Hae
Love Beyond Words

Reissussa taaperon kanssa

Heti alkuun on todettava, että reissaaminen taaperon kanssa ei ole todellakaan sitä maailman rentouttavinta ja mukavaa. Meidän edellinen Rhodoksen reissu oli mennyt niin hyvin, joten lähdettiin innoissaan tänäkin vuonna matkalla, mutta taaperon kanssa matkustaminen osottautui aika paljon haasteellisemmaksi. 
Ensimmäinen stressin aiheuttaja on tottakai itse lentomatka. Meidän menomatka Alanyaan sujui kuin unelma. Lilian teki tyytyväisenä palapelia ja luki kirjoja. Ei edes jouduttu turvautumaan paljon pieniin napostelu eväisiin. Loppu lennon Lilian nukkui omalla penkillään. Nukahtaminenkin sujui yllättävän hyvin. Myös tunnin bussimatka hotellille sujui paremmin kuin olisi ikinä voinut toivoa, sillä Lilian istui(!) kiltisti omalla paikallaan ja ihmetteli maisemia. Paluumatka kotiin ei sitten sujunutkaan ihan niin kivasti, koska takana oli erittäin huono yö meillä kaikilla ja unta oltiin saatu vaan parisen tuntia. Lentokentällä meillä oli siis seurana erittäin yliväsynyt ja nälkäinen taapero, joka ei pysynyt millään paikallaan ja kitisi milloin mistäkin. Lentokoneessa meidän kohdalle osui se kaikkien pelkäämä painajainen, kun nousun aikana Lilian veti perinteiset itkuhuutopotku-raivarit. Onneksi erittäin kovaäänisen huudon jälkeen neiti nukahti syliin ja unta riitti yli puolet matkasta. 

Matkustus ajankohta ei ollut ehkä kaikkein otollisin, sillä Turkissa oli todella kuuma. Lilian kylläkin nautti suunnattomasti altaalla oleskelusta, mutta meri  pelotti ja sinne hän suostui menemään vasta ihan viimeisenä päivänä.  Lapsille löytyy kyllä paljon aktiviteetteja ja esimerkiksi leikkipuistoja oli todella paljon. Myös vanhemmille lapsille löytyi mm. isoja vesipuistoja. 
Ruokailu osottautui meidän kohdalla myös yhdeksi kriittiseksi asiaksi. Lilianille ei oikein löytynyt mitään sopivaa ravintoloista ja kaupoissa ei myyty valmisruokia. Onneksi oltiin otettu muutama purkkiruoka mukaan ja loppumatkan tein puuroa ja pastaa hotellihuoneessa. Lilian myös kyllästyi hotellin aamupalaan ja loppuajasta edes kestosuosikki vesimeloni ei kelvannut. Myös ravintolasyömiset olivat ehkä vielä katastrofaalisempia kuin olin kuvitellut. Kuumuudesta huolimatta neiti ei jaksanut istua ravintolassa sekunttiakaan. Edes mitkään naposteltavat tai kännykän videot eivät saaneet Liliania pysymään paikoillaan. Helpoiten syöminen onnistui, jos vieressä oli leikkipaikka missä olla ruuan odottelun ajan, jonka jälkeen syötiin annokset niin nopeasti kuin mahdollista. Saatiin vaan haaveilla jälkiruuista ;D

Huonoon ruokahaluun oli varmasti suurena osatekijänä se, että Lilian sairastui puolessa välin reissua. Yhtenä yönä Lilian oksensi ja hänelle nousi korkea kuume, mutta onneksi seuraavaan päivään mennessä Lilian oli jo parantunut. Kuumeen ja pahoinvoinnin lisäksi Lilianin koko kroppa oli täynnä hikinäppylää ja varmaan osaksi myös aurinkoihottumaa. Onneksi näppylät eivät vaivanneet häntä yhtään, mutta sen verran hurja näky hän oli ettei enää oltu pitkiä aikoja auringossa päivällä. Tämä kaikki säikäytti meitä kaikkia sen verran, että ei uskallettu enää edes altaille mennä. Oli kamalaa katsoa kipeää tyttöä täysin vieraassa ympäristössä.

Liikkuminen Lilianin kanssa sujui aika kivuttomasti, sillä oli niin kuuma! Neiti oli tyytyväinen, kun sai istua rattaissaan, joten taapero valjaille ei tullut ollenkaan käyttöä. Kävelytiet olivat todella hyvässä kunnossa ja niissä mahtui hyvin liikkumaan rattaiden kanssa. Liikkumista rajoitti tällä kertaa todella paljon kuumuus, sillä Lilian selvästikään ei tykännyt nuin lämpimistä ilmoista.

2-vuotiaan kanssa matkustaminen on luultavasti yksi haastavimmista, sillä nuo ei tahdo pysy ollenkaan paikoillaan. Myös päiväunet ovat vielä tärkeitä ja kuumissa kohteissa ne on hyvä nukkua sisätiloissa. Lilian on myös välillä todella nirso ruuan suhteen, joten ruokakaan ei maistunut oikeen nuin lämpimässä. On kuitenkin ihanaa nähdä pienen ihmisen riemua uusista asioista ja paikoista. Tällä lomalla Lilian pääsi paremmin tutustumaan veteen, josta häntä olikin vaikea saada enää sisätiloihin kuivattelemaan. Lilian nautti myös kaikesta mahdollisesta huomiosta, jota ulkomaalaisilta saa. Top 3:n kuuluu myös kulkukissat, joita riitti!

Kaiken kaikkiaan kuitenkin saatiin yksi reissukokemus lisää, vaikkakin se oli hieman enemmän stressaavampi edellisvuoteen verrattuna, niin saattaa olla että lähdetään taas ensi vuonna uudestaan (jos saadaan lapsenvahdit mukaan… :D).  Perheille, jotka suunnittelevat matkaa taaperon kanssa minulla on yksi vinkki: ottakaa isovanhemat (tai muu luotettava mahdollinen lapsenvahti), niin voitte päästä välillä oikeasti rentoutumaankin tunniksi altaalle tai syömään rauhassa! 😉


Minkälaisia kokemuksia teillä on taaperon kanssa matkustamisesta? 

12 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Me tultiin juuri tänään Nizzasta ja meni super hyvin kaikki!:D poika siis 1,9 vuotta. Lennot nukkui tai leikki sylissä, nousuissa ja laskuissa annoin jotain pikku naposteltavaa:) meillä oli isovanhemmat ja enot mukana, mutta ei heihin tarvinnut hirveesti turvautua kun poika oli niin ihmeellisen nätisti:D rannalla leikki kivillä ja hiekalla. Sielläkin oli niin kuuma että viihtyi hyvin rattaissa. Sanoin miehelle heti kun laskeuduttiin Suomeen että otetaan uus lento samantien kun meni niin hyvin:D noh ens kerralla ei varmasti sit mee hyvin:D aika pelottavalta kuulostaa toi sairastuminen:( onneksi ei ollut mitään vakavaa!

 2. Saija kirjoitti:

  Voi ei.. Kuulostaa, ettei ihan rentouttavimman kaavan mukaan mennyt reissu 🙁 Ehkä se tosiaan oli tuo liika kuumuus, mikä sitten vaikutti vähän kaikkeen. Ja tietty jos lapsi sairastuu, niin menee lomafiilis vähän kaikilta. Ihania kuvia kuitenkin – ja niistä välittyy että on siellä niitä mukavia hetkiäkin ollut! 🙂

 3. Eve/ Hattarapilven varjossa kirjoitti:

  Voiettä, mutta ihania kuvia! Minäki tahdon matkalle <3

 4. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Voi kuule, mietipä ku meillä Nopsu ei nukkunu lainkaan meidän 4h lennoilla kumpaankaan suuntaan 😀
  Ja hei voi ei oot joutunut koville syömisten keksimisen kanssa! Me nimittäin kans vedettiin meidän 10pv kokonaan purkkiruokien varassa, koska ne vaan oli lapsille helpointa ainakin lounaalla. Ja kuulostaa tutulta toi ravintoloissa käynti. Ehei, ei meillä ainakaan todellakaan molemmat vanhemmat istuneet sekuntiakaan pöydässä. Toinen juoksi aina pikkujäbän perässä. Siispä päädyttiinkin lähes joka ilta sit tekemään ruokaa kotona.

  No joo, pointtini on se, että I feel you sister, hyvin samoja kokemuksia täälläkin 🙂

 5. Milla kirjoitti:

  Kiva kun kirjoitit totuudenmukaisen kuvauksen reissaamisesta tuon ikäisen kanssa..monet matkustelee paljonkin taaperoiden kanssa mutta olen miettinyt onko se oikeasti lomaa….meillä vauva on vasta 1kk ja ollaan ajateltu ensi keväänä lähteä matkoille kun hän on noin 9-10kk…ainakin luulisin että sen ikäisen kanssa olisi vielä vähän helpompi matkata kun ei ole (luultavasti) vielä jalat alla ja istuskelee kärryissä. Minkä ikäinen teidän neitonen oli tarkalleen ottaen ekalla matkallaan? 3-vuotiaaksi kun odotatte voitte laittaa lapsen Bamse-kerhoon, saatte vähän vapaa-aikaa 😉

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oii kuulostaa kyllä aika hyvälle! Tollasen reissukokemuksen jälkeen kyllä varmasti tekee mieli lähtee heti uudestaan 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo onneksi oli kivaakin 😀 Kyllähän se lomatunnelma laskee, jos toinen on ihan pipi. Ei sitten pääse oikeen missään käymäänkään, kun ei sairaana voi lähtee isommalle lenkille 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! Pitää käydä kurkkimassa 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Eiku varaamaan reissua 😉

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah joo varmaan samat ongelmat kaikilla taaperon vanhemmille 😀 Täytyy toivoo, että tuo rauhottus joskus 😀 Ens reissulla nää varmasti on niin kiltisti koko matkan ja me voidaan rauhassa maata altailla juoden kylmiä juomia ;D

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos kommentista! 🙂 Hahah joo kirjottelen aika rehellisesti 😀 Ei tää arki aina niin ruusuista ole, kun mukana on aina tuollainen mini ihminen, joka kuitenkin on riippuvainen koko ajan 🙂

  Lähtekää ihmeessä reissuun! Meillä meni ainakin loistavasti matka sen ikäisen neitosen kanssa 🙂 Pääset lukemaan meidän tunnelmia Rhodoksen matkasta tästä linkistä. http://lovebeyondwordsblog.blogspot.fi/2014/08/vauva-lomalla-part-2.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *