Hae
Love Beyond Words

”ISI-ISI-ISI”

Näistä eri vaiheista on tullut puhuttua varmaan joka toisessa blogi tekstissä, joka liittyy Lilianiin ja nyt tulee taas yksi sellainen. Sain idean tähän tekstiin ihanan Tiinan blogista ja päätin röyhkeesti varastaa idean. Tän vaiheen nimi on siis ”ISI-vaihe”. En tiedä onko sanonnalla ”tytöt on isin tyttöjä” oikeesti joku suurempi merkitys, mutta meillä tuntuu välillä menevän niin, että isi on paljon kivempi joka asiassa. 
Meillä on hoitovastuu on ollut aina 50-50 molempien ollessa kotona (toki äitiyslomalla isi hoiti enemmän iltasin). Koko imetysaikakin mentiin osaimetyksellä, joten myös isä pääsi osallistumaan ihan kaikkeen hoitoon alusta lähtien. Toki tämä on ollut siltä osin suuri plussa, koska molemmilta on aina luonnistunut nukutukset, syöttämiset sun muut, joten pelkoa siitä ettei isi pärjäisi kotona ei ole koskaan ollut. Toki alkuaikoina, ehkä minä tunsin Lilianin tarpeet äidin vaistolla hieman paremmin, mutta nyt nuitten kahden kahdenkeskinen kommunikointi on ihastuttavaa katsottavaa. Tosin molemmilla on aika lyhyt pinna, joka aiheuttaa välillä aika räiskyviä hetkiä 😀 

Tämä isi-vaihe ilmenee myös kovempana ja välillä maltillisempana. Välillä isi ei saa poistua näkökentästä ollenkaan ja isin pitää huomioda neitiä koko ajan. Isin pitää myös hoitaa kaikki syöttämiset, vaipan vaihdot ja nukutukset, ja jos äiti edes koittaa puuttua johonkin on vastalause kova. Jossain vaiheessa tämä nukutus oli ehdottomasti tehtävä isin toimesta ja muutamana iltana kävi niin etten ollenkaan saanut tyttöä rauhoittumaan omaan sänkyynsä. Ainakin siis tahtoa löytyy, kun Lilian jotain päättää.

Sanoja tulee nyt myös todella nopealla tahdilla ja Lilian tykkää toistella samaa sanaa monta kertaa putkeen. Sana ”isi” on nyt viime aikoina ollut kovassa suosiossa ja isiä huudellaan heti aamusta lähtien omasta sängystä. Tämä on hellyyttävän kuulosta, kun se kuuluu niin suloisella äänellä.

Toki äidistä tämä tuntuu aika ahdistavalta, jos yhtäkkiä ei kelpaakaan hoitajaksi omalle lapselleen. Ennen töihin paluuta vietettiin kuitenkin aikaa lähes 24/7 kiinni toisessa, joten ei ole kiva, jos se pieni aikä päivästä töitten jälkeen möksötetään äidille. Ymmärrän kyllä, että Lilian on ollut loukkaantunut tästä suuresta muutoksesta ja tällä hetkellä tälläistä kovaa isi-vaihetta ei ole onneksi menossa.

Mielenkiintoista on myös seurata miehen reaktioita tälläiseen takertumiseen. Sitähän voisi kuvata lähes samanlaisena, kun vauva-äiti suhde on. Miesten ei tule ehkä paljon ajateltua sitä kuinka paljon aikaa yleensä äidit käyttävät lapsen tarpeiden tyydyttämiseen. Alkuunhan varmasti iseistä tämä on super kivaa, kun isi on ykkönen, mutta pikku hiljaa se alkaakin ärsyttää, kun perässä kulke kitisevä taapero, joka ei luovuta ennen kuin saa tahtonsa läpi 😉

Heinäkuussa onkin sitten luvassa oikein kunnon koettelemus, kun Kimmo viettää kokonaiset 2 viikkoa koti-isän roolissa! Mielenkiinnolla odotan kommentteja niistä päivistä.

Onko teillä ilmennyt tälläistä ”isi-vaihetta”? 

4 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Tulispa meillekin tommonen vaihe.
  Meillä isi ei kelpaa.,

 2. kaikkeapientä kirjoitti:

  Mä venailen myös tota vaihetta 😀 Musta olis ihanaa jos kerrankin Eve antais ja haluais vaan isän tehdä esim iltajutut 😀

  Yleensä tehdään iltahommat (iltapala, vaipanvaihto, yökkäri, pesut jne) yhdessä, mutta mulle jää aina se iltapalan laitto ja vaipan vaihto 😀 Niimpä olis ihanaa jos kerrankin Evelyn ei antais mun tehdä mitään 😀

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Noo eiköhän se vielä teillekin tule 😉

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahahah 😀 Noo mutta kyllä varmasti koittaa sekin hetki, kun kaikki halutaaan tehdä itse tai äiti ei kelpaa mihinkään. Sitten tulee ikävä pientä vauvaa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *