Hae
Love Beyond Words

Isi hoitaa

Nämä pari viikkoa olen päässyt lähtemään töihin rauhallisin mielin, sillä Kimmo on lomaillut Lilianin kanssa. Tosin nämä pari viikkoa on ollut ehkä väsyttävimmät työviikot ikinä, sillä yöunet ovat kadonneet neidiltä jonnekin, mistä lisää toisessa postauksessa. Tämä pari viikkoinen on ollut ehdottomasti pisin pätkä, kun isi on ollut kokonaan hoitovastuussa ja taisi se pikkaisen jopa jännittää. Lomaviikoille oli kivoja suunnitelmia: mökkireissua, hoploppia, kirppari kierroksia, mutta päivät näillä kahdella on kuluneet turvallisesti yhtä kirppis kierrosta lukuunottamatta lähi ympäristössä. Harmittavasti pari viikkoa on ollut tosi kurjat kelit, joten mökillekään näitä kahta ei oo saanut lähtemään. Myös Lilianin huonojen yöunien takia aamupäivät on menneet yleensä nopeasti ohi, sillä väsymys on iskenyt jo 10 aikoihin. 

Vaikka mitään kovin ihmeellistä nämä kaksi eivät olekaan tehneet loma päivinä, niin uskon että Lilianille on ollut kuitenkin kaikista tärkeintä se kahdenkeskinen aika. Lilian on jo siinä iässä, että häneltä pystyy jo kysymään asioista ja aina, kun kysyn tahtooko hän jo päiväkotiin niin vastaus tulee heti ja se on ”ei”. Joten ihan tylsistynyt hän ei ole vielä isitytär aikaan kotona ;D

Ehkä kaikista ihaninta on myös se, että kysyttäessä Kimmolta olisiko kivaa olla pitempään kotona, niin vastaus on ”kyllä”. Aikaisemmin kotona olo suorastaan kauhistutti, kun ei ollut mitään tiettyjä rutiineja, mutta nykyään neidin kanssa pystyy puuhastelemaan jo vaikka mitä. Myös arjen helppous on iso plussa: aamulla ei ole ikinä kiire ja päivällä voi tehdä mitä millonkin tekee mieli. Tosin ruuanlaitto on hieman jäänyt ja Lilianin ruokavalio olisi varmaan aika yksipuolista, jos Kimmosta koti-isä tulisi 😀 Myös päikkäriaika on kotielämän iso etu. Sitä ihanaa omaa aikaa ei paljon työpäivän aikana ole. 
Myös minä voisin tottua tähän, että mies on pidempään kotona, sillä aamulla tarvii vaan huolehtia siitä, että itse pääsee ylös ja töihin. Myöskään päiväkodille töitten jälkeen ei ole kiirettä, vaan voi rauhassa tulla kotiin. Kotona ei myöskään odota miljoonat kotiaskareet ja kauppareissut, vaan sen sijaan yhtenä päivänä tullessa kotiin minua odotti kukkia, croisantteja ja donitsi. Aika ihanaa <3 
Tällainen vuoron vaihdos tekee varmasti jokaiselle perheelle hyvää, mikäli sellaiseen on mahdollisuus. Isille se on hieno tilaisuus päästä näkemään kotielämän hyvät (ja huonot) puolet, vaikka tällä kertaa en edes ole tainnut kuulla kuin pelkkää positiivista. Edes Lilianin väsymys ja huonot kelit eivät kuulemma ole haitanneet kovinkaan paljoa, vaikka neiti on ollut kuin takiainen Kimmon sylissä 24/7. 😀 Loma on silti aina lomaa. 
Onko teillä isit lomailleet / olleet kotona lapsien kanssa? 🙂 

9 kommenttia

 1. Nea kirjoitti:

  tän kesän säät on kyl ollu iha kuraset 🙁
  Just eilen mies tuossa puhui että ensi vuonna olisi kiva pitää jonkinmoinen kesäloma. Silloin Antonkin on jo niin vanha että voisi ottaa veneeseen mukaan vaikka onkimaan. Saas nähdä toteutuuko. Tuo on nii mestari skippaamaan lomat 😀

 2. Maria/Silkkitassu kirjoitti:

  Puolitoista vuotta on meillä isä ollut jo hoitovastuussa kotona. Aamuisin minä laitan tytön aamutoimet alkuun jos tyttö vain on herännyt ennen töihin lähtöäni. Iltaisin hommat jaetaan jotta kerkee myös kotitöitä tekemään.
  Nyt on huomannut tytöstä et illalla kelpaisi vain isä. Selkeästi reagoi mun päivän poissaoloon koska viikonloput menevät mukavasti.
  Mulla ei ole tälle kesälle vielä lomaa, mutta pari päivää palkatonta otan jotta pääsee mummolaan tytön kanssa kaksin.

 3. JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti:

  Hyvä se on tosiaan isänkin välillä olla kotona niin saa perspektiiviä 🙂

 4. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Oi, pakko kysyä, että mikä ranta tää on? Kivan näköistä!

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tää on ihan tuosta Tuusalanväylän vierestä Vantaanjoelta. Onkohan se Tuomarinkylä. Kivaa pyöräily/lenkkeily maastoo, mutta ei varmaan uimaan tuohon uskalla 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niin 🙂 Kyllä se on aina erilaista viettää aamut ja päivät kaksistaan, kun kerkee enemmän kaikkea touhuamaan 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Se on kyllä aina huono puoli, kun joutuu vaihtaa työpaikkaa, että kesällä ei ole sitten ollenkaan lomaa :/ Mutta onneksi sentään muutama päivä, niin pääsee jotain tekemään 🙂 Meillä onneksi on viikonloput aina yhteistä aikaa, niin sitten pääsee tekemään myös silloin perheenkesken asioita 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Aijaaa 😀 Aika outoo, että joku ei haluu pitää lomiansa 😀 Mutta ainakin sitten varmaan tykkää työstänsä, kun yleensä se menee just toisinpäin, että aina odottaa niitä lomia 😀 Toivotaa, että teilläkin mies malttas pitää sitten ens vuonna vähän lomaakin 🙂

 9. Viivi kirjoitti:

  Meillä isimies jää nyt elokuun alusta pojan kanssa kahdestaan kotiin,kun hoitopaikka saatiin vasta puolesta kuukaudesta eteenpäin. Kuuöemma ei jännitä,mutta minua jännittää 😀 isimies kun ei ole ollut kuin muutaman tunnin pätkiä tuon kanssa kahdestaan. Mutta hei,ainakin näkee mitä mie oon tehny tässä viime ajat. Ei tää kotimammailu aina helppoo oo 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *