Hae
Love Beyond Words

TYTÖT JA POJAT

Tytöt ja pojat yksilöidään omiin kategorioihin jo heti raskauden alkumetreistä lähtien, kun jokaisen vähintään puoli tutun suusta kuulee sen kysymyksen ”kumpaa toivotte, tyttöä vai poikaa?”. Voin sanoa, ihan rehellisesti, että Lilianin olen hukuttanut ensi parkaisusta lähtien vaaleanpunaiseen pumpuliin. Hänet on puettu tyttömäisiin vaatteisiin ja ostettu tyttömäisiä leluja. Vanhemmat saattavat joskus kieltää antavansa omalle lapselleen määriteltyjä eri sukupuolille sopivia käyttäytymistapoja, mutta tekevät niitä silti halusivat tai ei. 
Jokainen lapsi on kuitenkin persoona. Hän päättää sen mikä hänestä kasvaa, eikä sitä voi kukaan vanhempi määrittää. Yleensä kehityksen pohjana on kuitenin oman vanhemman antama esimerkki. Esimerkiksi alla oleva kuvasta voisi aika selkeästi päätellä lapsen olevan tyttö. Tämän näkee selkeistä tekijöistä, kuten pukeutuminen ja hiukset. Mutta myös istuma- sekä käsien asento on hyvin tyttömäinen. ( en siis ole laittanut neitokaista poseeraamaan tyylikkäästi, vaan jostain hän aina ammentaa näitä asioita.) 
Jo pienestä pitäen lapsille puhutaan siitä kumpaa sukupuolta he edustavat. Lilian myös tietää olevansa tyttö, eli samanlainen mitä äiti on. On siis varmasti luontevaa etsiä omaa minäkuvaa siitä lähimmästä ihmisestä, jonka sanotaan olevan ”samanlainen”. Vaikka yhtälailla hän osaa myös käyttäytyä ”miesmäisesti”  😀

Vaikka tykkäänkin itse pukea Lilianin tyttömäisesti ja tykkään sisustaa hänen huonettaan tyttömäisesti, niin en silti kaihda myös ns.”poikamaisia juttuja”. Vaihtelun vuoksi hän saattaa innostua autoleikeistä tai pukea päällensä pelkkää harmaata ja mustaa. Ehkä kuitenkin jollain tasolla olen saanut hänen päänsä jo pyörälle niistä ajatuksista mikä on mun omasta mielestä ihanaa ja söpöä, sillä neiti hehkuttaa samoja vaatteita kuin minä sekä tykkää samoista leikeistä kuin minä pienenä. Vaikka jolloin tasolla uskon silti siihen, että sillä on oikeasti väliä syntyykö tytöksi vai pojaksi. Uskon, että tytöillä on esimerkiksi jo pienestä pitäen hoitovietti nukkeja ja pienempiä kohtaan. Mitä vanhemmaksi Lilian kasvaa sitä enemmän käyttäytymiseen ja asenteisiin alkaa vaikuttaa myös ympäristö sekä ennen kaikkea kaverit. Pian tulee se aika jolloin minun sanomisilla ei välttämättä ole enää kovin suurta merkitystä neidin mielipiteisiin. 
Lilian on jo siinä iässä, että minun on aika turha koittaa ostaa hänelle mitään ilman, että kysyn hänen mielipidettään asiasta. Tämä pätee kaikissa asioissa, joten minkä minä sille voin jos hänen lempi värinsä on vaaleanpunainen ja parasta maailmassa on hoitaa hänen omia vauva nukkejaan! 

Kasvatetaanko teillä tyttöjä vai poikia? 

2 kommenttia

  1. Pirita | Pandamama kirjoitti:

    Hyvä postaus, en vaan voi lakata itse hihittelemästä sille tilanteelle, mikä oli käynnissä eilen kun Kimmo tuli kotiin 😀 😀 😀 Huippu Lilian!

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Hahahha 😀 Joo Lilianilla on aika rajut nuo sen liehittelykeinot 😀 Pitää koittaa hienovaraisesti opettaa, että ei ole ehkä ihan sovialiasta miehiä lähestyä sillä tavalla :D:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *