Hae
Love Beyond Words

Isojen tyttöjen sänky

Ollaan pohdittu kuukausia Lilianin siirtämistä pois pinnasängystä. Aina kuitenkin ajatus on jäänyt pelkästään ajatuksen tasolle, sillä ei olla haluttu vaarantaa yöunia entisestään. Pinnasängyssä se sentään pysyy koko yön, eikä esimerkiksi hiippaile kesken yötä meidän huoneeseen. Nyt kuitenkin olen alkanut yhä enemmän pelkäämään, että neiti keksii kiivetä sieltä pois. Se varmasti onnistuisi helposti, sillä välillä hän koittaa kivuta omin avuin sänkyyn. Pudotus laidan yli on korkea, jos sieltä ei oikeaoppisesti osata tulla alas, joten turvallisempaa on nukkuminen lastensängyssä, josta mahdollinen tiputus tapahtuu paljon matelemmalta. 
Lastensängylle olen asettunut tärkeimmäksi kriteeriksi sen, että turvalaita on tarpeeksi iso, ettei sieltä pääse vahingossa kierähtämään yön aikana pois. Neiti onkin erittäin kova pöyrimään ja kääntyilemään, joten luultavasti hän tippuilisi sieltä joka yö pois, jos laita on olematon. 
Toinen meille tärkeä ominaisuus on se, sänky on jatkettava. Lilianin huone on niin pieni että sinne olisi mahdotonta mahduttaa täysipituista sänkyä. 
Kolmas tärkeä kriteeri on toki ulkonäkö. En halua mitään massiivista sänkyä tytön huoneeseen ja väritykseltään sänky tulisi olla valkoinen (tai vaaleanpunainen). 
Ratkaisevin tekiä on kuitenkin hinta. Laadukkaista kotimaisista sängyistä saa maksaa pitkälti monta sataa euroa uutena, joten ne menevät reilusti yli budjetin. Toki käytettynäkin saa varmasti ihan hyväkuntoisia sänkyjä, mutta kyseessä on taas erittäin pitkäikäinen hankinta, jonka toivoisi olevan täysin kunnossa vielä monta vuotta. 
Minnen 79€ Ikea, Pinna 249€ Vekenkaluste, Airisto 169€ Hobby Hall, Unipuu  449€ Kalustekauppa

Intensiivisen googlettelu jälkeen olen onnistunut löytämään muutaman suosikin, jotka täyttävät ainakin kolme kriteeriä. Ikean Minnen on todella suloinen sänky pienen tytön huoneeseeN ja se on jatkettava sekä vielä edullisin vaihtoehto kaikista. Kaksi seuraavaa vaihtoehtoa on kanssa tyylikkäitä perus hienoja sänkyjä, eikä hintakaan näissä kohoa ihan älyttömän korkealle. Ne ovat myös jatkettavia ja turvalaidalla varustettuja. Pinna -nimisestä sängyn laidoista saa halutessaan muokattua myös täysin yhtenäisen ja malliin on mys saatavilla sängynaluslaatikko. Neljäs vaihtoehto on kotimainen ja laadukas Unipuu. Hinta on uutena on ihan törkee, mutta käyttöikä varmasti pitkä, sillä sänkyyn on ostettavissa vaikka mitä osia. Myöhemmin tämä olisi mahdollista yhdistää kerrossängyksi, sekä alla olevat säilytystilat ovat aina iso plussa. Myös päätyyn saa halutessaan kiinnitettyä hyllyjä. 
Tänään teimme kauppareissun, josta uusi sänky lähti matkaan. Arvaatteko mihin sänkyyn lopulta päädyimme? Minkäläinen sänky teiltä löytyy? 

11 kommenttia

 1. Klara kirjoitti:

  Meille tuli unipuu ja on ollu ihan täydellinen! Noi ikean versiotkin on superhyviä!

 2. Diana kirjoitti:

  Meillä on esikoisella tuo minnen, ja hän siirtyi siihen 2v iässä eikä oo kertaakaa tippunu sielt, ja onhan se ihanan prinsessamainen<3
  Saralle tulee kans sama, saa sen 2v synttärilahjaksi 🙂

 3. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Voisin pistää pääni pantiksi Ikean prinsessasängystä 🙂

 4. Nelli K kirjoitti:

  Meillä unipuut ja ihan huiput!!! ♡

 5. Nelli K kirjoitti:

  Meillä unipuut ja ihan huiput!!! ♡

 6. Unknown kirjoitti:

  No tuo ikean on eniten sun tyylinen 😀

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Unipuu on kyllä todella käytännöllinen ja kivan näköinen! 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo tuo laita on kyllä todella korkea, vaikka tuohon väliin jääkin aika iso aukko. En kuitenkaan usko että sieltä onnistuu unissaan tippumaan ja onneksi sänky on todella matalalla, niin ei sattuiskaan kovin pahasti.

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah 😀 No ihan oikeessa olit 😉

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Teillä varsinkin tulevaisuudessa nuista saa kivasti tehtyä kerrossängyn, jos haluaa 🙂 Se on kyllä tosi käytännöllinen, kun saa säilytystilaa paljon tohon 🙂

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah joo en voinut vastustaa sitä 😉 Nyt prinsessa sai oman prinsessa sänkynsä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *