Hae
Love Beyond Words

Mitä taaperolle mukaan matkalle?

Matkustaminen taaperon kanssa vaatii  vielä aika paljon kaikenlaista erilaista oheistarviketta matkalaukkuun. Olen koonnut listan meidän mukaan lähtevistä tavaroista Lilianin osalta. Lista on pitkä…

Tarvikkeet: 

matkarattaat + aurinkovarjo
D-vitamiinit (maitohappobakteereilla)
särkylääke
kynsisakset
perusrasva + aurinkorasva
aurinkolasit
vaipat + uimavaipat
hammasharja + tahna
pyyhe rannalle
ruokalappuja
eväsrasia

Vaatteet: 

5x mekko
6x t-paita
6x shortsit
1x kevyet housut
1x sukat
1x neuletakki
2x aurinkohattu
2x kengät
uv-uimapuku + uv-uimahattu + uimakengät

Ruoka

6x ruokapiltti
10x hedelmä smoothie
10x maito
pikapuuro
muumikeksejä
ruisnaksuja
rusinoita

Hoitolaukku

unipupu
4x vaippa
vaihtovaatteet
pikkupyyhe
kampa
paperia (piirustus + talous) + kynä
leluja
mehujehu + juomapullo + tuttipullo
maitoa + ruokapiltti + smoothie
pientä naposteltavaa
LASTEN VALJAAT

Tärkeimmät jutut tällä reissulla on edelleen hyvä suojaus auringolta, joten mukaan lähtee koko uv-uimapuku ja paljon aurinkorasvaa. Edelleen pidän myös tärkeänä raahata mukana kunnon rattaita, ja mukaan tulee Emmaljungan Scootterit. Edellisellä Rodoksen reissulla ne oli pelastus, sillä tiet olivat kapeita ja epätasaisia. Nyt Lilian varmaan kävelee myös itse aika paljon, joten hyvä on olla myös hyvin jalkaan istuvat kengät. Meille kävi niin, että Lilianin jalka kasvoi todella paljon kesän aikana, joten jouduin metsästämään nyt uudet kesäkengät. Onneksi satuin löytämään samanlaiset vähänkäytettynä kirpparilta isommassa koossa.
Pakataan mukaan myös sopivasti vaatteita, sillä niitä varmasti kuluu paljon tän ikäisellä! Rodoksella neiti ei niinkään sotkenut, mutta hikoili vaatteet märäksi aina päivän aikana. Onneksi sieltä voi tarvittaessa ostaa lisää vaatteita (tai pestä). Otetaan mukaan myös kaupan purkkeja ruuaksi hätävarana. On hyvä olla aina jotain evästä mikä yleensä maistuu, jos paikalliset ruuat ei olekaan niin neidin mieleen. Myös raahataan mukana pikku purkkeja hyla maitoja, sillä ne säilyy myös lämpimässä, joten niitä voi hätätapauksessa antaa tien päällä. 
Käsimatkatavarat on sitten ihan asia erikseen. Mukana on pakko olla paljon viihdykettä, vähän ruokaa sekä vaihtovaatteet. Maidon kuljetuksesta käsimatkatavaroiden joukossa en ole varma, mutta luulisin että jostain saa ihan ostetta myös sitä. Otetaan mukaan myös lasten valjaat. Ainakin kuvittelisin, että ne tulevat olemaan hyödyllinen lisä ruuhkaisilla paikoilla, jos neiti ei viihdykään rattaissa (jos siis hän suostuu pitämään niitä).  Alanya on todella vilkas liikenteinen paikka ja täynnä turisteja, joten pidän turvallisempana vaihtoehtona pitää neidin valjaissa kuin antaa hänen ryntäillä sinne tänne. 
Miltä lista vaikuttaa? Ollaanko unohdettu jotain oleellista? 

6 kommenttia

 1. JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti:

  Kiitti tästä listasta, täytyy muistaa tämä jos joskus mekin päästäisiin jonnekin pidemmälle reissuun!

 2. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Mä olen vähän hysteerinen matka-apteekin mukanakantaja, mutta lisäisin listaan itse vielä pinsetit, desinfiointiaineen, jotain lääkettä vatsataudin varalle ja meillä oli Panadolin lisäksi vielä Burana mukana, että jos olis yhtäkkiä pamahtanut kova kuume päälle, niin N ainakin tarvii noiden yhdistelmän sen laskemiseen. Kannettiinpa mukana vielä orodropsitkin, että jos olis pukannut korvatulehduksen, niin olisi saanut ensiavun.

  Tosin, meillä kun oli kaksi perhettä, niin voitiin vähän jakaa näitä, että toiset ottaa jotain ja toiset jotain.

  Aika ihanaa, että pääsette pian reissuun!

 3. Saija kirjoitti:

  Hyvältä vaikuttaa! Itseasiassa melko samanlaisella varustuksella mekin oltiin liikenteessä keväällä 🙂 Vaippoja tosin en ottanu ku käsimatkatavaroihin – ostettiin ne paikanpäältä.

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Eikun vaan matkaa varailemaan 😉

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo seuraavalla kerralla varmasti lähtee mukaan vähän enemmän lääkkeitä. Ei ollut kovin kivaa olla keskellä tuntematonta ja pelkkä panadol mukana :/ Onneksi sattu vaan perus pahainvointi + kuume, joka helpotti heti, mutta loppumatka olikin jo sitten mega stressaavaa sen takia, että ei tiennyt jos Lilian sairastuis uudestaan :/

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo vaippoja löytyi kyllä kivasti paikan päältä ja ihan samaa tavaraa mitä täälläkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *