Hae
Love Beyond Words

Päiväkoti kesällä

Päiväkoti on hiljentynyt suuresti heti kesäkuun alkaessa. Moni on aloittanut jo kesälomat ja muutamat ovat koko kesän lomalla hoitopaikka takuun avulla. Kadehdittavaa, että jotkut pystyvät lomailemaan KOKO kesän, mutta myös todella hienoa, että tälläinen hoitopaikka takuu on mahdollista ja oma hoitopaikka säilyy vaikkapa kesän tai uuden perheen jäsenen myötä. Päiväkodit hiljenevät kokonaan heinäkuun koittaessa ja toimintaan jää vain päivystävät päiväkodit.

Meillä valitettavasti ei ole koko heinäkuulle lomia tiedossa ja Lilian joutuu siis totuttelemaan uuteen paikkaan heti heinäkuun alussa. Harmikseni vielä Lilian joutuu tutustumaan kahteen eri paikkaan, sillä kaikki lapset eivät mahdu koko heinäkuuksi samaan paikkaan, joten Lilian on ensimmäisen viikon eri päiväkodissa kuin heinäkuun viimeiset kaksi viikkoa. Kaksi viikkoa heinäkuusta Liliankin lomailee, kun Kimmolla on lomaa. Ensimmäisen viikon paikassa onneksi mukana on tuttu hoitaja, mutta viimeiset kaksi viikkoa heinäkuusta täysin uudessa paikassa ei ole ketään tuttua hoitajaa ryhmästä. Voin vaan kuvitella, että parin viikon lomailun jälkeen tämä on varmasti pienelle tytölle kova shokki. Ja ehkä vielä kovempi shokki jo nyt  stresaavalle äidille. 
Kesän päiväkoti pyöritys sattuu muutenkin vähän ikävään väliin, kun viimein voi sanoa, että Lilian on tottunut päiväkoti elämään. Nyt neiti on mennyt parisen viikkoa todella reippaasti aamusin leikkimään muitten kanssa niin innokkaasti, että en melkeen ole kerennyt vaatteita riisua häneltä. Aikaisemmin yleensä leikkeihin mentiin sylin kautta, mutta nyt kävellään suoraan lelujen luokse. Viikon päästä rohkeuden löytäminen on aloitettava taas alusta, mutta toivotaan, että Lilian ottaa reippaasti vastaan uudet haasteet! 
Turvaudutaanko teilläkin päiväkotien päivystykseen vai saatteko lomailla koko heinäkuun? 🙂

7 kommenttia

 1. Minnaa kirjoitti:

  Meillä miehen työpaikka on aina kiinni heinäkuussa joten kesän hoidot on sillä kuitattu. Ongelma tulee sitten joulukuussa kun joulupäivystys sulkee päiväkodin varmaan taas melkein kahdeksi viikoksi emmekä me varmaan mitenkään saa sitä koko aikaa järjestettyä Ellulle vapaaksi.

  Toivottavasti Lilianilla menee hyvin kesäpäivystyksessä ja sieltä löytyisi kivoja kavereita ja turvallisia aikuisia! 🙂

 2. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Voi Lilian! Ja voi Maria! <3 Voi vaan kuvitella, miten stressaavaa on noiden uusien hoitopaikkojen opettelu. Ja varmasti harmittaa, ettei voi olla kesää paremmin kotona. Mutta jos ajattelee Lilianin näkökulmasta, niin hän on onneksi vielä niin pieni, että eihän se muusta tiedä! Ei sille vielä kukaan kaveri tule sanomaan, että "meilläpä on kuukauden loma perheen kanssa". Että jos nyt joku kesä pitää mennä näin, niin menköön sitten tämä 🙂 Toivottavasti uusiin paikkoihin totuttelu menee hyvin! Täällä on peukut pystyssä!

 3. Saija kirjoitti:

  Voi, muistan isompien tyttöjen hoitoajalta tuon stressin uudesta hoitopaikasta. He olivat molemmat ennen eskaria perhepäivähoitajalla, ja siellä ollessa se oli ajankohtaista aina kesäaikaan sekä tietysti hoitajan sairastuessa. Siirtymiset varahoitoihin sujuivat yleensä ihan ok, mutta tietty uusi paikka oli uusi – sekä vanhemmille että lapsille.
  Teillä Lilian kuitenkin on sopeutunut hoitoon ylipäätään hyvin ja tykkää olla siellä – uskoisin, että se helpottaa myös 'varapaikkoihin' menoa. Eikä onneksi oo kyse kuin muutamasta viikosta! Meillä hoitopaikka ei ole kesällä lainkaan kiinni, koska vuoropäiväkoti. Ihan hyvä vaan, koska vaikkakin ollaan lokakuun lopulta siellä oltu (noin 1-3krt/vko) on edelleen ajoittain hoitoonmeno tosi hankalaa ja itkuista.. Tälläkin viikolla esimerkiks hoitopäiviä oli vain kaksi, ja molempina mentiin itkien 🙁

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Apua, et ois muistuttanut mistään joulupäivystyksestä 😀 Meillä varmaan sillon on se joulun aika pelkästään vapaata. :/

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo toivottavasti ens kesänä mullakin ois jo oikeaa kesälomaa jonkin verran! 🙂 Luultavasti pidän ainakin elokuussa sitten lomaa, ennen uutta paikkaa (jos ja kun sellaisen ees löydän :D) Ja tulevaisuudessa varmasti voi jo enemmän hyödyntää kaukanakin asuvia sukulaisia, kun voi laittaa tyypin junaan/lentokoneeseen, mutta tähän menee vielä aika kauan aikaa. 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo täytyy toivoa, että sujuis kivasti uusissa paikoissa, vaikkakin nyt ollaan jo taas sen verran isompia, että tajutaan asioista enemmän. Uuteen totuttelu ei käy varmasti niin helposti.

  Onneksi teillä ei tarvii miettiä uusi paikkoja! Ja varmasti ajan myötä hoitoonmeno sujuu teilläkin rutiinilla 🙂 Totuttelu on varmasti aikaa vievempää, jos hoitopäiviä on nuin vähän viikossa, mutta onhan se kuitenkin niin paljon kivempi, että pystyy olemaan muut päivät kotona 🙂

 7. Minnaa kirjoitti:

  Sorisori! 😀 Ja ehkä se ei iske teihin kun Lilianin päiväkoti on isompi kuin meidän tytön oma, näillä on yhdistetty toiminta naapuripäiväkodin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *