Hae
Love Beyond Words

Nukkumishommat

En ole pitkään aikaan maininnut sanallakaan meidän nukkumis tilanteesta. Suoraan sanottuna en ole uskaltanut, sillä aina kun alan hehkuttamaan jotain parempaa hetkeä niin yöt ovat muuttuneet katastrofiksi. Kesällä pinnasängyn pois jäänti ja kuumuus vaikeuttivat unia todella paljon. Neiti heräs joka yö viimeistään klo 3 ja hipsutteli meidän huoneeseen. Me kaikki nukutaan niin leveesti (okei minä ja Lilian vaan), niin aina joutui toinen vanhempi menemään kiltisti sohvalle unille. Oli myös öitä, kun Lilian heräili vaan muuten vaan kitisemään aika ajoin, jolloin heräämisiä tuli vähän väliä.
Pikkuhiljaa kuitenkin yöt rauhoittuivat tästä. Todellinen läpimurto saatiin aikaan ilmojen kylmetessä ja silloin, kun tajuttiin jättää neidille valmiiksi vettä sängyn vierelle ja avattiin pimennysverhot. Tälläisiä itsestään selviä asioita, kun jano ja pimeänpelko ei tullut edes aina ajatelleeksi, mutta heti ensimmäisestä yöstä lähtien, kun huoneessa loisti katuvalot Lilian nukkui koko yön.
Näitä kokonaisia öitä on nyt jatkunut pari kuukautta ja voin sanoa, että tämä on aika luksusta sen kahden vuoden heräilyn jälkeen! Toki poikkeuksiakin on, mutta yleensä poikkeus tarkoittaa sitä, että Lilian herää jo klo 6 vaikkei tarviiskaan. Kaksi edellistä yötä Lilian on myös tullut nukkumaan koko yöksi meidän sänkyyn, sillä pienelle nousi pieni kuume ja hän ei saanut unta pienen yskänkään takia (joten hyvät yöunet on katkolla ilman tätä postaustakin :)). Ihmeellistä, että ihan joka kerta kun olen suunnitellut itselle viikonloppu ohjelmaa, niin Lilian tulee kipeeksi. :/ 
Meillä nukkuminen ei ole sujunut kahden vuoden aikana koskaan kovin malliikkaasti. Ensin oli iltahuuto kausi, jonka jälkeen tuli kaudet millon heräiltiin parin tunnin välein. Toki viimeisen vuoden aikana Lilian on pääsääntöisesti herännyt vain kerran tai pari, mutta unien keskeytyminen joka yö veroittaa paljon jaksamista. Tähän lisättynä nukutusrumba, on illoista ja öistä tullut stressaavaa aikaa. Vieläkään neiti ei malttaisi yksinään nukahtaa millään ja nukuttaminen kestää yleensä puoli tuntia, mutta se onneksi on enää pieni paha, jos yön saa nukkua kokonaan. 
Me ollaan hoidettu yöheräämiset imetyksen loppumisen jälkeen tasapuolisesti. Näin ollen ei ole aina toisen vastuulla pelätä koska seuraava herätys tulee. Koin sen erittäin stresaavaksi pahimpina kausina, kun herätyksiä sateli tunnin parin välein, sillä koskaan ei saanut täysillä rentoutua ja vaan nukkua koko yötä. Asiaa auttaa edes vähän se, että toinen lupautuu nousemaan yöllä vuorostaan syöttämään, vaikka itse heräisikin jokatapauksessa. Olen ehkä siitä onnellisessa asemassa, että mun mies on tottunut heräämään öisin ja lähtemään töihin sekä tykkää muutenkin aikasista aamuista, joten ehkä liiankin usein turvaudun tähän. Itse puolestaan rakastan nukkumista ja mua ei saisi millään yöllä lähtemään kesken unien esimerkiksi töihin.
Toivottavasti flunssapöpön lähtiessä pois meillä jatkuisi nämä hyvin nukutut kokonaiset yöt. Arvostan tällä hetkellä aika korkealle tuota nukkumista ;D 

Miten teillä nukutaan? Missä iässä teidän lapset alkoivat nukkumaan kokonaisia öitä?  

12 kommenttia

 1. Diana kirjoitti:

  Esikoinen rupesi nukkumaan kokonaisia öitä 1,5v iässä. kakkonen on nukkunu alusta asti. joskus toki on voinnu herätä mutta ei usein. Kolmas heräilee vielä muutaman kerran yössä ja ikää 9kk

 2. Nea kirjoitti:

  Mä niiin ootan että Vilmeri alkais nukkua kokonaisia öitä! Heräilee 1-2 tunnin välein ja mitä ny muilta oon kuullu, niin ovat alkaneet nukkumaan paremmin vasta 1,5 vuoden ikäisinä :/ jos siis on heräilly vauvana noin tiheästi. yöheräilyt ja pitkät nukuttamiset vie kyl voimii. Anton on aina ollu hyvä nukkuja. Kunhan vaan nukahtaa niin nukkuu sikeästi. Ainoastaan sillon kun oppi liikkumaan, taidot tuli uniin.

  Toivottavasti flunssa lähtis pian pois! 🙂

 3. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Meilläkin kokonaiset yöt Lotan osalta tuli kuvioihin vasta tänä syksynä ja nyt viimein Lotta myös nukahtaa itsekseen omaan sänkyynsä, siitä onkin tulossa oma postaus kunhan uskallan. 😀

  Paranemista sinne!

 4. Klara kirjoitti:

  Lumi alkoi nukkumaan sillä sekunnilla kokonaisia öitä kun tuttipullo jätettiin pois. Eli 1,5vuotiaana. Nyt hän välillä heräilee öisin, mutta rauhoittuu itsekseen ilman että mun tarvitsee nousta. Vauva herää ekan kerran syömään påääsääntöiusesti vasta viideltä aamulla! LUKSUSTA. Ja toivon että tämä jatkuu 😀

 5. Minnaa kirjoitti:

  Jes, ihana kuulla, että teillä nukutaan paremmin! Nauttikaa, olette tämän ansainneet! 🙂

 6. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Ihanalta kuulostaa paremmat yöunet. 🙂
  Meillä Lumi, Matias ja Aino on nukkuneet jo ihan vauvasta (alle 2kk iästä) asti läpi yöt heräämättä. Iida ja Hugo taas on sitten herätelleet öisin. Hugo syö nyt kaksi kertaa yössä.

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niinkin erilaisia on kaikki. Olisi kyllä aika luksusta jos vaikean ensimmäisen nukkumistapauksen jälkeen tuliskin sellanen joka nukkuu koko yön 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo nää on kyllä niin yksilöllisiä juttuja. Toiset nukkuu heti hyvin ja toiset ei malta millään nukkua. Mulla on kaverilla kans puolivuotias, joka heräilee koko ajan. Siellä alkaa jaksaminen olla jo ihan lopussa, koska päivälläkään ei malteta nukkua pitkiä pätkiä. :/

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oiij, miten hienoa! Tuota odotellessa, tosin nyt ei olla ees kokeiltu pitkään aikaan josko itse nukahtaminen onnistuisi. Voisihan olla että neiti olisi jo siihenkin hommaan pikkasen yhteistyöhalukkaampi 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oiij, miten luksusta! Teillä on kyllä molemmat neidit nukkuneet pääsääntöisesti hyvin 🙂

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! Tosin nyt tää flunssa tuli taas ainakin hetkellisesti sotkemaan. :/

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oiij, teilläkin ollut sitten pääsääntöisesti hyviä nukkujia 🙂 Varmasti kun teillä on niin paljon hulinaa päivisin, niin kaikki on väsyneitä iltaisin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *