Hae
Love Beyond Words

Lopulliset heipat tuttipullolle.

Tuttipullosta luopumisen piti meillä tapahtua jo syksyllä, kun tuttipullot kiikutettiin kaksoisvauvoille. Meille kuitenkin jätettiin ns. ”vara-tuttipullo”, jota käytettiin säännöllisesti aina iltasin, yöllä ja lopulta myös päivisin tuttipullo kitinän yltyessä. Yhden tuttipullon säilyttäminen oli loppujen lopuksi aika turhaa, sillä tästä yhdestä pullosta tuli yhä tärkeämpi esine, joka oli saatava joka raivon päätteeksi. Pari viikkoa sitten yöllä tälle tuttipullo show:lle tuli kuitenkin stoppi eräänä yönä, kun neiti heräsi noin sata kertaa keskellä yötä aina vaatien lisää tuttipulloonsa täytettä. Oltiin palattu takaisin vauva-aikaan. Tälle addiktin aiheuttaneelle tuttipullolle ei enää alettu etsiä kotia orava vauvojen luota tai lähetetty sitä titi-nalle taloon, vaan se heitettiin kylmän viileästi roskiin niinä yön pimeinä tunteina. Tämän jälkeen Lilian on ehkä muutaman kerran haikaillut tuttipullonsa perään, mutta muistaa kyllä nopeasti pullonsa karun kohtalon.

Ehkä eniten pelkäsin kokonaan tuttipullosta luopumisen jälkeen nukuttamis prosessia. Tuttipullo on aina ollut hyvä rauhoittamiskeino, vaikka yöunille mentäessä pullosta ei ole enää pitkään aikaan ole ollut mitään hyötyä. Pelko on kuitenkin osoittautunut täysin turhaksi illalla nukkumaanmeno kestää samallalailla enemmän tai vähemmän aikaa ja päiväunille mennään samalla tapaa kuin ennenkin. Nykyään vaan ilta- ja päiväuni juomat juodaan ennen sänkyyn menoa.
Myös raivareiden määrä on vähentynyt, sillä enää ei raivareita voi saada aikaan siitä, että halutaan tuttipullo. Tuttipulloa ei yksinkertaisesti ole enää. Tähän ajatukseen tottuminen vei neidiltä ehkä pari päivää, joten aika kauan perättiin ihan turhaan. Lapset varmasti hyväksyvät aika nopeasti tälläiset konkreettiset tosiasiat. Toki myös Lilian on alkanut yhä enemmän pohtimaan sitä asiaa, että on hän on jo aika isotyttö. Isot tytöt ei juo tuttipullosta, vaan mukeista. Ja mikäs sen parempaa, kun mukina on vielä aivan upea frozen-muki! 

Onko teillä tuttipullosta luopuminen tuottanut vaikeuksia? 

11 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Meillä tyttö ei ole koskaan juonut tuttipullosta 😀

 2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Meillä ei ole kuin Lumi juonut pullosta ja vierottaminen sujui onneksi kivuttomasti. 🙂
  Kiva kuulla että sielläkin sujui hienosti.
  Mukavaa ystävänpäivää.♥

 3. Minnaa kirjoitti:

  Meillä oli pieni haaste vain siinä kohtaa, kun vaihdettiin tuttipullo ruokailuissa mukiin (muutoin sitä ei oltu käytettykään). Uusi muki hyväksyttiin lopullisesti vasta sitten, kun ilmoitin heittäneeni tuttipullot roskiin.

  Ellu on ollut kaikessa aika ehdoton, tutista/tuttipullosta/vaipasta on pitänyt luopua kerralla, sellainen hissukseen eteneminen ei taida sopia meille.. ?

 4. Diana kirjoitti:

  Esikoinen luopui nopeasti pullosta en muista ikää, mut siirtyi nokkikseen josta joi iltamaitonsa aina sängyssä. kun oli 1,5v päätin että nyt tämä loppuu ja sen jälkeen hän oppi nukkumaan kokonaisia öitä. Tää kakkonen joka on Lilianin ikäinen on vaikeampi tapaus ja haluaa edelleen tuttipullon sänkyynsä iltaisin. Ollaa yritetty vierottaa siitä, mutta ei toimi. Vietiin just tutti häneltä eli ootamme hetken ja sitten otamme pullon.

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No sitten ei tuu ongelmia sen kanssa ainakaa 😀 Meillä ei puolestaan koskaan syöty tuttia, niin ei ollut sen kanssa ongelmia 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo pitäs vaan kerralla tehdä nää asiat, niin sujuis helpommin 🙂
  Nää on ehkä enemmän vanhempien päässä, sillä lapset kyllä sopeutuu nopsaan 🙂

  Ihanaa ystävänpäivää tänäänkin! <3

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo oon alkanut huomaamaan saman. Ja sellainen varmasti jää hyvin lapsen päähän, kun sanotaan että nyt vaan sitä ei enää saa.

  Meilläkin itseasiassa otettiin vaan eilen vaippa pois illaksi ja heti neiti tajusi idean. Kovasti aina tuli kiire vessaan välillä, kun huomasi että hätä yllättää 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Toivottavasti teilläkin onnistuu vieroitus 🙂 Joskus vaan on uskallettava tehdä se päätös ja toteuttaa asia päätöksen mukaisesti, eikä enää palata takaisin 🙂

 9. Anonyymi kirjoitti:

  Joiko Lilian siis maitoa vai vettä tuttipullosta? Meillä jäi vaikean refluksin "takia" kamala kierre päälle (itsehän mahdollistin sen syntymisen väsymyksessäni) vuoden imetyksen jälkeen. Halusin yöimetyksestä eroon ja siirryttiin pulloon. Pahimmillaan oli kolme neljäkin pulloa yöllä valmiina, niitä sitten kiikutin vielä 1,5 vee tytöllemme öisin. Hampaat on refluksin ja sen kamalan maidon litkutuksen jälkeen kärsineet kiillevaurioita vaikka kuinka hoidetaan, ja parin törmäyksen jälkeen etuhampaat on jo poikki.

  Niinpä viime kesästä vain vaihdoin maidon veteen, kylmän viileästi. Silti se maito hiipi takaisin kuvioihin kun vuotta nuorempi vauva alkoi juoda maitoa välillä pullosta. Nyt ei vuoden ja kahden ikäiset siskokset saa maitoa pullosta enää kumpikaan, niin pahasti se addiktoi 😀 tarkoitus olisi luopua koko pullosta mutta ei uskalla, ei se vesi enää kuitenkaan öisin pidä hereillä mitta auttaa nukahtamaan 🙂 mutta hieno muutos teillä!

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Meillä oli ehkä 1.5 vuoden jälkeen pullossa aina vettä iltajuomana ja yöllä. Se pullo oli helppo jättää yöksi siihen, kun sai sitten itse siitä juotua makuuasennossa, jos yöllä tarvitsi jotain juotavaa. Maidon kanssa tuli kans jossain vaiheessa paha addikti, kun heräili sitten jatkuvasti yöllä ja halusi pulloon maitoa. Nytkin sai siis maitoa pullossa, kun oli kipeenä, joka johti siihen että luovuttiin sitten kerralla koko pullosta.

  Nyt meillä on nokkamuki yöllä, jossa on vettä, mutta ei enää viitsi sen takia herätä 😀 Nyt puolestaan nukkumista häiritsee pimeys ja painajaiset, joten koko ajan löytyy uusia syitä miksi ei nukuta hyvin 🙂

  Toivottavasti teilläkin sujuu pullosta vieroitus hyvin, sitten kun on se aika lopullisesti! 🙂

 11. Maria/Silkkitassu kirjoitti:

  Tuttipullosta luovuttiin vuoden iässä samalla kuin tuteista. Tilalle otettiin pillimukit ja iltaseuraksi nokkamuki. Ei tuottanut vaikeuksia päästä eroon. Alettiin vaan tarjoamaan vesi muusta kupista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *