Hae
Love Beyond Words

Meidän perhe haastattelu

Satuitteko pongaamaan meidät tällä viikolla Meidän perhe lehdestä? Jokin aika sitten sähköpostiini oli ilmestynyt mielenkiintoinen yhteydenotto lehdestä, jossa kysyttiin halukkuutta lähteä mukaan juttusarjaan, jossa käsiteltiin kolmen eri perheen nukkumistottumuksia ja tottakai me lähdettiin innolla mukaan! Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun joku oikeasti haastatteli lehtijuttua varten. Kokemuksena tämä oli aika jännä, mutta ikimuistoinen. Saatiinpahan muistoksi oikea artikkeli meidän perheestä, joka voidaan näyttää Lilianille hänen kasvaessaan. 
Artikkelin idea on myös mielenkiintoinen, sillä siinä pääsee tutustumaan kolmeen täysin eri perheeseen. Oli mielenkiintoista lukea miten toisilla nukkuminen tapahtuu täysin päinvastaisesti ja välttämättä nukkuminen ei suju ihan suunnitellusti. Myös meillä nukkuminen on aiheuttanut monia kriisin paikkoja, sillä nukkuminen on tuottanut vaikeuksia nukuttamisesta lähtien. Meillä perhepeti ei koskaan ole toiminut sen takia, että me kaikki tarvitsemme sen oman tilan nukkumiseen, joten myöskään Lilian ei ole koskaan ollut mikään kainalossa nukkuja ja jo parin kuukauden ikäisenä potki minua kaueammaksi. Sen jälkeen, kun tajuttiin laittaa neiti omaan sänkyynsä, joka sijaitsi kiinni meidän sängyssä laita irroitettuna rauhoittui turha pyöriminen ja äheltäminen unessa. Myös se paransi yöunia, kun siirrettiin tyttö vuoden iässä kokonaan omaan huoneeseensa, koska tämän jälkeen ei enää toisen äänetkään häirinneet ketään osapuolta. Kokonaan yöllisiä herätyksiä nämä eivät kuitenkaan vieneet pois, sillä ihan lopullisesti meillä rauhoittui yöt vasta, kun tajuttiin ottaa tuttipullo pois neidin käytöstä. 
Kokokaan kiellettyä aluetta vanhempien sänky ei kuitenkaan ole. Lilian kömpii meidän sänkyyn aina kipeenä ollessaan ja välillä, kun herää öisiin painajaisiin. Tapaa yhdestä nukkumisesta ei kuitenkaan koskaan olla haluttu tehdä, sillä se tarkoittaa aina sitä, että toinen vanhemmista nukkuu sohvalla. Sohvalla olijalla on siis ainakin mahdollisuus saada jonkunlaiset yöunet, koska Lilian ei oikeastaan malta nukkua meidän vieressä. Vaikka olisikin ihanaa nukahtaa pienen tuhisijan viereen ja välillä niin tehdäänkin, on silti öisin se oman tilan tarve kova kaikkien osalta. 
Nykyään myös nukuttamis vaihe on kokenut suuren muutosvaiheen. Aikaisemmin istuttiin Lilianin vieressä siihen asti kunnes uni tuli, mutta nykyään poistutaan huoneesta iltasadun ja lukuisten hyvänyön suukkojen jälkeen. Tällä tavoin säästetään illalla äidin tai isin hermoja, joka joutui aikaisemmin istumaan lähes koko illan neidin yrittäessä saada unen päästä kiinni. Tämäkin muutos oikeastaan kävi helposti, sillä yksi ilta vaan päätiin, että kerron Lilianille, että iltasadun jälkeen äiti silittää vähän aikaan, jonka jälkeen Lilian käy KILTISTI YKSIN nukkumaan ja näin tapahtui. En tajua miksei kokeiltu tätä järjestelmällisesti jo paljon aikaisemmin. Ylipäätään pelkän puheen voima on tällä hetkellä todella suuri ja parhaiten neidin saa tottelemaan ensiksi rauhoittamalla tilanteen, ottamalla syliin ja keskustelemalla asiasta. 
Minkälaiset nukkumisjärjestelyt toimivat teidän perheessä? 

2 kommenttia

 1. Maria/Silkkitassu kirjoitti:

  Meidän nukkumisjärjestelyt on samanlaiset kuin teillä. Elsu ei oo koskaan tykännyt nukkua vieressä ja 2,5 vuoden aikana hän on nukkunut välissämme ehkä n. Viisi kertaa. Myös sairaana ollessa tyttö tahtoo olla omassa sängyssä.

  Emme ole koskaan nukuttaneet tyttö vaan omaan huoneen siirtymisen jälkeen huoneessa luettiin satu ja vaihdettiin suukot, jonka jälkeen vanhempi poistui huoneesta. Tyttö yleensä jäi höpöttelemään huoneeseen ja joskus käymme ovelta muistuttamassa että pää tyynyyn. Mutta vieressä ei ole tarvinnut koskaan silitellä, se on aiheuttanut Pois!-huudot.

  Me ainakin kaipaamme omaa tilaa ja hyviä yöunia, jota samassa sängyssä nukkuessa ei saataisi. Joskus olisi kiva että Elsu nukahtaisi viereen, mutta ei silloin kyllä kukaan nuku. Reissussa ollessa ei aina ole muuta mahdollisuutta kuin nukkua samassa. Silloin perhepeti on onnistunut parhaiten.

 2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Eli ihan samanlailla kuin meillä! 😀 Vaikka Lilian kyllä tykkää myös tulla viereen nukkumaan, kun on sellaiden hellyyden kipee tyttö. Mutta nyt yhä enemmän tahtoo myös mennä ihan ite omaan sänkyyn ja nukkumaan ilman että ees pikkasen aikaa vieressä silitelläään. Niin ne muuttuu kauheen itsenäiseksi yhtäkkiä.

  Meillä on reissussakin aina ollut erillinen matkasänky, joten sielläkin yöt ovat sujuneet hyvin. Itse asiassa vielä paremmin mitä kotona, koska on oltu ihan väsyneitä päivän aktiviteeteista 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *