Hae
Love Beyond Words

Yksin reissussa

Viime viikonloppuna pääsin reissaamaan yksin Kuopioon. Tarkoituksena oli viettää ihana päivä raskaana olevan ystävän seurassa shoppaillen ja nauttien ruuasta. Parin päivän aikana näin myös kahta muuta vanhempaa kaveria. Lähdin matkaan perjantai-illalla ja sain kyydin yhdeltä lapsuusajan kaverilta. Mukana matkusti myös hänen 1-vuotias poika, joten koti-ikävä ei iskenyt vielä ollenkaan reissun alkuvaiheessa, kun takapenkiltä kantautui aika ajoin pieni tyytymätön kitinä. Hassua miten jonkun toisen lapsen kitinään ei edes kiinnitä juuri ollenkaan huomiota, mutta jos kyseessä olisi oma lapsi olisin varmasti ihan hermoraunio. Matka sujui kuitenkin todella nopeasti vanhoja muistellen ja oli ihanaa, kun pitkälle matkalle oli juttuseuraa.
Majoituin Kuopiossa entisessä opiskelija kämpässäni (jossa siis nykyään majailee vielä veljeni ainakin intti ajan). Ensimmäinen yö sujui levottomasti ja heräilin varmaan tunnin välein, enkä millään meinannut saada unta. Ulkoa kantautui outoja ääniä ja ympäristö asunnossa oli miesasukkaan myötä aika sekamelska. Jostain kuitenkin uni löysi myös minun luokse ja heräsin lauantaina VASTA 9.30. Minulle tuli kiire päivän asioille, sillä olin sopinut jo kahvi treffit Kuopion keskustaan klo 10.00. Tapasin entisen luokkakaverini ammattikoulu ajoiltani ja nautimme erittäin maukkaan aamiais suklaakakun Houkutuksessa, joka on yksi lemppari kahviloista Kuopiossa.

Klo 14.00 aikoihin päästiin itse asiaan, kun lähdettiin shoppailemaan Matkukseen. Ostossaalis jäi aika köyhäksi, mutta pääasia oli kun pääsin näkemään ensi kertaa ihanan ystäväni hänen raskausaikana. Laskettu aika on jouluaattona, joten seuraavan kerran taas nähdään luultavasti jo silloin, kun pieni nyytti on jo maailmassa! Shoppailun jälkeen mentiin vielä keskustaan syömään Isä Camilloon. Ravintola on vastikaan remontoitu, joten se on nykyään todella tunnelmallinen ja lämmin paikka. Myös ruoka oli erittäin maukasta.

Kaiken kaikkiaan ihana päivä. Oli kerennyt kulua pitkä aika siitä, kun viimeksi kävelin keskustan katuja, joten oli ihanaa päästä näkemään Kuopion tunnelmaa. Kuopio on ihana just sopivan kokoinen kaupunki, mistä löytyy kaikki palvelut läheltä. Tällä hetkellä en kuitenkaan voisi kuvitellakaan asuvani muualla kuin Vantaalla, sillä olen löytänyt täältä paljon uusia ystäviä täältä sekä muutama Kuopio aikainen kaveri on myös muuttanut tänne. Uskon, että myös työlliyysmahdollisuudet on paremmat täällä sekä asuminen lähellä satamaa ja lentokenttää antaa mahdollisuuden lähteä vaikka extempore kaupunkilomalle tai risteilylle.
Paluumatka sunnuntaina ei mennyt niin näppärästi, sillä ostin kalliit junaliput vain sen takia, että pääsisin nopeasti takaisin kotiin, mutta junan ohjausjärjestelmä vian takia matkustinkin koko päivän. Vaihdoin junaa kaksi kertaa matkustaen läpi koko keskisuomen. Koska alunperin minun olisi pitänyt mennä suoraan Tikkurilaan, niin en omistanut paikkalippua toisiin juniin jouduin istumaan millon missäkin. Voin kuvitella sitä stressin määrää lapsien kanssa samassa tilenteessa oleville (esim. yksi nainen matkusti yhden vastasyntyneen ja 2-vuotiaan kanssa). Itsellä oli onneksi vain yksi pieni laukku mukana ja sain sullottua itseni loppumatkasta ravintolavaunun puolelle. Haaveeksi jäi rauhallinen kotimatka, jonka aikana olisin pystynyt esimerksi syventymään lukematta jääneisiin lehtiin tai neulomishommiin.
Suosittelen jokaiselle äidille ja isille pieniä irtiottoja arjesta, vaikka lähteminen olisikin vaikeaa! Koti näyttää aina paljon kivemmelta paikalta reissun jälkeen 🙂 

8 kommenttia

 1. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Voi miten ihanaa että pääsit reissuun! 🙂

 2. Minnaa kirjoitti:

  Ihanaa, että pääsit pienelle irtiotolle ihan itseksesi! Mutta voi jesta tuota junaa.. :/

 3. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Ai Kuopiossakin on Houkutus? Se on Joensuussa käydessä myös minun suosikkipaikka. Kaikki tarjolla oleva on NIIN herkullista ja selvästi edullisempaa, kuin täällä "kotopuolessa". Mut hei voi hitto tuota paluumatkaa. Me just mietitään, että lähdetäänkö jouluksi Joensuuhun autolla vai junalla ja juuri näiden tarinoiden takia se oma auto kuulostaa paljon houkuttelevammalta 😀

 4. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Oi kiva irtiotto arjesta 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo tälläiset reissut aina piristää, vaikka matkustaminen ei olisikaan niin kivaa! 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo onneksi ei ollut mitään isoa tavaramäärää mukana tai lasta. Ja konduktööri oli kyllä todella ystävälline kaikille, jotka tarvitsi apua 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo, siellä oli kyllä super hienoja kakkuja! Kauhee valinnanvaikeus niitten edessä 😀 Ja todellakin hinnat on paljon edullisimmat, esim. hienoimmassa ravintolassa pihvi-annokset on alle 30e ja baareissa siiderit reilu 5e. En halua ees kuvitella mitä ne on nykään täällä 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kyllä tälläset piristää niin paljon! Ja tää mun irtiotto jatkuu vielä tänä vklp juhlajuoman voimin. Sen jälkeen on taas vähäksi aikaa irtiotot nähty 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *