Hae
Love Beyond Words

Iso tyttö

En lukeudu niihin äiteihin, joille olisi jäänyt vauva vaihe päälle, vaan innolla odotan sitä, että neiti kasvaa tuostakin vielä. Joitain vauva juttuja meilläkin vielä harrastetaan ja niihin lukeutuu muun muassa tuttipullo sekä liian useana yönä maidon juominen. Eilen saatiin kuitenkin heitettyä vessassa ollut hoitoalusta roskiin, vaikka mieheltä luonnistuu aika huonosti vaipan vaihto kävelevän kohteen kanssa 😀 Minä saan kuulemma tästä lähin vaihtaa kaikki vaipat, kun se on kuulemma nykyään ihan liian vaikeaa 😀 Elettelen kuitenkin toivetta, että kesän tullen opittaisiin ainakin päivisin käymään potalla aina hädän yllättäessä niin saatas vaippojen kulutusta minimoitua.
Tämän kesän tavoitteet on siis päivä kuivaksi harjoittelu, tuttipullon pois jättäminen sekä itse syöminen siististi. Itse syöminenkin on jo todella sujuvaa ja Lilian osaa jo lusikoida kaikki keitotkin itse, mutta temperamentin kanssa on harjoittelemista, sillä välillä koko lautanen saattaa päätyä lattialle, jos yhtäkkiä syöminen ei enää kiinnostakaan. Tähän asti ollaan menty näitten viimeisten ns. vauva juttujen kanssa vähän sieltä mistä on aita matalin, sillä on helppoa rauhoittaa tyttö tuttipullon kanssa sekä tehdä pitempiä kyläreissuja ilman vessassa tunnin välein juoksemista.

Tällä viikolla sain kuulla myös päiväkodin tädiltä, että Lilianista on tullut jo niin iso tyttö uusien kevät vaatteiden myötä. Myös sanavarasto on kasvanut ihan älyttömästi ja päiväkodissakin tyttö höpöttelee jatkuvasti. Vielä mennään aika pitkälti yksittäisiltä sanoilla, mutta niitäkin on jo kertynyt niin paljon että lähes 90% kaikesta puheesta on oikeita sanoja / sinne päin olevia oikeita sanoja ja loput omaa puhetta jota ei ymmärrä kukaan.

Kaupassa saattaa joskus harvoin kuulla enää isompien lapsien suusta ”kato vauva”, johon heidän äitinsä nopeasti korjaa ” ei tuo mikään vauva enää ole”. Leikkipaikallakin Lilian menee jo samaa tahtia muiden lasten kanssa, vaikka onneksi ei vielä ihan kaikista hurjimpia temppuja yritetä toistaa perässä.

Yksi ison tytön juttu hankittiin myös tänään, kun meille kotiutui ihan oma pyörä Lilianille! Löysin sen torista ja se vaikuttaa juuri täydelliseltä meidän tarpeisiin. Se on tarpeeksi pieni, ihastuttavan näköinen ja leluille on oma säilytyskori. Se on myös työnnettävä malli, eli ihan vielä ei tarvitse itse osata polketa päästäkseen eteenpäin. Tänään jo päästiin testailemaan sitä ja Lilian oli kyllä super innoissaan omasta pyörästään! Kuvan pyörästä löytää instagramista.

Viikonloppu vierähtikin taas jälleen liian nopeasti ohi. Seuraavassa postauksessa voisin jakaa hieman fiiliksiä tästä ensimmäisestä viikosta uudessa työpaikassa 🙂

12 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Hei mun on pakko kommentoida tätä asiaa… Olen siis työni puolesta ollut erittäin paljon lasten kanssa tekemisissä ja on tietty omakin. Olen tavnnut viime aikona ilmiöön jossa vanhemmat haluavat tehdä lapsistaan "pikku aikuisia", puetaan kuin aikuiset ja leikkiminenkin "kielletään" aikaisin. En todellakaan tarkoita että te tekisitte niin, se juttu tuli vain tästä aiheesta mieleen. Musta lasten pitää saada olla lapsia ja joskus saa jopa vähän vauvattaa, lapset tarvii silloin vähän erityistä huomiota. Toki lapsia ei voi/saa/kannata kohdella kuin vauvoja ja monissa asioissa on mentävä eteenpäin. Esim juuri nuo tuttipullot ja tutit. Mutta mielenkiintoinen aihe ja herätti ajattelemisen aihetta. Terve kasvu ja itsenäistyminen kuuluu asiaan ja vanhempien pitää pystyä sitä tukemaan.

 2. Minnaa kirjoitti:

  Ostakaa housuvaippoja niin onnistuu mieheltäkin. 😉 Meilläkin oli hoitopöytä tosi pitkään, melkein kaksivuotiaaksi. Sitten muutettiin eikä pöytä olisi mahtunut mihinkään joten siirryttiin seisomaan, ja hyvinhän se sujui, mutta oli se vaan pöydällä ihana helppoa. 😀

 3. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Housuvaippoja meinasin itsekin ehdottaa! 🙂

 4. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Voi että 😀 Ihana pieni vauva teillä vielä! Siis ei saa nyt ottaa pahalla missään nimessä (tietenkin jokainen omassa tahdissaan!) mutta kun meiltä hoitopöytä lähti varmaan jo viime kesänä (heti kun housuvaipat otettiin käyttöön) ja tuttipullostakin tuntuu olevan ikuisuus – vaikka oikeasti eihän siitä ole kuin pari KUUKAUTTA!

  Meillä kans kesälle pari tavoitetta – tutti pois. Siis voi että, mie oon niin kypsä tuon tutin perään ruinaamiseen! Mutta en halua jättää pois ennen meidän reissua (siellä ja pitkillä lennoilla siitä varmasti hyötyä). Samoin koetetaan onnistuisiko jo päiväkuivana oleminen. Tuohon kuivuusharjoitteluun kun just on sopivaa, että on vähän pitempi lomapätkä 🙂

  Lilian on kyllä niin söötti taapero, voi että! Ja sulla ihana tyyli hänen pukemisessaan 🙂

 5. MinnaManna kirjoitti:

  Meillä kans olis kesällä tarkotus alkaa harjoittelemaan tuota kuivana olemista ihan toden teolla. Yleensä nuo "siirtymät" on paljon vaikeimpia vanhemmille kuin lapsukaisille. 😀 Tiedän tuon tunteen, kun se tuttipullo/tutti on niin helppo antaa itkuiselle taaperolle tuomaan lohtua. Meillä ainakin siirtymät on ollu melko helppoja. Jätettiin Emmiltä tutti pois pari viikkoa sitten. Varauduin, että itkua ja raivoa seuraa seuraavat 2 viikkoa, mutta tyttö unohtikin sen jo kolmessa päivässä. Inhottavaahan sitä yöllistä itkua on kuunnella, mutta se palkitaan jossain vaiheessa. 🙂

  Lilianilla on niin ihania vaatteita!!

 6. Saija kirjoitti:

  Aivan ihana oli tuo pyörä!
  Voi kuule, meilläkin on tuttipullo vielä "vauvajäänteenä" 😀 En oo vaan jotenkin raaskinu sitä ottaa pois, kun ei siitä varsinaisesti oo ollu mitään vaivaakaan. Aamusin tuo huutaa jo sängystä, että "äiti, mammaa" mikä siis tarkoittaa maitoa :))) Ja iltaisin maitopullo myös ennen unia.
  Juttua tulee täälläkin paljon, ja musta tää on vaan ihan parhaita vaiheita! Kolmesanaisia lauseita on bongattu muutama, kuten "Sami tulee mummolle", "Iija, kato vettä" ja "äiti/isi tmv., tuje tänne". Niin hauskan kuulosta! Ja miten hyvä muisti näillä on! Isänsä oli näyttänyt joku aika sitten etanaa hänelle ja kertonut, mikä se on – niin arvaapa vaan olinko aivan huuli pyöreänä, kun tää tulee yks päivä kotilo kädessä mun luo ulkona ja sanoi että "etana". 😀

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Heii! Kiitos kommentista 🙂 Tosi rakentavaa ja hyvää palautetta. Itse ollaan kyllä vielä itekin aika lapsia vielä, joten ei oo pelkoo, että Lilianista kasvatettas liian isoa 😀 Neiti vaan itse pitää jo itseään niin kovin isona ja fiksuna ja ei enää tahdo suostua näihin vauva juttuihin, paitsi tuo tuttipullo on käytössä. Tosin tänään huomasin, että juo paljon paremmin ihan oikeasta mukista kuin nokkamukista, joten ehkä sen avulla saadaa vielä paremmin tuttipullo pois 🙂 Vaipoistakaan ei oo kiire eroon, mutta toivon että Lilian itse hoksais kuinka kivaa on kuumalla tepastella ilman vaippoja, niin kuivaksi opettelu sujuisi niin kivasti 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo niin täytyy tehdä 😀 Muuton yhteydessä onkin helppoa aina luopua kaikesta ylimääräisestä. Toivottavasti mekin päästäs jo pian muuttopuuhiin! 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo ehkä täytyy ostaa niitä, niin mieskin pääsee vaihtaa vaippaa 😀

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hih, kiitos tyyli kehuista 😀 Lilian on itsessään niin suloinen, että näyttää söpöltä ihan missä vaan 😀

  Mut joo tuo hoitoalusta on jäänyt vaan, kun välillä ei tahdo saada sitä ollenkaan pysyy paikallaan 😀 Vaikka itse tyttö on jo puolet sitä isompi 😀

  Tsemppii teillekin tutista vierotukseen! Muistan, että vastahan vasta otitte sen käyttöön 😉 Ja varmasti eri ympäristö auttaa kuivaksi harjoittelussa. Kohta siis saadaan lukea reissu kuulumisia, JEE! Tosin se ei laske yhtään varmastikaan omaa reissukuumetta 😀

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Meillä ONNEKSI ei oo tuota tutti ongelmaa. Nyt se on ehkä jo helpotus, kun ei se koskaan huolinut sitä, mutta vieläkin miettii nukutus vaiheessa, että oishan sen kanssa varmaan ollut helpompaa rauhoitella. Onneksi sillä on aina ollut uni pupu, joka luo turvan tunnetta joka tilanteessa. 🙂

  Tsemppiä teillekin kuivaksi harjotteluun! 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha 😀 Voiii ne on kyllä niin ihmeellisiä, kun osaa jo NIIN PALJON! Enää ei kyllä uskalla paljon mitään sanoa, kun se voi toistaa ihan kaiken perässä 😀

  Mut joo eihän siitä tuttipullosta mitään vaivakaan ole ja helpottaaahan se kun tietää, että se yleensä rauhoittaa ainakin. Sitten se onkin eri juttu, jos sitä aletaan vaatimaan vähän väliä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *