Helpot ja nopeat juustoskonssit
Innostuin viime viikonloppuna leipomaan sämpylöitä pitkästä aikaa (koska en jaksanut lähteä kauppaan hakemaan leipää.) Jostain syystä leivän tekeminen aiheuttaa kauhukuvia sen pitkästä valmistusajasta. Ehkä tämä pohjautuu lapsuuteen, jolloin KAIKKI leivät tehtiin juuresta lähtien ja valmistaminen kesti kirjaimmellisesti useamman päivän. Ihan sellaiseen en ole kuitenkaan itse ryhtynyt, mutta silti leipätaikinan teko ottaa oman aikansa, kun aineksia lisäillään vähän väliä, että taikina saadaan sopivan tuntuiseksi. Tämän jälkeen taikina vielä kohotellaan lämpimässä vedessä ja mahdollisesti vielä liinan alla.
Tämän reseptin avulla vältytään näiltä kaikilta hidastavilta tekijöiltä. Kyseessä on siis skonssit, joissa aineet vain sekoitetaan yhteen, muotoillaan taikina sopivankokoisiksi paloiksi ja paistetaan. Myös hiiva on korvattu leivinjauheelle, joten myös sen liottamiselta vältytään.
Juustoskonssit
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhoja
1tl ruokasoodaa
1/2 suolaa
1tl sokeria
50g voita
2dl maitoa
2dl juustoraastetta
voiteluun:
1 keltuainen
1rkl maitoa
Valmistusohje:
Sekoita kuivat aineet ja nypi kylmä voi joukkoon.
Sekoita joukkoon juustoraaste, maito ja sekoita.
Kaulitse taikina 3cm paksuiseksi levyksi ja esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen skosseja taikinalevystä.
Sivele skonssit muna-maito seoksella ja paista 200 asteessa n.15 minuuttia.
Alkuperäinen resepti: Valio
Kiitos vinkistä!!
Meillä leivotaan aika paljon,ja juuri tällaisilla nopeilla ja yksinkertaisilla ohjeilla. 🙂
Mulla on jotenkin taas jääny leipominen, mutta ehkä kesällä tulee enemmän leivottua varsinkin lomalla 🙂