Hae
Love Beyond Words

Aamushow

Kellon lyödessä 6 lauantai aamuna kuuluu Lilianin makuuhuoneesta iloinen huudahtus ”isii,äitii minä heräsin jo”. Parin minuutin kuluttua pirteä tyttö kipittää meidän makuuhuoneeseen ”nyt ylös sängystä te kaksi, minua ei väsytä enää yhtään!”. Unisin silmin neitiä muistutaan menemään vessaan. Lilian haluaa mennä isojen tyttöjen tavoin pytylle ja haluaa korokkeen sekä ”rinkulan”. Sekunnin päästä rinkula heitetään pois, kun pytylle on hankala päästä itse, jos se on siinä. Vähän ajan päästä neiti haluaakin potalle, koska ei jaksakaan istua samalla pitäen pöntön reunoista. Pottakaan ei ole kiva juttu, koska se on vauvoilla ja neiti pyytää auttamaan takaisin pöntölle. Samassa kuuluu komento ”Ei, äiti minä itse! Äiti auta en pääsekään”. Päätän vessakohtauksen tähän, vaikka todellisuudessa tätä saattaisi jatkua vielä tovin verran. 

(C) Meidän Perhe
Seuraavana vuorossa on pukeminen. Lilian haluaa valita itse omat vaatteensa ja kipittää omalle kaapille. Neiti on saanut vedettyä kaikki housunsa ulos kaapista etsiessään niitä lempi housujansa. Seuraavaksi kuuluu tuskahtunut parahdus ”minä en yllä ottamaan paitaa!”. Saamme valittua mieluisat vaatteet ja Lilian haluaa pukea ne itse. Pian kuitenkin huoneesta kuuluu hysteeristä itkua ”Tuu auttamaan, housut ovat väärinpäin”. Tämän jälkeen äiti komennetaan jälleen pois, mutta pian kuuluu taas käskevä ääni, sillä kädet eivät löydä hihoihin ja napit eivät mene kiinni. Kun vaatteet on saatu päälle, mutta neidin mielestä paita ei olekaan kiva, joten se pitää riisua pois. Valitsemme uuden paidan, jonka kanssa puolestaan housut eivät sovi, joten valitsemme uudet housut. Toistetaan pukemisoperaatio toiseen kertaan ”minä itse, ei onnistu, tuu auttamaan, eikää minä osaan kyllä itsekin!”. 
Vihdoin päästään aamupala pöytään. Lilian heittää korokkeensa pois tuoliltaan ja kipuaa itse istumaan ja odottamaan, kun saan tuotua jotain syötävää eteen. Kun ruoka on pöydässä, neiti haluaakin korokkeen, sillä syöminen on hankalaa kun ei yllä tarpeeksi korkealle. Kysyttäessä haluaako hän ruokalapun kuuluu tuhahdus ” kyllä minä osaan syödä sotkematta”. Menen jatkamaan aamupalan tekemistä ja jonkun ajan päästä kuuluu ”ruokalappu tänne! Nyt minä sotkin paidan. Paita pitää ottaa pois!”. Otamme likaisen paidan pois ja laitamme ruokalapun päälle. Tämän jälkeen Lilian kyllästyy korokkeeseen, joka pitää saada ehdottomasti pois, sillä haluaa istua samalla tasolla muiden kanssa. Kun aamupala on saatu syötyä vaihdamme jälleen uuden paidan päälle. 
(C) Meidän Perhe
Sitten onkin jäljellä enää hampaiden pesu ja hiuksien harjaus. Kumpikaan ei ole Lilianin suosikkipuuhia, joten neiti juoksee kiljuen karkuun ja väistelee taitavasti hammasharjaa sekä hiusharjaa. Taaperon elämä on täynnä elämän pieniä kriisejä, kun kaikki ei yleensä suju niinkuin itse toivoisi, mutta jokaisen aamun jälkeen kuitenkin päästään leikkimään!

Kuvituksena toimii Meidän Perhe -lehden artikkelista saadut ihanat kuvat.

9 kommenttia

 1. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Ohoh! Olet alkanut kaksplussassa bloggaamaan! Wau, onnea!

 2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Aivan ihanat kuvat.♥
  Ja onnea kaksplussalle pääsyn johdosta. 🙂

 3. MinnaManna kirjoitti:

  Onnea Kaksplussalle pääsystä! 🙂

 4. MinnaManna kirjoitti:

  Niin ja tutulle kuulostaa teksti! Varsinkin tuo matkiminen, että täytyy saada istua aikuisten tuolissa. 😀

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hih, kiitos! 🙂 Toivottavasti säkin pääset! 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tupla kiitokset <3 Mielenkiinnolla odotan minkälaisia uusia kokemuksia tästä saa 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Joo ne on olevinaan niin vanhoja, että pystyy tekemään kaiken mitä vanhemmatkin 😀

 8. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Kiva postaus ja ihania kuvia! Onnea kaksplussalle pääsystä! 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! Hui olen unohtanut kokonaan tämän kommentin! Mukavaa oli päästä kaksplussalle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *