Hae
Love Beyond Words

Päiväkodin päivystys

Ensimmäinen viikko 3.sta päiväkodin päivystys viikosta takana! Seuraavat kaksi viikkoa Lilian pääseekin lomailemaan Kimmon kanssa. Ensimmäinen viikko uudessa päiväkodissa meni suhteellisen kevyesti, sillä maanantain oltiin Lilianin kanssa kotona, kun neiti toipui kuumestaan ja torstaina Lilianin mummi kattoi tyttöä koko päivän. Tiistai päivä uudessa paikassa oli se kaikista hankalin. Lilian oli jäänyt itkemään Kimmon viedessä tytön. Minun hakiessa Lilian oli koko illan yhtä itkua ja nukkumaan mentiin jo puol 7!

Loput kaksi päivää puolestaan menikin jo aika rutiinilla. Heti seuraavana päivänä Lilian käveli reippaasti itse oman ryhmänsä huoneeseen ja itkua ei enää tullut. Illat myös sujuivat paljon rauhallisemmin. Ei voi muutakuin taas ihmetellä lapsen nopeaa sopeutumis kykyä. Itse olin lähes varma, että tyttö lähes tulkoon traumatisoituu yhtäkkisestä muutoksesta sekä illat ja yöt huudetaan. Onneksi uudessa paikassa oli kuitenkin pari tuttua hoitajaa sekä muutama kaveri samasta ryhmästä, minkä ansiosta uusikin paikka tuntuu turvalliselta. Myös uusi ympäristö ja lelut voivat toimia positiivisena muutoksena, sillä lapsesta on varmaan myös mielenkiintoista, kun paikka on täynnä miljoonia uusia leluja!

Eniten kuitenkin vielä jännitän heinäkuun kahta viimeistä viikkoa, sillä Lilianin ryhmästä ei olo silloin ketään tuttua hoitajaa mukana ja paikka on jälleen ihan uusi. Onneksi kuitenkin minulla on niin reipas tyttö, joka on rohkea kohtamaan uusia asioita. Ainoa asia missä Lilian on tarkka on oma hoitaja. Normaalisti Lilianille kelpaa vain oman ryhmän hoitajat ja itku tulee heti toisen ryhmän hoitajan kanssa. Tällä viikolla kuitenkin Lilian oli jopa nukutukseenkin hyväksynyt toisen ryhmän hieman vieraamman hoitajan! Ehkä siis selviamme vielä parista viikosta heinäkuussa 🙂

Onneksi heinäkuun jälkeen en tee yhtään töitä kahteen viikkoon (toivottavasti työttömyys ei kuitenkaan veny kuin max kuukausi). Elo-syyskuun työkuvioista on siis edelleen epävarmuus, mutta pariin ihan super kivaan paikkaan minulla on haastattelut. Toivotaan, että jompi kumpi näistä olisi minulle se oikea paikka! 🙂  Pääsen kuitenkin elokuun alussa  kotiäiteilemään todella pitkästä aikaa! Puolen vuoden aikana on jo tullut aika ikävä rauhallisia aamuja ja aikataulutonta elämää. 🙂

Miten muilla on sujunut päiväkodin vaihdos, jos sellaiseen on joskus jouduttu turvautumaan? 🙂 
                                                  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *