Hae
Love Beyond Words

Valmistunut!

Vihdoin oon itsekin saanut päätökseen neljän vuoden opinnot AMK:n tradenomi linjalla! (tai ainakin omien laskujen mukaan nyt pitäisi olla kaikki pisteet kasassa ja todistusta odotellaan :D). 4 vuotta sitten syksyllä aloitin opinnot ja elämä oli silloin aika erilaista. Ensimmäiset 1.5 vuotta meni täysin opiskellessa ja töitä tehden ja viettäen aika huoletonta elämää. Tykkään osaltaan erittäin paljon opiskelija elämästä, koska silloin saa päättää aika pitkälle oman lukukausiohjelman. Joinain kuukausina voi keskittyä enemmän koululla olemiseen ja toisina taas voi tehdä enemmän töitä. 

2 vuoden opiskelun jälkeen syntyi Lilian, joten 3. vuoden opiskelut painottui kokonaan kotona etänä tehtäviin kursseihin. Toisaalta tämä oli ihan terapeuttista, sillä pääsin miettimään jopa ihan fiksujakin vauva-arjen keskellä. Toisinaan tämä oli myös stressaavaa sillä jokaisella tehtävällä oli deadline eikä niitä siirrytty huonosti nukuttujen öiden takia. Tämä opetti mulle ihan uuden puolen opiskelijana, sillä aloin tekemään kaikki tehtävät hyvissä ajoin ennakkoon, jotta säästyin viime hetken panikoinnilta. Viimeisenä vuotena tein opparia, viimeiset kurssit koululla sekä työharjoittelun. Käytännössä jäin tavoite valmistumis ajasta 5 kuukautta, josta 2.5 kuukautta johtui siitä etten löytänyt sopivaa työharjoittelupaikkaa. Mielestäni suoriuduin ihan hyvin ja jos numeroita katsoo, niin olen jopa pärjännyt paremmin viimeiset pari vuotta mitä olen opiskellut suurimmaksi osaksi kotona. Äitiys ei ole siis ihan sekoittanut päätä, vaikka välillä on ihanaa uppoutua taisin äiytiyden maailmaan. 

Mutta mitäs nyt sitten? Enää mä en voi stressata koulujutuista, mutta sitäkin enemmän tulevasta työpaikaista. Tradenomi pystyy tekemään lähes mitä vaan, mutta oma suuntautuminen on ulkoinen laskentatoimi. Tavoitteena on siis löytää paikka talous- tai henkilöstöhallinnon puolelta. Yleensä nämä paikat vaativat jo ennestään paljon kokemusta, joten helppoa vakituisen paikan löytäminen ei ole. Onneksi kesäksi sain työpaikan Vantaan kaupungin henkilöstöhallinnosta, joka antaa varmasti paljon kaivattua työkokemusta. 
Lähden siis taas uuteen työpaikkaan ja eilen jätin taakseni entisen työpaikkani. Koskaan ei voi kuitenkaan olla varma mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja en edelläänkään sulje pois sitä mahdollisuutta, että joskus vielä päätyisin takaisin sinne. Alkuhan siellä ei ollut todellakaan helppo ja työtehtävät pysyivät koko harjoittelun aikana lähes samoina, joka koetteli mun rutiininsietokykyä. Kaikkeen kuitenkin tottui ja loppuajasta jopa viihdyin paikassa, kun ihmiset alkoivat käydä tutuiksi. Eniten kuitenkin ikävä jää tuotannon puolella työskenteleviä ihmisiä. Monta kertaa jopa harkitsin meneväni sinne takaisin, mutta ehkä tulevaisuuden kannalta minulle on kuitenkin tärkeää saada työkokemusta tästä alasta, johon nyt valmistun. 
Lähitulevaisuudessa en myöskään näe itseäni opiskelemassa missään ja eipä se olisi nyt rahallisestikaan mahdollista. Menot ovat varmaankin kymmenkertaistuneet siitä ajasta kun aloin opiskelemaan, joten olen tyytyväinen, että nyt minulla on peruskoulun jälkeen suoritettuna kolme tutkintoa. Näitten pitäisi antaa jo hyvä pohja tulevaisuudelle ja eihän sitä opiskelemalla töitä yleensä opita tekemään 🙂 
Onnea kaikille valmistuneille! 

18 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Huippu juttu,onneksi olkoon valmistumisesta 🙂

 2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Onnea valmistumisen johdosta!♥

 3. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Paljon paljon onnea Maria! Hienosti tehty! Siis todella hienosti. Saat olla huisin ylpeä itsestäsi <3

 4. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Paljon onnea valmistumisesta! Ja hienoa, että olet saanut kesäksi tuollaisen työpaikan, toivottavasti viihdyt siellä hyvin. 🙂

 5. Minnaa kirjoitti:

  Onnea valmistumisesta ja työpaikasta!

 6. Unknown kirjoitti:

  Onnea! Hieno suoritus. Minusta ei olisi ollut tuohon pienen Lapsen kanssa.

 7. Saija kirjoitti:

  Paljon Onnea valmistuneelle!! Hieno suoritus 🙂 Ja onnea myös uudesta työstä!

 8. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Onnea valmistuneelle! 🙂

 9. Emmi / YHTEENKASVETTU kirjoitti:

  Onnea valmistumisesta! Itsellä olisi vielä tämänhetkinen tutkinto kesken ja syksyllä olisi tarkoitus palata takaisin kouluun täältä kotiäitiydestä 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oiij kiitos kauunista sanoista <3

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos paljon! 🙂 Toivottavasti joo oppisinkin siellä jotain 😀

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Se niiin paljon riippuu lapsestakin kuinka paljon pystyy käyttää aikaa muihin juttuihin 🙂

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Tsemppii myös sulle koulun käymiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *