Hae
Love Beyond Words

Kuumeilua

Torstaina sain puhelun päiväkodista, Lilianille oli kesken aamupäivä touhujen alkanut nousemaa kuume. Tämä oli siis toinen kerta puolen vuoden sisään, kun lähdin töistä ja hain tytön takaisin kotiin lepäilemään. Luulin, että kyseessä oli jälleen kerran joku pikku kuume, joka ei tyttöä ihmeemmin lannista, mutta saavuttua päiväkodille oli neiti jo ihan veto pois ja nukkui päiväkodin tädin sylissä. Koko torstai päivä meni siis enemmän tai vähemmän sohvalla tai sängyssä.
                              
Lilian ei koskaan oikeestaan ole ollut aikaisemmin ihan oikeasti kipeänä. Tällä tarkoitan sitä, että se olis niin kipeä, että on ihan tyytyväinen, kun saa vaan katsella telkkaria sohvalla tai halia sängyssä. Alkuun tämä oli jokseenkin hellyyttävää, sillä on ole nähnyt toista niin hempeenä. Loppupäivästä tämä alko olla kuitenkin jo huolestuttavaa, sillä neiti ei enää jaksanut muuta kuin makoilla. Kuume kohosi 40 asteeseen ja oisin varmasti ite ollut paljon pahemmassa jamassa, mutta en ole tottunut näkemään Liliania niin avuttomana. Ne pari kertaa, kun neidille on noussut pikku kuume niin se on juossut ympyrää samalla energialla mitä muutenkin. Soitin siis jopa päivystykseen kysyäkseni onko normaalia, että lapsi voi väsähtää niin. 
                               
Kuume jatkui vielä eilisen päivän ja tämän aamun. Päiväunien jälkeen olisin ollut valmis jo lähtemään päivystykseen, mutta kuume ei ole noussut enää ja eilen ja varsinkin tänään Lilian on jo ollut reippaana. Olen myös pari päivää tiiviisti googletellut eri syitä yhtäkkiseen kuumeeseen ja oireet viittaavaat vauvarokkoon, vaikka mitään ihottumaa ei ole vielä tullut. Todennäköisimpänä kuitenkin pidän sitä, että Lilian oli ulkoillut päiväkodissa keskiviikkona sateella ja kastunut yhtä sukkaa lukuunottamatta täysin läpimäräksi! Ymmärrän, että päiväkodissa on tapana ulkoilla melkeen säässä kuin säässä, mutta keskiviikkona mielestäni oli todella kurja sää täällä ja melkein satoi kaatamalla, joten edes sadevaatteet tuskin auttavat tälläisellä kelillä. Todella harmillista, jos tälläisen takia pikku neiti sairastui. 
Kuume yleensä vie myös kaiken ruokahalun pois ja täällä on parina edellispäivänä maistunut vaan muutama hedelmän pala ja litroittain maitoa. Positiivista on se, että ainakaan ei ole huolta etteikö nestettä menis tarpeeksi, sillä koko ajan on maitoa, vettä tai mehua käsillä. Tänään olin super iloinen, kun Lilian suostui jo syömään jonkun verran jäätelöä! Myöskään jäätelö ei siis ole maistunut, joka on aika huolestuttavaa. Tämän jälkeen illemmalla maistui jo lähes kokonainen smoothie juoma, pala leipää ja keksiä. Olen siis täyttänyt kaapit Lilianin herkuilla toiveena siitä, että jotain edes saisin menemään alas juomien lisäksi. Toivotaan nyt, että seuraava yö olisi jo kuumeeton ja huomenna ehkä päästäisiin jo käymään ulkoilmassakin! 🙂 

12 kommenttia

 1. Elina | PikkuPeikkoPrinsessat kirjoitti:

  Paranemisia sinne pienelle potilaalle! <3 Musta on jotenkin niin jännä että päiväkodeissa ulkoillaan siis oikeasti säällä kuin säällä. Vaikka siinä kuravelli-kaatosade-helvetissä. Eihän aikuisiakaan laiteta rankkasateella pihalle. No, tämä on aihe josta voisin paasata ikuisuuden mut en ehkä täytä sun kommenttikenttää sillä… 😉 Tylsää jos neiti sairastui kastumisen takia :/

 2. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Onneksi Lilian alkaa jo olla paremmassa kunnossa, toivottavasti paranee kokonaan pian!

  Lotalla oli vauvarokko juuri ennen joulua ja väsähti kanssa ihan kokonaan, se oli ihan outoa kun aina energinen lapsi vaan nukkuu tai makaa sohvalla. Näppylät tuli vasta kolmen päivän kuumeen jälkeen.

 3. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Paranemisia sinne.♥
  Ainon vauvarokko alkoi aikoinaan kolmen päivän kestävällä korkealla kuumeella ja tyttö oli aivan veto poissa, sitten ilmaantui näpyt.

 4. Minnaa kirjoitti:

  Pikaista paranemista Lilianille!

  Kannattaa huomauttaa päiväkotiin suoraan, jos lapset ulkoilevat mielestäsi mahdottomassa ilmassa. Monesti vanhemmilta tulee sitä toivetta, että ipanat on vietävä pihalle säällä kuin säällä, etteivät nämä sitten hypi pitkin seiniä kotona. Vastasiakin näkemyksiä olisi siis ehkä tarpeen esittää!

 5. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Pikaista paranemista! <3

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Nojoo :/ Varsinkin nuo pienet ei niin paljon siedä kylmyyttä, jos sattuu kastumaan. Alkukesä on ollut niin kylmä muutenkin, ettei auta, jos aattelee että nyt on kesä, niin ei haittaa jos vähän kastuu. Taisi kuitenkin kyseessä olla tuo vauvarokko, kun oireet viittaa siihen 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No sepä se olikin niin outoo, kun normaalisti mennään tuhatta ja sataa ja yhtäkkiä makoillaankin vaan sängyssä koko päivä. Tosi kurjan näköistä :/ Onneksi nyt Lilian on taas terve ja entisensä 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo kuulostaa täysin vastaavalta! Meillekin tuli sitten eilen pientä näppyä ja ihottumaa käsiin, naamaan ja vartaloon. Tais siis olla kyseessä tuo vauvarokko, mutta nyt sekin on sitten sairastettu 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mielestäni tuolla päiväkodissa ei olla juurikaan viety pienempiä juuri ollenkaan sateella tai tosi kylmällä ulos. Siksi vähän ihmettelinkin miksi viime viikolla sitten oli ulkoiltu, vaikka oli ihan järkyttävä ilma. Eihän se sade yleensä kesäällä haittaa, mutta kova tuuli ja kylmä ilma tekee siitä aika ikävän. :/

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Nyt onneksi ollaan jo pirteinä 🙂

 11. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Huh, ihan varmasti pelottavaa ja kurjaa :/

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Nojoo :/ Tuo oli eka kunnon sairastuminen, jossa oikeesti huomasi, että toinen on kipeenä. Perus flunssa tai pikku kuumeilu ei oo vielä vaikuttaneet mitenkään jaksamiseen muuten kuin, että ruokahalu on nolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *