Hae
Love Beyond Words

Marenkinen raparperi-mansikkapiiras

Alku kesän ehdottomasti yksi suosikki herkku on raparperipiirakka! Nyt jaankin yhden hyväksi todetun reseptin myös teidän kanssa. Valmistin tätä viime viikonloppuna siskon ja hänen miehensä vieraillessa meillä ja hyvin tuntui maistuvan heille. Resepti on peräisin Hellapoliisin sivuilta, joka on ahkerassa käytössä ja inspiraation lähteenä aina perus arkiruokiakin miettiessä. Tämän reseptin satuin pongaamaan etsiessäni hieman erilaisempaa reseptiä raparperipiirakkaan. Omasta mielestä ainakin tällä reseptillä saa aikaan todella maistuvan leipomuksen ja mansikat ja marenki tuomat mukavasti lisä makeutta piirakkaan. Ne täydentävät kivasti raperperin hapokasta makua. Ei muutakuin testailemaan esimerkiksi juhannus pöydässä 🙂 

Marenkinen raparperi-mansikkapiiras

n. 10 annosta


Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta


Täyte:
4-5 dl raparperipaloja
200 g mansikoita
Ruokosokerisiirappia maun mukaan
1 tl Vaniljasokeria


Marenki:
3 munan valkuaista
1 1/2 dl Siro sokeria


Vaahdota rasva ja ruokokidesokeri, lisää muna vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja lisää taikinaan.
Taputtele taikina halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Mittaa raparperipalat kattilaan ja kiehauta, kunnes ne hieman pehmenevät. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon mansikat ja ruokosokerisiirappia makusi mukaan, mausta vaniljasokerilla.
Kaada seos piiraspohjan päälle.
Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen sillä välin, kun valmistat marengin.

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää Siro sokeri vähissä erissä koko ajan vatkaten.
Levitä marenkivaahto ilmavasti piiraan päälle.
Käytä uunissa minuutin-parin ajan, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa hieman jäähtyneenä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *