Hae
Love Beyond Words

Isin iso tyttö

Viime sunnuntaina vietettiin meilläkin isänpäivää. Tämä olikin jo kolmas kerta, kun mies saa tituulereta itseään isäksi ja aivan täydellinen isä hän onkin meidän suloiselle tyttärelle. Sunnuntai meni rennoissa merkeissä, kun tehtiin hyvää aamiaista ja lounasta sekä herkuteltiin mummilassa . Lilian oli myös tehnyt päiväkodissa isille lahjan sekä kortin, josta löytyy kuva Instagramista. Lisäksi isä sai lahjaksi tyylikkään ”daddy” paidan.
Lilian on aina ollut aika pitkälti isin tyttö. Välillä on kausia jolloin äiti ei kelpaa ollenkaan, vaan neiti alkaa raivoomaan, jos äiti esimerkiksi yrittää tulla nukuttamaan tai pesemään hampaita. Yleensä isin ollessa paikalla neiti huutaa aina ensijaisesti isiä seurakseen. Usein kuultuja lauseita onkin ”isi tuu pyyhkimään” ja ” isi, tuu huoneeseen leikkimään”. Tämä käytös on erityisesti huomattavissa joka kolmas viikko, kun isiä ei juurikaan näy työjuttujensa takia.

Olen kiitollinen, että alusta alkaen olemme olleet yhdenvertaisia hoitajia/kasvattajia. Koskaan ei ole ollut epäilystäkään etteikö Lilian viihtyisi yhtä hyvin myös isin seurassa. Lilian on myös nähnyt pienestä pitäen paljon muita vanhempia ihmisiä ja lapsia. joten hän on viihtynyt hyvin sosiaalisissa tilanteissa, eikä koskaan ujostellut ketään. Ongelmia ei ole siis tullut yökylässä ja suurimmaksi osaksi myös hoidon aloitus on sujunut hienosti. Tällä hetkellä Lilian jo kovasti odottaakin jo seuraavaa yökylä reissua ja päiväkotiin Lilian on menossa aamuisin vähän turhankin innokkaasti, sillä välillä hän saattaa olla lähdössä jo aamu klo 5. Olenkin tullut siihen tulokseen pikkuhiljaa että tälläiset muuttuvat tilanteet, kuten yökyläily ja päiväkodin aloitus on enemmänkin stressaavia tilanteita aikuisille. Lapset kyllä sopeutuu nopeasti kunhan vaan heillä on turvallinen olo siellä missä ovatkin. 

Uskon, että muiden lasten seura auttaa jo pienestä pitäen kehittämään sosiaalisia taitoja. Meillä Lilian koetteli hermoja alkusyksystä uhmavaiheen myötä. Silloin toisten lasten seurassa myös koeteltiin rajoja; purtiin, nipisteltiin, raavittiin ja läpsittiin. Nyt, kun pahin uhma on jälleen ainakin hetkeksi pois on Lilianista kasvanut hetkessä todella iso ja seurallinen tyttö. Sen huomaa parhaiten siinä kuinka tärkeäksi kaverit on jo tässä iässä muodostuneet. Hän puhuu päiväkotikavereistaan kotona, sekä erityisesti isompien lasten kanssa hän pystyy leikkimään toisessa huoneessa ilman vanhempien/tutun hoitajan läsnäoloa.

Seuraava suuri koettelus tulee minulle olemaan kaksi seuraavaa viikonloppua, sillä joudun olemaan neidistä erossa suurimmaksi osaksi molemmat viikonloput. Tänä viikonloppuna reissaan yksin Kuopioon tapaamaan kavereita ja hössöttämään vauvajuttuja ja ensi viikolla meillä on BILEET! Vaikka molempia viikonloppuja olen odottanut todella kauan, niin minua kuitenkin harmittaa se, että ne nyt sattuvat peräkkäisille viikonlopuille. Miten mun pieni pärjää ilman äitiään kaksi viikonloppua?! Todellisuudessa Lilianille on tulossa kaksi super kivaa viikonloppua, sillä ensimmäinen on kokonaan ”isi-viikonloppu” ja seuraava vietetäänkin ehkä jopa niin eksoottisesti kuin mummin ja vaarin mökille. Ehkä vielä joskus opin aidosti innostumaan näistä viikonlopuista ilman ahdistusta ja nauttimaan siitä omasta ajasta, sillä neiti ainakin odottaa tulevia viikonloppuja innoissaan 🙂 

2 kommenttia

  1. Pirita | Pandamama kirjoitti:

    Voi kun kiva toi, että Lilian on selvästi jo ystävystynyt hoidossa! Ei meillä kyllä N vielä sillä tavalla ilmaise "kiintymystään" muihin lapsiin. Joskus satunnaisesti mainitsee "Aatos" tai "Elea". Useimmin kertoo, että hoidossa on ollut "Anisiil" (Nopsun ryhmän ENTINEN hoitaja Anna-Liis, joka taisi siis olla aikamoinen suosikki <3 )

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Meilläkin oli keväällä yksi suosikki hoitaja Tiia, josta puhui koko kesän. Syksyllä se vaihtoi toiseen päiväkotiin, josta Lilian mainitsi päivittäin "tiia meni toiseen päiväkotiin.." Nyt taitaa olla nuo kaikki kolme hoitajaa yhtälailla suosikkeja, kun aika tasaisesti sanoo niitten nimiä 😀 Myös vähän vieraammat toisen ryhmän hoitajatkaan ei ole enää niin pelottavia, kun menee jo näittenkin syliin aamuisin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *