Hae
Love Beyond Words

Lahjat päiväkotiin

Olin kuullut huhuja, että päiväkotiin on tapana viedä aina jotain pientä näin ennen joulua. Eilen sitten jouduin paniikkiin, sillä tajusin että nehän joulujuhlat ovat jo huomenna. Onneksi oltiin neidin kanssa tehty aikaisemmin viikolla taikataikinasta joulukuusen koristeita, joista osa nyt pääsi päiväkoti tätien joululahjapussukoihin. Sen lisäksi kiiruhdettiin iltasella kaupoille, josta pikaisen etsinnän jälkeen ostettiin piparkakkumuotit ja Raffaellon herkkusuklaita.

Tänään aamulla koitti itse juhlapäivä. Heräsin mukavasti 40minuuttia ennen juhlien alkua, joten voitte kuvitella miten paniikissa koitin saada revittyä neidille sukkahousuja jalkaan ja mekkoa ylle. Onneksi päiväkoti sijaitsee 200m päässä ja selvittiin paikalle tasan klo 8.00. Itse olin paikalla tukka pystyssä ja ihan hiestä läpimärkä,  sillä olin saanut kunnon aamujumpan 40 minuutissa, mutta onneksi Lilian näytti ihanalle tonttu prinsessalle.
Päiväkodilla vanhemmat ohjattiin toiseen huoneeseen, joka oli koristeltu jouluisasti ja edessä oli pienten esiintymislava. Kaikki vanhemmat odottivat huoneessa hiljaa vähän väliä kelloaan vilkuillen (nämä aamujuhlat ovat varmaan monelle paha paikka, sillä pitäisi olla jo töissä…). Kellon ollessa 8.10 pienet tontut saapuivat eteen käsi kädessä joululaulujen säestyksellä. Osa pienistä karkasi heti vanhempien syliin nähdessään heidät, mutta Lilian jaksoi reippaasti esiintyä muiden mukana kaikki laulut. Oli todella herkistävää nähdä, kun Lilian huomasi ensimmäisen kerran minut yleisön joukossa ja hänen silmänsä alkoivat loistamaan ja kasvoille nousi iloinen hymy koko esityksen ajaksi. Äidin läsnäolosta huolimatta hän kuitenkin tanssi piirissä ja hyppi muiden mukana. Ihanaa huomata miten reipas ja taitava tyttö neiti on jo!
Esityksen jälkeen hän käveli reippaasti muiden mukana ruokapöytään, josta kuului vasta vaativa ääni ”äitii!”. Tämän jälkeen syötiin aamupuurot yhdessä. Ruokailussa äidin läsnäolo ei varmasti ole mitenkään positiivinen asia, sillä neiti varmasti käyttäytyy normaalisti hieman siistimmin. Nyt kuitenkin neiti oli niin tohkeissaan esityksestä ja kaikesta hälinästä, että kaatoi kaksi kartaa maidot pöydälle. Jälkiruoka pipareiden jälkeen oli minun vuoro poistua ja jättää neiti leikkimään, mutta tämänhän hän jo fiksuna tyttönä tiesi, sillä hänen suustaan kuului topakasti ”työpäivä alkaa” ennen kuin olin ehtinyt tehdä elettäkään lähtiäkseni…
Kaiken kaikkiaan ihanan tunnelmallinen aamupäivä. Ihana olla edes pienen hetken osana päiväkodin päivässä, sillä välillä tuntuu että se on vielä täysin oma maailma, koska kuulen vain pikaisesti päivän tapahtumista päiväkoti tädeiltä ja Lilianin omasta suusta.
Oletteko te päässeet jo päiväkodin joulujuhliin? 

10 kommenttia

 1. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Kuulostaa ihanalta! Meillä joulujuhla on ensiviikolla – ULKONA! Siis kahdeksalta aamulla ja ulkona. Ihan en nyt tiedä, miksi ja miten se on järkevää.. silloinhan on vielä ihan pimeää ja todennäköisesti sataa ja tuulee :/ Mäkin haluan sisälle juhliin!!

 2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Voi että, varmasti ollut ihania esityksiä. 🙂

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Huiii! Aika järkkyä ois olla tuohon aikaan ulkona pimeessä ja sateessa 😀

  Tuolla sisällä oli kyllä niin ihanan lämmin tunnelma, kun sai istua sohvalla ja olla sellaisessa hämärässä jouluvalaistuksella ja kuunnella joululauluja 🙂

  Toivottavasti kumminkin teillä sattuis ihanan jouluinen keli! 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oli kyllä! On se kyllä ihana fiilis olla osallisena tälläisessä ensimmäistä kertaa 🙂

 5. MinnaManna kirjoitti:

  Lilianilla on (taas) ihanat vaatteet! 🙂 Meillä on joulujuhlat ensi viikon maanantaina ja onneksi illalla koska meiltä olisi kyllä muuten jäänyt juhlat välistä.

 6. Minnaa kirjoitti:

  Ihana ja reipas Lilian. 🙂

  Ellullakin oli jo joulujuhla, aamujuhla, kuten oli keväälläkin. Juttelin lastentarhanopettajan kanssa, että keväällä sitten voisi olla vuorostaan aamujuhla – toivotaan, halusin ehdottomasti Ellun juhlaan, mutta ei ole kiva tehdä niitä tunteja takaisin.

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Lilian kiittää! Hän on kyllä oikee prinsessa, kun välillä on liiankin tarkka nuista vaatteista. Perjantaina sai kauheet raivarit, kun ei puettu hienoa mekkoa ja tuota boleroa päälle 😀
  Nuo aamujuhlat on kyllä aika hankalia, kun menee aamusta aina töihin. Onneksi mulla on mahdollista venyttää töihin menoa, mutta joudun sitten joskus tekemään tunnit kuitenkin :/

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo itsekin kannatan iltajuhlia 🙂 Onneksi mulla on liukuva työaika, vaikka joudun sitten itsekin tekee tunnit joskus takaisin. Mutta ei tollasia pysty jättää välistäkään 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kävinkin jo kurkkimassa! 🙂 Täytyy tehdä se heti, kunhan saataisiin netti uuteen kotiin toimimaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *