Hae
Love Beyond Words

Pihistä tai Panosta: Lastenhuone

Jatketaan tällä lastenhuone linjalla. Olisi huippua, jos jostain tulisi lottovoitto ja pääsisi sisustamaan omaa kotia juuri sellaiseksi mitä haluaa. Meillä ollaan luotettu sisustuksessa Ikeaan, sillä sieltä saa ajattoman tyylikästä tavaraa hyvään hintaan. Jos aikaa löytyy niin Ikean tavararoita on myös helppo tuunailla itselleen mieleiseksi. Esimerkiksi lasten leikkikeittiö ei ehkä mielytä alkuun silmää, mutta pienellä maalikerroksella siitä saa ihan eri näköisen. Olen tehnyt tähän postaukseen pienen kollaasin lastenhuoneen muutamasta välttämättömästä tavarasta. Olen etsiskellyt samantyyliset tavarat hieman edullisempaan ja kalliimpaan hintaan. 
Ensimmäisenä on se ehkä tärkein, eli säilytys. Leluja on yleensä todella paljon ja kaikella pitäisi löytyä joku säilytystila. Meillä itsellä on käytössä Ikean Kallax, joka on varmaan se monen muunkin valinta edullisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi. Ikeasta löytyy myös paljon muitakin säilytysratkaisuja, joista voi koota itselleen toimivimman yhdistelmän. Esimerkiksi tämä Nordli-lipasto mielyttää silmää kovasti ja vetolaatikkoihin saa laitettua monet lelut piiloon. Vastaavan tyylinen lipasto löytyy myös Kodin 1. Ilmeeltään se on tyylikkäämpi ja vie vähemmän tilaa huoneessa, mutta hinta myös on aika kova. Pienen lapsen on myös aika hankala ottaa lelula itse korkeammalta, joten meillä on käytössä matalat säilytysratkaisut, niin Lilian saa kaiken tarvitsemansa itse. 
Ikea 159€ / Kodin 1 449,99€
Tytön huoneeseen sopii mielestäni hyvin lampuksi kattokruunu. Tässä on pari kivaa vaihtoehtoa hieman edullisempaan ja kalliimpaan budjettiin. 
Kodin 1: 34,99€ / Lastenhuone: 119,00€

Matto on myös tärkeä osa lastenhuonetta. Kannattaa käydä kurkkaamassa H&M:n valikoima, sieltä löytyy useasti aivan ihania vaihtoehtoja edullisesti. Tähän kollaasiin olen ottanut perus harmaa-valkoraitamaton, joka sopii myös mihin tahansa muuallakin kodissa. Lapselle on tärkeää, että huoneesta löytyy myös värejä ja kuvia ja meidän pupufanille olisi varmasti täydellinen matto Lauran lastentarvikkeesta löytyvä pupu-matto! 
H&M 19,99€ / Lauran lastentarvike 139,90€

Ruuanlaitto leikeistä innostuu  tytöt ja pojat ,joten leikkikeittiö löytyy varmaan aika monen kotoa. Meillä on käytössä Ikean leikkikeittiö tuunattuna versiona. Jos toivoo valmista pakettia niin tähän tarkoitukseen löytyy myös monta ihanaa vaihtoehtoa. Yksi suloinen keittiökokonaisuus löytyy esimerkiksi Leikkikaupasta. Varmasti jokaisen pienen tytön unelma keittiö!

Ikea 89€ / Leikkikauppa 229€
Suurempien huonekalujen ja tavaroiden hankinnassa kannattaa myös muistaa hyödyntää kirpparit. Monesti esimerkiksi sänkyjä, säilytyskokonaisuuksia sekä leluja myydään hyväkuntoisina. 
Minkälaisia kriteereitä teillä on lastenhuoneen sisustuksen suhteen? Panostatteko laatuun vai turvaudutteko edullisempiin hyväksi todettuihin ratkaisuihin vai hankitteko kalusteet kirpparilta?

14 kommenttia

 1. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Vitsi mä tykkään näistä pihistä ja panosta-postauksista! Me ostamme A-murun leikkihuoneeseen kestäviä kalusteita joko käytettynä tai uutena ja sellaisia jotka on muunneltavissa myös myöhempää käyttöä varten. A-murun leikkihuoneen ikivanha lipasto hajosi, joten hankimme sinne uuden korkeamman lipaston, jossa on kaksi kaappia ja keskellä vetolaatikoita. Ajatus olisi että tämä lipasto olisi nyt lelujen ja kirjojen säilytykseen, mutta myöhemmin se toimisi myös koululaisen säilytyskalusteena. Kalusteissa on tärkeää siis monikäyttöisyys ja ajattomuus. 🙂

  Ps. jos samantapainen kommentti tuli jo kerran, niin kone tilttasi kriittisessä vaiheessa! 😉

  • Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

   Hahah mullakin tilttas kone tässä kommentin kohdalla 😀

   Mut samoilla linjoilla ollaan. Itekin tykkään ostaa sellasia huonekaluja, jotka säilyy, mutta aika monesti on joutunut huomaamaan ettei se ookaan ollut kovin käytännöllinen esikoisen kohdalla. Esim. hoitopöytää ei tarvittu vauva-vuoden jälkeen, kun tarvittiin tilalle isompi hyllystö mihin saadaa leluja. Tämän jälkeen jouduttiin luopumaan isosta hyllystä, että saatiin tilaa isommille leluille ja mahdollisessa pienemmälle lipastolle 😀

 2. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Joo ei terve noi "panosta" hinnat 😀 Mä oon kyllä itse niin IKEA ja kirppistyttö. Mies taas on paljon enemmän laatupetteri. Tavallaan ymmärrän senkin pointin. Jälleenmyyntiarvo sekä joissain tavaroissa se, että ne sitten oikeasti kestää vuodesta toiseen. Meidän iso täyspuinen keittiönpöytä on alunperin ollut vaan miehen yksiössä (jep, siellä oli VALTAVA ruokatila) ja se on nyt meille niin rakas pöytä, että asunnotkin ostetaan sen mukaan, että pöydän on mahduttava keittiöön 🙂 ps. oot kyllä taitava tuunaamaan!

  • Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

   Meilläkin mies ostaa kaiken uutena. En oo huomannut että ois ikinä ostanu mitään livekirppiksiltä tai nettikirppareilta 😀 Mä yleensä teen hyviäkin löytöjä niistä, mutta nuo esineet millä käyttöikä on pitkä niin yleensä ostetaan uutena 🙂 Meidänkin piti nyt ostaa asunto tuon ison ruokapöydän mukaan, kun sellanen oli pakko saada 😀

 3. Matleena / Helmoissa kirjoitti:

  Ihana postaus! Ehdottomasti pihistä, eiku oonkohan mä sittenkin panostaja? Mieluiten mä panostan ja ostan mun panostukset pihistäjän hintaan kirppikseltä 😀 Lastenhuoneensisustuksen suhteen ehdottomasti pihistä!

 4. Nea kirjoitti:

  Aivan ihana postaus! Mä jostain syystä tykkään enemmän näistä pihistä jutuista 😀
  Me panostetaan mutta samalla pihistetään. Ei mitään ihan hirveetä lastulevy kakkaa ostettaisi mutta ei nyt myöskään mitään kalliita täyspuisia kalusteitakaan. Jotain siltä väliltä 😀

 5. Jenni / Ilopiikki kirjoitti:

  Ihanasta koottu postaus! Ihastun aina panosta juttuihin, mutta onnistun useimmiten löytämään sen pihistä version. Meillä sisustus elää aika vikkelään, joten ei meidän ole järkevä ostaa kovin kalliita esineitä. Vaikka haluaisinkin olla laadun ja pitkäikäisyyden kannattaja 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  hahah 😀 Joo se on kyllä huippua, jos löytää hyväkuntoisena jonkun arvokkaan tavaran kirpparilta edullisesti! Mut kivaa se on myös kävellä kauppaan ja ostaa sieltä se hienoin (jos ois lottovoittaja:D)

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Varsinkin lapsiperheessä sellaiset hepposet huonekalut ei kestäisi varmaan mitään 😀 Aika kovakouraisesti aina käsitellään nuita huonekaluja 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Vähän sama juttu meilläkin! Toki isoimmat jutut pysyy kauemmin, mutta pieniä juttuja on kiva vaihdella aina. Ja myös lapsen kasvaessa tarpeet muuttuvat 🙂

 9. Minna kirjoitti:

  Kiva postaus!!

  Meillä on tuunattu aika paljon, koska meille tärkeintä lastenhuoneessa on ollut se, että ne mööpelit ja tekstiilit sopivat paitsi lastenhuoneeseen, niin sopivat myös meidän muun kodin sisustukseen.Se välillä vaatii itse tekemistä.

  Tärkeää on myös se, että kalusteet ovat huoneen asukkaalle sopivan kokoisia ja niissä on passelisti säilytystilaa.

 10. Hanna / Yli pyykkivuorten kirjoitti:

  Hyvä postausidea!

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Jep sama juttu meillä! 🙂 Äippälomalla oli vielä sillee aikaakin haahuilla netissä ja maalailla 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *