Hae
Love Beyond Words

PERHELOMALLA

Voi ne niin ihanat perhelomat. Niitä aletaan odottaa jo pakkasen hipoessa 30 astetta. Silloin on hyvä aika suunnitella matkatoimistojen kuvastojen avulla täydellinen kohde tälle kesälle. Matkan lähestyessä aletaan pikkuhiljaa pakkeilemaan, tarkistetaan vähintään 10 kertaa että passi on voimassa, varaudutaan tarvikkeiden puolesta kaikkeen mahdolliseen ja  panikoidaan lentokentälle ehtimisestä ja suunnitellaan siirtymävaiheet kohteessa sekä etsitään sopivat ruoka- ja aktiviteettipaikat kartalta. 
Hieman erilaista matkustelua kuin  kavereiden kanssa, jolloin pakattiin nopeasti tavarat kasaan edellisenä päivänä ja lähdettiin reissuun ilman pienintäkään stressiä ja loma oli juuri sitä itseään. Miksi me sitten lähes joka ikinen vuosi kuitenkin lähdetään perheen kesken lomalle, vaikka se on kaikkea muuta kuin sitä lomaa? Koska se on täynnä niitä ainutlaatuisia kokemuksia. Vaikka perhelomat aiheuttaakin stressiä kertaa miljoona, niin silti reissaaminen on aina irtiotto arkeen. 
Me ollaan oltu reissattu Lilianin kanssa ulkomailla kaksi kertaa. Reissaamisessa pienen lapsen kanssa on aina omat haasteensa, mutta onneksi Lilian on seikkailija luonne, joka nauttii uusista ihmisistä ja ympäristöistä. Meidän ensimmäinen reissu Rhodokseen meni aivan käsikirjoituksen mukaan. Lilian oli silloin vielä vauva ja neiti viihtyi etelän lämmössä paremmin kuin kotona. Toinen reissu Alanyaan oli puolestaan jo hieman enemmän haasteellisempi, sillä neiti ei enää viihtynyt rattaissa. Kohteessa oli myös liian kuuma, joka oli tuskallista meille kaikille. Lilian kuitenkin rakasti kaikkea uutta ja olisi voinut olla altailla vaikka koko päivän, mutta meidän vanhempien hysteerisyys sairastumis vaaran suhteen rajoitti lopulta liikaa loma tunnelmaa. (neitille tuli oksennus ja kuume kylään eräänä yönä, joka on varmasti tooodella yleistä, mutta silti karmaiseva kokemus) Yhteistä rentoutumis aikaa pienten lasten kanssa reissatessa ei valitettavasti ole, joten suosittelen ottamaan isovanhemmat tai tädit mukaan, niin pääsette hetkeksi rauhassa itsekin nauttimaan auringosta! 🙂 
Me ollaan ehdottomasti enemmän rantaloma ihmisiä. Lilianin kasvaessa tämä varmasti korostuu, sillä sitten neiti voi jo leikkiä altailla itsenäisesti vanhempien maatessa aurinkotuoleilla. Lapsen kasvaessa varmasti myös lomien erilaisten aktiviteettien määrä tulee kasvamaan, sillä neiti haluaa varmaankin käydä vesipuistoissa ja muilla retkillä. Myös vanhemilla on omat kiinnostuksen kohteet, joten on tärkeää että kaikki saavat reissusta irti jotain. Myös pelkälle rentoutumiselle täytyy jättää aikaa. Mikään ei ole stressaavampaa kuin olla koko ajan lomalla menossa jossain. 

Mitään katastrofaalista ei meidän reissuilla ole koskaan käynyt. Lilianille on varmasti reissuissa tärkeintä se, että saa uusia kokemuksia molempien vanhempien kanssa. Lapsillakin on parempi fiilis reissun suhteen, jos vanhemmat eivät stressaisi ihan kaikesta, sillä huono fiilis tarttuu heti. Lomailu onnistuu parhaiten, kun nautitaan yhdessä uusista seikkailuista, mutta annetaan myös mahdollisuus kummallekin vanhemmalle siihen rentoutumiseen. Kohteeseen on varmasti myös hyvä tutustua ennakkoon, sillä lasten kanssa ei voi vaan mennä paikasta toiseen, sillä muuttuvia tekijöitä on niin paljon. Muistan omasta lapsuudestani sen, kuinka kireä tunnelma välillä matkoilla oli, kun kaikki lapset huusi yhtä aikaa, liikenne oli ihan sekavaa eikä ruokapaikkaa löytynyt. Tältä on tuskin mahdotonta koskaan täysin välttyä, sillä riitoja tulee aina. Riidoistakin huolimatta oli se kesän reissu aina koko vuoden odotetuin juttu, josta riitti kertomista kavereille. Reissailu vaatii aina rohkeutta, sillä on pakko uskaltaa heittäytyä niistä tutuista kotiympyröistä eroon. Olkaa siis rohkeita, sillä on se sen arvoista! 
Pakko myöntää, että näitä kuvia katsellessa reissukuume nousee kyllä. On se matkustelu sen verran kivaa! Onko teillä suunnitteilla reissua täksi kesäksi? 

4 kommenttia

 1. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Ihania lomakuvia!! Tuli matkakuume!

 2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Aivan ihania kuvia.♥
  Mulle ei oo vielä iskenyt tuota matkakuumetta, ehkä se johtuu vahvasti siitä lentopelosta. 😀

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! Kuvissa ei yleensä näykään se kauhee stressi lomailusta 😀 Ei muuta kuin varailemaan matkaa jonnekin 😉

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos <3
  Hih, no sillä saattaa varmasti olla vaikutusta 🙂 Mulla on ainoastaan pelko, että neidin korviin alkaa sattumaan ja sitten se itkee koko matkan sitä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *