Hae
Love Beyond Words

Sairasloma

Lapsen tullen on ihan luonnollista, että töistäkin tulee enemmän poissaoloja kuin mitä aikaisemmin. Minulle on jokaisessa työpaikassa on ollut tähän mennessä ollut kamalan vaikeaa jäädä pois töistä, sillä poden huonoa omaa tuntoa siitä, että joku toinen joutuu tekemään minunkin työt. Nyt tämä ongelma on vielä pahempi, sillä minulla on ne omat hommat, joista olen aina vastuussa. Meille ei palkata koskaan ketään sijaisia, vaan muut joutuvat ahkeroimaan lomien/sairaslomien aikana kahden ihmisen edestä. Jokainen on tietenkin lomansa ansainnut, eikä kenenkään tarvitse tulla pää kainolassa töihin ja sen kyllä kaikki ymmärtävät. Ehkä juuri tästä johtuen ns. turhilla sairaslomilla ei juurikaan porukkaa meillä ole, kun kaikki tiedostavat sen, että hommia joutuu tekemään sairasloma päivän jälkeen vielä enemmän. 

Myös Kimmolla on sellainen työ, jossa ei mielellään jätetä työkavereita pulaan. Meillä kummallakaan ei kuitenkaan onneksi koko ajan ole super kiireistä aikaa töissä, vaan se riippuu paljon vuodenajasta ja viikosta. Minulla on ehkä viikko kuukaudesta sellaisia päiviä, jolloin on aika mahdotonta jäädä kotiin, kun tarkastetaan puolen kuun tai viimeisen päivän palkka-ajoja.

Me ollaan alusta asti tehty niin, että molemmat jää vuoron perään kotiin hoitamaan lasta. Näin poissaoloja tulee molemmille tasapuolisesti. Ja onhan tuollaiset kotipäivät ihan kivaa vaihtelua täyteen työviikkoon, vaikka yleensä Lilian on myös kipeänä ihan täydessä vireessä, mikä tarkoittaa luultavimmin itkupotkuraivareita jossain vaiheessa, kun ulos ei pääse ainakaan pitkäksi aikaa. Itkupotkuraivarit ei nykyään enää onneksi tunnu juuri missään, koska arkisin neitiä näkee niin lyhyen hetken. 

Täytyy siis sanoa, että ONNEKSI Lilian vaikuttaisi perineen suht hyvän vastustuskyvyn taudeille, vaikka kestoflunssaa onkin jatkunut taas vähän väliä syksyn mittaan niin mitään kovin pahaa tautia ei ole tullut. Toki tässä nyt on taas iso vaara tälläiseen, kun nyt joulun aikana alan hehkuttamaan näin. Niinhän se yleensä menee, että silloin kun sitä tautia vähiten toivoo, niin se yleensä tulee ja niin kävi meille myös viime viikolla. Lilianille oli tulossa super kivat linnan juhlat päiväkodissa, jonne oli ostettu uusi mekko, mutta to-pe välisen yön neiti yski taukoamatta. Pe oli meillä molemmilla töissä kiireinen, kun Kimmolla oli jo montaa keikkaa heti aamulla jonossa ja minulla se isoin puolen kuun palkka-ajo tarkastamatta. (Plus päästiin syömään loppupäivästä firman piikkiin). Ei voi siis olla taas kiitollisempi, kun Lilianin mummi sattuu asumaan lähellä ja, että kävi myös hyvä tuuri, kun hän sattu olemaan vapaalla. Neiti sai siis  super hauskan päivän mummin kanssa peruuntuneitten juhlien sijaan.
Tänään hän koitti samaa taktiikkaa ja sanoi ”yskittää ja on kuumetta, ei voi mennä päiväkotiin”. Hassua miten noi pienet oppii kaiken oleellisen! 😉 Nyt toivotaan todella, että pöpöt pysyisi poissa meidän muuttoviikon ajan  sekä koko loppu vuoden!

Miten teillä hoidetaan lapsen sairaslomat? Onko äiti aina kotona vai vuorotteletteko miehen kanssa? 🙂 

2 kommenttia

  1. Minnaa kirjoitti:

    Meillä on (*kopkop*!) Ellu ollut ihmeen terveenä, hänen takiaan ollaan tässä vuoden aikana oltu pois töistä vain kahdesti, toinen kerta oli yksi päivä ja toinen kolme päivää. Mekin vuorottelemme miehen kanssa, katsomme vähän, kummalla on mitäkin ohjelmassa töissä ja jos useampi sairaus iskisi putkeen, vuorottelisimme kyllä, ettei kumpikaan saisi töissä valtavaa rästivuorta niskaansa.

    Pidän peukkuja, että pysytte nyt terveinä!! 🙂

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Joo nyt oon sitten minä kipeenä sopivasti muuttoviikolla 😀 Nää kyllä aina sattuu just siihen pahimpaan hetkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *