysty edes ajattelemaan mitään kotitöitä, sillä mielenosoitus siitä, että neidille ei annata huomiota on kidutusta korville. Lohduttavaa kuitenkin on se, että tämä oikeasti on vaan vaihe. Kyseessä on yleensä pahat hammaskivut tai kovempi eroahdistus jakso, mutta nämä menevät viikossa tai parissa normaalisti ohi.

Nyt menossa on jälleen todella mukava vaihe. Silloin Lilian on yhtä hymyä ja tykkää leikkiä sekä hauskuuttaa kaikkia ympärillään. Tässä vaiheessa Lilian jopa leikkii jonkin verran itsenäisesti nukkejen tai omien  kotihommien parissa  sekä tänään se jopa vietti 5 minuuttia yksin leikkien omassa huoneessaan! Tää on todella harvinaista ja en muista jääneeni kertaakaan sen yksin huoneeseensa leikkimään niin pitkäksi aikaa!

Tämän viikon helppouteen toki on vaikuttanut se, että Lilian on viettänyt sen kokonaan kotona, kun Kimmo on ollut kesälomalla. Näin ollen Lilian on saanut nukkua mielin määrin ja saanut nauttia ajasta isin kanssa. Tämä on toki vaikuttanut yöunille menoon niin paljon, että neitiä ei saa ilman raivareita edes 21 aikoihin sänkyyn. Aika lepposia päiviä siis ollu, sillä normaalisti nukkumaan mennään jo 19 jälkeen. Jokaiseen vaiheeseen kuitenkin liittyy siis aina himpun verran positiivista ja negatiivista. Yleensä huonoina päivinä puolestaan nukkumaanmeno käy silmänräpäyksessä, kun päivän kestävä kiukkusuus väsyttää takuuvarmasti tuon neidin.

Muista siis rankkoina hetkinä, että ne on vaan vaiheita! 🙂 

Aurinkoista viikonloppua ja nauttikaa huomisesta päivästä äidit! <3 


4 kommenttia

 1. Minnaa kirjoitti:

  Se lohduttelu "Se on vain vaihe" ei aina tilanteen päällä ollessa lohduta, vaikka se niin totta onkin! Kiva että teillä on nyt menossa mukavampi vaihe. 🙂

 2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Musta tuntuu että meillä on jokin "vaihe" menossa koko ajan jollakin. 😀 Yhdestä selvitään niin toisella on jo uusi päällä. Välillä on kyllä sitäkin kun kaiki tuntuu niin helpolta. 🙂

  Ihanaa äitienpäivää sinne. 🙂

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No voishan sen niinkin sanoa, kun väsyneenä töistä hakee sen kiukuttelevan taaperon kotiin 😀 Sitten kaupasta jotain ruokaa mitä saa nopeesti tehtyä ja samalla kuuntelet kitinää ja yleensä nää viikot on just sillon, kun mies on iltavuorossa. Mutta tää kesän tulo kyllä piristää kummasti! 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ihanaa äitienpäivää teille myös! <3

  Teillä varmasti vaiheita riittää ihan joka lähtöön! Ja nyt kohta pääset ihanaan vauvan tuoksuiseen vaiheeseen takaisin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *