Hae
Love Beyond Words

Kummit

En ole tainnut blogin puolella aikaisemmin kertoa ollenkaan Lilianin kummeista. Lilianilla kummeja on jopa viisi kappaletta! Kummeiksi valitsimme Kimmon puolelta hänen kaksoisveljensä ja avovaimonsa sekä minun puolelta minun siskoni ja kaksi ystävääni. Halusin omalta kohdaltani valita Lilianille sellaiset henkilöt kummeiksi, joita hän näkee usein. Siskoni ei valitettavasti pääse ihan joka kuukausi näkemään Liliania, mutta vielä ainakin onneksi lähellä asuvat ystäväni näkevät Liliania parhaan mukaan ainakin kerran kuukaudessa. Kimmon sukulaisia  Lilian näkee lähes viikoittain. 

Minusta kummiksi pyytäminen osoittaa sen, että kokee sen henkilön sellaiseksi, jota pitää tärkeänä henkilönä oman lapsensa elämässä. Olen ehkä itse ollut hieman huono käyttämään kummien apua, sillä yhden ainoan kerran olen raaskinut jättää Lilianin heidän huomaansa. Minulle kuitenkin on tärkeää, että myös kummeille (ja myös kaikille muillekin kavereille yhtälailla) syntyy erityinen side, jotta tulevaisuudessa ei tarvitse turhaan ujostella ketään heistä. Ehkä vieläkin ajattelen itsekkäästi etteivät he pärjäisi Lilianin kanssa, vaikka todellisuudessa Lilian varmasti nauttisi heidän leikkiseurasta todella paljon. 

Minusta olisi ihanaa, että tulevaisuudessa Lilian lähtisi hyvillä mielin vaikka yökyläilemään kavereideni luokse ja, että kummeista tulisi sellainen henkilö, jolle pystyisi kertomaan kaikki maailman murheet ja ilot, joita ei välttämättä edes äidille tai isille kerrota. Muistan, että itselläni toinen kummi oli juuri tälläinen. Oli aina super kivaa päästä käymään jossain uudessa paikassa kummin kanssa. 

Minulle itsällä ei ole ollut aikaisemmin kummilapsia, mutta viime viikko sitten meitä pyydettiin Kimmon kanssa kummeiksi hänen kaksoisveljensa kaksoispojan kummiksi. Ihanaa, saan siis ensimmäisen kummilapsen!

Minkälainen merkitys kummilla on teidän lapsille? 

Yksi kommentti

  1. Nella kirjoitti:

    Mun mielestä kummien merkitys on olla ystäviä koko elämän ajan. 🙂 Mulle kummit ei merkkaa sitä raamatun ja uskonnon opetusta, niinkun se on ennen ollut. Tai edelleen, mutta yleisemmin on se ystävä. Se aikuinen ystävä. Samoja asioita mitä sinäki tossa kirjotat, pystyy puhumaan asioista. Minä kerroin esimerkiksi raskaudestani ensin kummilleni, sitten vasta äidille. 😀 Pyysin vähän neuvoa miten kertoa asia äidille. 😀

    Meillä on muuten Jirolla myös viisi kummia, eikä mun mielestä yhtään liikaa tai liian vähää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *