Hae
Love Beyond Words

Miten sujuu päiväkoti?

Aikasemmin tällä viikolla kerkesinkin jo hehkuttaa facebookissa meidän reipasta päiväkotilaista ja ajattelin jakaa myös täällä blogin puolella ajatuksia samaisesta aiheesta. Meillä oli päiväkoti elämässä kesän aikana yhteensä lähes 2kk taukoa päiväkodista, mutta siihen mahtui myös pari viikkoa päivystävässä päiväkodissa olemista. Syyskuussa palattiin jälleen normaaliin arkeen omassa tutussa päiväkodissa, mutta rikkonaisen kesän jälkeen paluu arkeen ei sujunut ilman itkuja. Tuntui kuin tutustuminen olisi alkanut ihan alusta ja Lilian jäi joka päivä itkien hoitoon. Aamut olivat myös yleensä tosi itkuisia ja neiti piristyi vasta päiväunien jälkeen. Kotona myös kiukuteltiin väsyttävän ja itkuisen päivän jäljiltä.

Viikkojen mennessä eteenpäin arki helpottui päivä päivältä enemmän. Lilian ei enää itkenyt aamulla jäädessään, eikä myöskään pahemmin päiväkodissa, kunhan vaan aktiviteettaja oli tarjolla. Noin kuukauden yhtäjaksoisen päiväkotielämän jälkeen voi taas todeta, että päiväkoti on Lilianin mielestä kiva paikka! Aamulla neiti yleensä herää iloisena ja pukee vaatteet reippaasti päälle tietäen minne ollaan matkalla. Päiväkodille saavuttua neiti on jo niin tohkeissaan, että lähes kiljuu riemusta pomppien ja vaatteet on saatava äkkiä pois, sillä neiti juoksee innoissaan leikkimään.
Lilian on yleensä syönyt ja nukkunut hyvin. Lemppari leikkejä päiväkodissa(kin) ovat kotileikit ja kiikkuminen. Uutena suosikkina on tullut satu- ja laululeikit, joissa Lilian osaa ison tytön tavoin kiltisti istua paikoillaan aina rauhallisen satuhetken koittaessa. Joinain päivinä olen myös valitettavasti kuullut, että Lilian on koittanut hieman kiusata erästä saman ikäistä poikaa. Kiusaamisen johdosta Lilian toki on joutunut pienelle jäähylle rauhoittumaan ja tämä on myös heijastunut iltaisin pienenä ylimääräisenä kiukuttelena, mutta pääsääntösesti leikit sujuvat sovussa. 
Kotiin haettaessa myös neiti on hyvän tuulinen. Eräänä päivänä hän tuli portille vastaan kädet ojossa ja antoi pitkän halin <3 Toisena päivänä hän oli puolestaan alkanut heti kyselemään iltapäivän kiikkuhetken alettua, että ”kumpi tulee hakemaan”. Ihanaa, kun hän ymmärtää, että joka päivä hänet haetaan yleensä heti iltapäivän ulkoihetken alettua. 
Päiväkoti arki sujuu siis erittäin kivasti tällä hetkellä ja molemmat vanhemmat pystyvät lähtemään töihin hyvillä mielin. On ihana tietää, että Lilian nauttii leikeistä ja muitten lasten seurasta päivän ja myös kotona jaksetaan yleensä leikkiä vielä hyväntuulisena. Lilian on päiväkodissa 5päivää kokopäivähoidossa, mutta en ole nähnyt mitään suurta väsymyspiikkiä loppuviikkoakaan kohden tultaessa. Toki minulla ei ole mitään vertailukohtaa siihen mitä arki olisi, jos esimerkiksi päiväkotipäiviä olisi vain 3 tai 4. Olen ehkä pikkasen salaa myös haaveillut, että loppukeväästä/kesästä tekisin 4 päiväistä viikkoa ennen kuin Lilian täyttää 3 vuotta…. 🙂 
Miten teillä sujuu päiväkoti arki? 🙂 

2 kommenttia

  1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

    On kyllä ihana juttu että päiväkodissa sujuu hyvin. 🙂
    Suloisia kuvia.♥

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Kiitos! <3 Se on kyllä suuri helpotus arjen kannalta, että tietää että toisella ei ole kurjaa koko päivää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *