Hae
Love Beyond Words

Kiitollinen

Kirjoitin jo viikonloppuna luonnoksiin ei niin positiivis sävytteisen tekstin elämästä uhmaikäisen kanssa, mutta jätän sen vielä odottamaan julkaisua. Tällä viikolla sattui lähiperhepiirissä iso elämää mullistava asia, kun kaksospojat syntyivät maailmaan yli kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa. Lilian sai siis kaksi uutta serkkua! Edessä on kuitenkin perheelle raskaat ajat, sillä pojat joutuvat viettämään sairaalahoidossa vielä pitkän tovin. Tämä sai ajattelemaan myös omaa tilannetta. Kuinka kaikki voisi olla toisin, jos kaikki ei sujuisikaan niinkuin on suunniteltu.
Tarina saa alkunsa siitä, kun äiti saa kuulla ensi kertaa olevansa raskaana. Raskaus ei tietenkään ollut siihen elämäntilanteeseen suunniteltu, mutta en ole päivääkään katunut sitä ratkaisua, että minusta tuli äiti. Näin jälkeenpäin ajateltuna tuntuu kauhealta edes ajatella, että olen pienen hetken edes pohtinut sitä toista ratkaisua. Kuka sitten saisi minut innostumaan uusista asioista päivittäin sekä tuntemaan suurta ylpeyttä omasta pienestään?

Seuraava jännityksen aihe on itse raskaus vaihe. Tietenkin sitä toivoo aina, että kaikki olisi kunnossa ja lapsi olisi terve. Mitä sitten, jos näin ei olisi ollut? Olisiko tieto siitä, että tuleva lapsi olisi esimerkiksi pahasti kehitysvammainen saanut minut jälleen pohtimaan sitä toista vaihtoehtoa? Onneksi kuitenkin kaikki oli hyvin koko raskausajan. Tunsin, että sisälläni kasvoi meille täydellinen lapsi.

Loppu raskaus tuntui kestävän ikuisuudelta ja luulin, että odottaminen olisi pahinta mitä tulevalle äidille voi tapahtua. Parempi kuitenkin näin, kuin että olisi pelko siitä, että vaarana olisi liian aikainen synnytys ja siitä seuraavat vaarat. Myös minun odotus lopulta palkittiin ja sain maailman syliini maailman täydellisimmän tytön. Saan olla siitä erittäin kiitollinen erityisesti miehelleni, että sain uskoa ja rohkeutta lähteä tähän. Edessä oli elämän mittainen matka, mistä yksin olisi hankala selvitä. Erityisen kiitollinen olen myös siitä, että meillä asuu terve, taitava ja rakastettu tyttö.

Tsemppiä äideille ja iseille, jotka elävät epävarmuudessa! 

6 kommenttia

 1. Elina | PikkuPeikkoPrinsessat kirjoitti:

  Voi, tsempit kasvamiseen pienille! <3

  Mulla on itseasiassa luonnoksissa ihan samalla otsikolla kirjoitettu teksti. Meidän odotusta varjosti ennenaikaisuuden uhka ja synnytyksessäkin käytiin jännän äärellä. Sivusta olen seurannut niin monta kaksosraskautta jotka eivät päättyneet ideaalisti. Olen niin kiitollinen siitä että kaiken päätteeksi meillä on terveet tytöt.

 2. Unknown kirjoitti:

  Mä taas tahtoisin kertoa hieman erilaisen näkökulman asiaan. Meillä vauva oli erittäin odotettu ja toivottu, raskaus aika sujui hyvin vaikka pelottikin ja jännitti moni asia. Ja meille syntyi Täydellinen tyttö! Ei terve. Mutta silti haluan korostaa että täydellinen ja ihana. Aina toitotetaan että sukupuolella ei väliä kunhan on terve ym. Ja heti ilmoitetaan että terve tuli. Meille ei tullut. Silti tyttömme on paras asia mitä meille on tapahtunut. Ja vaikka vaikeaa ja rankkaa on ollut, me olemme onnellisia. Teemme kaiken että tytöllä on hyvä olla ja nykyisin vointi alkaa olemaan hyvä. Uskaltaisin myös väittää että lapsemme on onnellinen.
  Kiitos tästä kirjoituksesta! Teilläkin on ihana tyttö!

 3. MinnaManna kirjoitti:

  Elämä ei mene aina niin kuin suunnittelee. Olkoon se yllätysraskaus tai niin kuin meidän kohdalla, monen vuoden lapsettomuus. Onneksi asiat kuitenkin kääntyy yleensä parhain päin. Tsemppiä kaksospojille! <3

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ihanaa, että teillä kaikki meni lopulta hyvin! 🙂 Kaksoisraskauksista varmasti on aina omat riskinsä ja saa jännittää tuplasti enemmän. Jään odottelemaan sinun vastaavaa postausta 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos hyvästä kommentista:) Ihana kuulla, että sairaudesta huolimatta tyttö on nykyään onnellinen ja elämä suht normaalia. Tottahan se on, että tärkeintä on lapsen onnellisuus. Vanhemmille varmasti elämä on raskaampaa sairaan lapsen kanssa, sillä kovempi huoli tulevaisuudesta varjostaa jatkuvasti elämää. Toivottavasti teillä kaikki sujuu hienosti jatkossakin! 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä! Ihanaa kuitenkin, että teidänkin tarina päättyi hyvin ja saitte ihanan tytön! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *