Hae
Love Beyond Words

Meillä ei nukuta

Tapahtuma sarja sai alkunsa suorastaan nerokkaasta ajatuksesta. Nyt kun Kimmolla on lomaa niin saamme vihdoin toteutettua projektin: tuttipullo sekä tämän myötä myös lähes joka öinen yömaito pois. Ajatuksen tasolla se vaatisi muutaman huonosti nukutun yön ja tämän jälkeen meitä odottaisi uusi elämä ilman tuttipulloja tai turhia yöheräilyjä. 
Koitti ensimmäinen yö. Suunnitelman mukaisesti annoin Lilianille sen herätyksen koittaessa vaan vettä. Olin valmistautunut taisteluun ja voitin sen 2.5h jälkeen. Tulos oli oltiin selvitty ilman maitoa ensimmäisestä yöstä! 
Koitti toine yö. Lilian nukkui ilman maitoa koko yön. Suunnitelma siis toimi melkeen paremmin kuin olisin ikinä uskonut. Tai niin me ainakin luulimme… 
Koitti kolmas yö. Lilian heräsi ja annoimme vettä, mutta vielä 3 tunninkaan jälkeen neiti ei suostunut unille ilman sitä maitoa. Enää 45 minuuttia tehokasta uniaikaa ennen herätyskellon sointia, joten LUOVUTIN. 
Tästä eteenpäin seuraavat kaksi viikkoa onkin ollut ihan kauheita. Herätyksiä on tullut tauotta. Lilian on saattanut valvoa tunteja yössä. Edes maito ei ole saanut tyttöä takaisin unille ja muutamana yönä ainoa keino saada katkeamatonta unta loppuyöstä on ollut ottaa Lilian nukkumaan meidän sänkyyn. Tämä ratkaisu ei ole tosiaankaan se paras vaihtoehto, sillä Lilian pyörii unissaan ja potkii, joten joku (Kimmo) joutuu aina luovuttamaan ja siirtymään sohvalle.  
Todistetusti taaperoilla on luja tahto ja ymmärrys siitä, että jos jotain kovasti haluaa niin sen voi myös saada ennemmin tai myöhemmin. Varsinkin, jos suunnitelman toteuttaa rääkkäämällä vanhempia unettomilla öillä. Olemme siis jälleen alku pisteessä tai vielä kaempana siitä. Yöt ovat edelleen mitä sattuun. Lilian herää monta kertaa kovaan huutoon ja olemme todenneet, että jaksamisen kannalta, jos se maito auttaa edes hetkellisesti rauhoittumaan, niin ehkei se niin paha olekaan. 
Vaikka Kimmo lomailikin pari viikkoa, niin viime viikot ovat olleet todella pitkiä ja väsyttäviä. Monen tunnin yö valvomiset ja 8h:n työpäivä ei ole toimiva yhdistelmä. Joinain päivinä väsymys töistä kotiin tultua on ollut niin kovaa, että kotiin päikkärit olisi olleet aika ihana asia. Ehkä paremmin tämän jaksaa, jos huonot yöunet olisi vaan harvinaisuus, mutta nyt on menty jo kaksi vuotta enemmän tai vähemmän katkonaisilla öillä. En malta odottaa sitä päivää, että meillä taas nukutaan! Nukkuminen on ihanaa! Lupaan olla valittamatta sitten enää mistään!

ps. en kestä viimeistä kuvaa. Lilian näyttää just sellaselta, joka nauraa pirullisesti voitto nauruaan 😀 

17 kommenttia

 1. Klara kirjoitti:

  Voi ei mä just mietin miten teillä menee asian tiimoilta 🙁 tsemppiä!

 2. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Voi ei.. kuulostaa tosi haastavalta! Paljon tsemppiä sinne! Niinhän se on, että nyt näillä muksuilla alkaa jo sen verran olla ymmärrystä, että kerran saadusta edusta pidetään kynsin ja hampain kiinni. Toivottavasti pian saatte yömaidon pois. Meillä se meni juurikin noin vettä tarjoamalla. Muistaakseni pari yötä muksu kyseli maidon perään ja sitten tyytyi veteen ja sitten ei enää jaksanutkaan heräillä kyselemään vettä, kun ei sitä maitoa kerran ollut saatavilla. Toki äsken kysyin Juhikselta, että millonkahan tämä tapahtui, niin hän sanoi, että joskus 7kk ikäisenä ja minä sanoin, että ehkä 1v3kk 😀 Vähän näköjään heittää meidän muistikuvat 😀 Pitänee selata vanhasta blogista 🙂

 3. Unknown kirjoitti:

  Meillämloppui öisin syöminen 10kk iässä, tosin meillä käytössä vaan tissi. Tuttipulloa ei ole koskaan käytetty. Kohta pitäisi luopua tutista. Se kyllä hirvittää.. Tsemppiä teille sinne! Vösymys on jotain ihan kamalaa.

 4. Unknown kirjoitti:

  Hah haa. Koko mun viesti täynnä kirjoitusvirheitä! Joo, väsynyt olen 😀 Tyttö ja kissa valvotti.

 5. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Ei kannata välttämättä pelätä liikaa tutista luopumista. Täällä se tehtiin toissapäivänä. Kuulumiset viimeisimmässä postauksessani 🙂 http://thesearethedaysblogi.blogspot.fi/2015/07/hei-hei-tutti.html

 6. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Voi ei, tsemppiä! Toivotaan, että saisitte yöunenne takaisin, nukkuminen nimittäin on ihanaa! Voi kun sen tajuaisi jo lapsena… 😉

 7. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  I feel you :/. Meillä ei tosin yömaitoo oo ollu pitkää aikaan,mut toi heräily argh. Tosin viime yön Eetu nukku pitkästä aikaa heräämättä jee 😀

 8. Unknown kirjoitti:

  Eikös neuvolan kautta pysty hakemaan jonkun näköistä tukea tuohon yöheräilyyn? Viimeksi kun käytiin niin oli ainakin meillä puhetta "uniklinikasta????". Antoivat ohjeita siihen kun meidän neidin nukkumaan laittaminen takkusi pahasti. En tiedä onko sellaista joka kaupungissa… Tsemppiä teille! Toivotaan että yöt helpottuu pian ja saatte koko poppoo levätä 🙂

 9. Saija kirjoitti:

  Meillä edelleen ilta- ja aamumaito – en vaan oo kattonu niistä olevan mitään haittaakaan. (Noh, 2vee kyllä lähestyy niin voishan ne poiskin yrittää toki jättää, heh) Yömaitoa ei oo annettu en muista milloin. Jotenkin musta tuntuu, etten uskalla edes kirjottaa et meillä nukutaan yöt hyvin – ottaen huomioon kuin paljon samanikäisillä on yöt nyt tässä muuttunu levottomiksi… Mut joo, meillä nukutaan. Ja nyt jään kauhulla odottamaan, koska tilanne muuttuu 😀 😀 Tsemppiä teille – toivotaan, että tää on taas vaan joku 'vaihe' ja menee mahd pian ohi!

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo ei kovin lupaavasti alkanut ainakaan vieruitus, mutta ei kait nää luultavasti koko loppuelämää juo tuttipullosta 😀

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha 😀 Joo aika menee niin nopeasti, että on vaikeaa hahmottaa missä iässä mitäkin tapahtui. Onneksi tosiaan on tää blogi! Ihan pelastus, kun voi selata vanhoja tekstejä, jos haluu muistella aina kunkin iän tapahtumia 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos tsempeistä! 🙂 Meillä ei koskaan tuttia syöty, joten tuttipullo on varmaan sitäkin tärkeempi 🙂 Tsemppiä sinne myös tutista vieroittamiseen! Piritalla se meni tosiaan kuin ohjekirjassa 😉

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mä en ees huomannu mitään kirjoitus virheitä 😀

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos tsempeistä! Viime yö oli todella harvinainen. Nimittäin Lilian nukkui 20-07.00, enkä kuullut sinä aikana pihaustakaan sen huoneesta. Sellaseen voisi jo tottua 😀

 15. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Meilläkin nukuttiin viime yö heräilemättä! Ihanaa luksusta! 🙂 Toivotaan, että teillä ja meillä pysys jatkossakin tää nukun koko yön vaihe 🙂

 16. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kyllä varmasti täälläkin on sellaisia, mutta ei olla koettu vielä tarpeelliseksi. Välillä yöt mennään ilman herätyksiä, normalisti tulee se yksi herätys ja joskus miljoona. Täytyy miettiä varmaan tuollaistakin vaihtoehtoa, jos huonot unet ja unille laitto takkuaa vielä jatkossakin. Kyllähän se on raskasta kaikille, kun unta ei saa tarpeeksi.

 17. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah 😀 No mutta jotkut lapset on vaan hyväunisia 😉 Ja jos joskus ens kertaa tulee, niin tälläset yömaidot lopetetaan kyllä jo reilusti ennen kahta vuotta, ettei tuu tälläsiä uhma taisteluita. Puol vuotta sitten oli vaihe milloin tää olis käynyt todella helposti, mutta sitten sorruttiin taas siihen maitoon, kun sen antaminen on niin helppoa, kun tietää että sen jälkeen unet jatkuu aamuun asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *