Hae
Love Beyond Words

Haaveiden keittiö

Oman kodin yksi ihanemmista asioista on se, että voi itse laittaa kodin juuri sellaiseksi kun haluaa. Minulle keittiö on yksi tärkeimmistä paikoista kotona. Tykkään, että kavereita tulee vierailulle ja joskus, kun aikaa on niin on ihanaa tehdä myös ruokaa ajatuksella. Jos saisin joskus unelmien keittiön se näyttäisi suurinpiirtein tältä. (pahoittelut huonosta laadusta. Inspiraatiokuvat on kaivettu pintarestista, josta osa oli hieman pikselöitynyt.) 

Unelmien keittiö olisi vaalea, jossa olisi vaaleaa/harmaata laminaattia olevat tasot. Keittiössä olisi tuollainen saareka, johon voisi tulla istuskelemaan ja nauttimaan lasin viiniä samalla, kun kokkaillaan. Kaikki kodinkoneet integroitu ja kaapistot olisivat yhtenäisiä ja isoja, mihin saisi piilotettua suurimmat tavarat. 
Meidän tuleva keittiö on aika tumma. Siellä on muistaakseni harmaat kaapistot, tummaa laminaattia tasoissa sekä kromiset kodinkoneet. Ainakaan nyt ei olla vielä suunnittelemassa mitään suurempia muutoksia sen suhteen, mutta jossain vaiheessa varmasti tullaan ainakin kaapistot vaihtamaan valkoisiksi.
Unelmien keittiössä keittiön pöytä olisi valkoinen ja korkeakiiltoinen ja jossa olisi tilaa kaikille. Tuolit olisivat mukavat istua ja väriltään lapsiperheissä on turvallisempaa käyttää mustaa mieluummin kuin valkoista. Me käytiin jo syksyllä ostamassa Askosta itseasissa juuri kuvan mukainen pöytäryhmä, joten se löytyy siis jo meiltä valmiina. 

Olisi ihanaa myös, jos olohuoneen ja keittiön väliin saisi tuotua tunnelmaa myös takan avulla. Jos omassa kotona ei ole takkaa, niin yksi vaihtoehto on käyttää sisustustakkaa. Erityisesti, jos keittiön ja olohuoneen välissä on seinä niin takan avulla mielestäni pystyy antavaan lisää avaruutta molemmille puolille ja se luo tunnelmaa keittiöön ja olohuoneeseen. Uudessa kodissa keittiö ja olohuone ovat samaa tilaa ja pohjaratkaisu muutenkin sellainen ettei varmaan sisustustakka tulisi istumaan sinne. 
Keittiön valaistus on ainut asia mitä tullaan miettimään heti ensimmäiseksi. Löysin pintarestista yhden kivan idean, jossa valaistusta on toteutettu roikkuvilla hehkulampuilla. 

Ensiksi kuitenkin on löydettävä kattoon sopiva valaisin. Olen tehnyt kollaasin muutamasta vaihtoehdosta mitä ollaan mietitty. Aloitetaan siitä mitä itse haluaisn keittiöön. Tottakai vähän blingiä ja loistetta. Valintani olisi siis tuollainen pitkä riippuvalisin keittiön pöydän ylle, johon mun mies ei jostain syystä ollenkaan suostu. :/ Hänen valintansa puolestaan olisi omituinen ufon näköinen lamppu, mikä ei ole juurikaan minun mieleen, koska se on ehkä vähän tylsä ja kallis. Vaihtoehto kolme olisi perus tyylikäs valkoinen riippuvalaisin. Se on mielestäni klassisen kaunis ja suhteellisen edullinen. Neljäs vaihtoehto puolestaan on taas vähän erilaisempi, mutta jotenkin todella tyylikäs. Se voisi sopia aika hyvin tulevaan keittiöön, koska keittiön tuolit ovat myös mustia. Toki lopulliseen valintaan päästään vasta, kun on saatu vietyä kaikki tavarat paikoilleen ja nähdään minkä tyylinen lamppu istuisi paremmin sen hetkiseen keittiöön. 

1. Riippuvalaisin Diamond 189e, 2. Riippuvalaisin Lokki 241,91e, 3. Riippuvalaisin Troy 56,40e, 4. Tarbes-riippuvalaisin 56,43e

 Onko joku näistä lampuista erityisesti teidän mieleen? 

2 kommenttia

  1. Matilda kirjoitti:

    2 ja 4 lamput on kyllä kivoja! 🙂

    http://matildanieminenmusic.blogspot.fi/

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Luultavimmin päädytään tuohon 4. vaihtoehtoon! Se kelpaa varmaan molemmille 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *