Hae
Love Beyond Words

Mies, joka siivoaa

Tästä aiheesta minulta toivottiin jokin aika postausta ja nyt on aika toteuttaa se (postaustoiveita otan mielellään vastaan jatkossakin). Kaikkihan varmaan tietää sen miestyypin, joka rankan työpäivän jälkeen tulee kotiin, kaatuu sohvalle ja kaukosäätimen takaa huutaa lyhyitä lausahduksia lapsilleen ja vaimolleen. Samalla myös oman työpäivän tehneenä vaimo laittaa ruuan alulle, jonka jälkeen siirtyy laittamaan pyykit koneeseen ja leikkii lastensa kanssa. Tämä on aika äärimmäinen vertaiskuva suomalaisesta miehestä. Tämä ei kuitenkaan toteudu meillä millään tasolla.
Muistan, kun ensimmäisen kerran menin tulevan mieheni asunnolle ja naureskelin, että hän on varmaan joutunut tekemään monta päivää töitä, että on saanut asuntonsa sellaiseen esittely kuntoon. Pikkuhiljaa todellisuus alkoi kuitenkin iskostua mieleeni ja tajusin, että se on ihan normaalia hänelle. Meidän perheessä siivousjäljestä nipottamisen hoitaa siis mies. Erittäin yleisiä lausahduksia hänen suustaan on ”miksei näitä likaisia astioita ei voi heti laittaa koneeseen ruokailun jälkeen”, ”miten voi olla mahdollista, että koko vaatekaappi on taas levitettynä lattialle” ”eikö Lilianin jokaisen syönnin jälkeen voi vaan imuroida, niin ettei ne muruset leviä ympäri asuntoa” ja se yleisin ”HUOMENNA PIDETÄÄN KYLLÄ SIIVOUSPÄIVÄ!”.
Kuka imuroi myös laattojen alta? (!)
Ei liene kellekään enää yllätys, kumpi meillä siivoaa enimmäkseen. En väitä että itse olisin joku eläin ja pystyisin elämään sotkun keskellä, mutta silti jokapäiväinen siisteyden ylläpito menee yli minun puhtaus kriteereiden. Meillä kaikki extreme siivoukset hoitaa lähes aina mies, näitä ovat muun muassa kylpyhuoneen ja saunan pesu, uunin peseminen sekä pikku tarkat jynssäämiset sieltä minne kukaan ei koskaan edes katso. Minä olen puolestaan vähän suurpiirteisempi ja siivoan vaan ne paikat, mitkä ehkä ulkopuolinen vieras meillä näkee.
Näyttäisi myös vahvasti ainakin tällä hetkellä siltä, että Lilianiin on tarttunut tämä sama tarve siivota ainakun jotain pölyä tai likaa on näköpiirissä. Parasta on, kun hän saa imuroida omalla pikku imurillaan. Tavarat on myös järjesteltävä aina nukkumaan mentäessä omille paikoilleen. Omasta leikkikeittiöstään hän myös pitää hyvää huolta ja muistaa pyyhkiä sen päivittäin. Saa nähdä kuinka kauan sama into jatkuu, mutta me tullaan selviämään aika helpolla, jos näin olisi jatkossakin.
Mutta, eikös se näin ole, että vastakohdat täydentää toisiaan? Ei olisi toimiva parisuhde, jos molemmat olisivat yhtä tarkkoja siivouksen suhteen, sillä yleensä perheessä on vain yksi imuri. Tämä antaakin minulle mahdollisuuden keskittyä siihen oleellisempaan, eli sotkemiseen Lilianin kanssa ja ehkä vähän myös niihin muihin  kotitöihin. Tämä on kirjoitettu kaikella rakkaudella, oot aikamoinen aarre mieheksi! <3 

Löytyykö teiltä miehiä, jotka siivoaa? 

10 kommenttia

 1. Tiia/Lasten tapaan kirjoitti:

  Vau!
  Meillä minä hoidan lähes kaiken.. Ja itseasiassa tässä vuosien mittaan se on vähän mennytkin siihen, koska olen pikkutarkka… 😀
  Kyllä tuo mies imuroi silloin tällöin (mutta ei kerrota hänelle, että moppaan aina hänen imurointinsa jälkeen, että pääsen tarkastamaan kaikki nurkat), leikkaa nurmikon ja auttaa saunanpesussa. Tiskejä ja pyykkejäkin laittaa välillä, pyykit kyllä vain tarkkojen ohjeiden mukaan (olen vähän natsi siinäKIN asiassa…).
  Ole tyytyväinen, pääset helpolla 😀

 2. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

  Meillä mä hoidan siivouksen, mutta toisinaan jos on tosi sotkuista niin mies tekee "raivosiivouksen", eli puhumatta sanaakaan tekee kaikki kotihommat. 😀

 3. maarialla.fi kirjoitti:

  Jee, meilläkin on siivoava mies! Kun aletaan kunnolla siivoamaan, hän on myös huomattavasti minua tarkempi. Ja miten toi lause "miten kaikki vaatteet on taas lattialla" kuulostaa niin kovin tutulta :'D

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hui apua 😀 Mut meillä se menee just toisin päin ja mies siivoo mun siivouksen jälkeen 😀
  Olen kyllä erittäin tyytyväinen tästä järjestelystä. Mun mies ei puolestaan ole kiinnostunut hirveesti ruuanlaitosta, joten saan hoitaa sen puolen. Välillä on toki kiva vaihtaa rooleja 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah 😀 Ja sit yleensä miehet varmaan jaksaa puhua siitä kauan kuinka ne on siivonnu KOKO ASUNNON! 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niin se on kumma juttu miten ne päätyy aina sinne lattialle.. 😀
  Mut ollaan tyytyväisiä näistä miehistä 🙂

 7. Mama Lina / Liinakoo kirjoitti:

  Meilläkin on siivoava, ruokaa tekevä ja muutenkin kotihommia tekevä mies, en tiedä mitä tekisin sellaisen sohvaperunan kanssa :'D on se kyllä onni että on auttava mies!

 8. Milla saarinen kirjoitti:

  Meillä mies ihan samanlainen 🙂 minä suurpiirteisempi ja mies tarkempi. Ja tosiaan vastakohdat täydentävät toisiaan..

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo vois olla että aika nopeesti tulis lähtö sellaselle miehelle 😀 Ei tätä arkea pysty edes pyörittämään yksin, jos molemmilla on kokoaikahomma. Eri asia, jos nainen olisi kotona, mutta sillonkin haasteellisten vauvojen/kanssa kaikki nämä kotiaskareet on vaikeita toteuttaa lasten huutaessa vieressä.

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä! 🙂 Ollaan aika monessa asiassa erilaisia, mutta onneksi suuret linjat ovat samanlaisia. Esim tykätään samasta musiikista ja samoista tv-ohjelmista, joten niistä ei tule kinaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *