Hae
Love Beyond Words

Matkakohteena Alanya

Aloitetaan reissupostaukset yleiskuvauksella Alanyasta. Meidänhän ei siis pitänyt tehdä mitään ulkomaanmatkaa tänä vuonna, sillä minulla ei ollut mitään palkallista lomaa. Reissukuume kasvoi kuitenkin muitten lomakuvia katsellessa ja minulla sattui myös sopiva kuukauden mittainen katko työsopimusten välissa, joten emme voineet vastustaa kiusausta ja varattiin matka Turkkiin. 

Kohteeksi valittiin Alanya yksinkertaisista syistä: se on suht halpa ja emme olleet kumpikaan käyneet siellä aikaisemmin ja myös ehkä se suuri syy oli se, että kaikki muut matkakohteet olivat jo loppuunvarattu. Alanya on myös sopivan matkan päässä täältä. 

Turkkilainen kulttuuri voi olla pienoinen shokki tälläiselle länsimaalaiselle, jota saattaa kauhistuttaa kaupoissa pelkkä ”saanko olla avuksi” tai, joka on tottunut suht koleaan kesäsäähän. Vaikka kuulemma bazaari kulttuuri on rauhoittunut huomattavasti aikasemmasta, niin voin sanoa että viikon yli-innokkaita kaupustelijoita kuunnelleena olen enemmän kuin helpottanut, että saan taas asioida lähikaupoissa, jossa myyjät eivät hyökkää metrin välein kimppuun. Ostoskulttuuri koostuu lähinnä kaupoista, jossa saa ja PITÄÄ tinkiä. Alkuun myyjä saattaa heittää hinnaksi kymmenen kertaisen hinnan mitä lopulta olet valmis maksamaan kyseisestä tuotteesta. Muutamia liikkeitä löytyy myös, jossa tuotteissa on hintalappu. Kävimme myös Alanyum ostoskeskuksessa, joka on ehkä enemmän suomalaisen mieleen. Ostoskeskus koostui kolmesta kerroksesta, josta löytyi mm. vaatekauppoja, iso lelukauppa ja elintarvikekauppa. Meidän shoppailusaldo jäi kuitenkin tosi laihaksi ja ostettiin vaan pakolliset tuliaiset, yksi laukku sekä pari vaatekappaletta Lilianille. 

Alanyassa oli myös TODELLA kuuma! Riitti, että astui hotellihuoneesta ulos, niin oli hiestä läpimärkä. Tämä myös hillitsi pitkien kävelymatkojen tekemistä, eikä se myöskään Lilianin takia olisi ollut mahdollista. Alanyassa riittää paljon nähtävää ja Kreikan Rhodokseeen verrattuna se on myös todella paljon siistimpi paikka. Huomaa, että kaupunki elää turismilla ja turisteista halutaan pitää kiinni keinolla millä hyvänsä. Tällä reissulla tutustuimme vaan lähinnä lähiympäristöön ja Alanyan keskustaan. Jos joskus vielä reissaamme Alanyaan, niin olisi ihana vierailla Kale-kukkulalla ja päästä risteilylle merirosvolaivalla.

Ruoka Turkissa koostuu kebabista, pizzoista, lihapullista, pihveistä yms. melko raskaasta ruuasta. Viikon jälkeen onkin ihana päästä syömään ruokaa, joka on tehty tuoreista raaka-aineista. Ainakin kebab ja ranskalais saldo on vähäksi aikaa täynnä. 

Meidän hotelli oli nimeltään Orient Suite. Se sijaitsi vajaan 1km päässä rannassa. Hotellissa oli äänieristys ihan olematon, joten ulkoäänet kuuluivat todella selkeästi. Muuten hotelli oli viihtyisä ja altailla oli paljon tilaa, johtuen ehkä myös siitä, että sesonki alkoi olla jo lopussa. Siivoojatäti oli myös erityisen ihana. Hän teki ihania lintuja peitoista sekä antoi Lilianille kukkia aina vastaan tullessa. Ympäristö oli täynnä kulkukissoja ja hotellin oven edessä majaili myös muutama todella suloinen kissan pentu. Lilianin pettymys olikin suuri, kun ei saanut kantaa repussaan yhtä ainutta kotiin. 

Seuraavassa postauksessa päästäänki jo itse asiaan, eli reissaamiseen taaperon kanssa 🙂

4 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Jee näitä oon oottanu, reissu postaukset on aina mielenkiintoisia :).

 2. Saija kirjoitti:

  Ihania kuvia!!! Oij, niin tulee matkakuume 🙂 Kuulostaa, että teillä oli kiva loma – seuraavia postauksia siis odotellen! 🙂

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo varsinkin jos ite oottaa jotain reissua! 😀 Nyt on oma reissukuume taas vähäksi aikaa selätetty, sillä oli sen verran vauhdikas meno tuon taaperon kanssa 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Sanotaanko näin, että ainakin lämpöä riitti 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *