Hae
Love Beyond Words

Helposti kivaa arkeen – Muu-muu siellä, muu-muu täällä!

Huhtikuussa Kaksplussan bloggaajat jakavat omat vinkkinsä päiviin, joina ”ei ole mitään tekemistä”. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan tai maksaa maltaita, jotta arjesta saa mielikuvituksellisen – seuraa Kaksplussan Facebook -sivua ja inspiroidu bloggaajien arjesta!

Olen kasvanut eläinten keskellä maaseudulla, joten eläimet ovat olleet todella iso ja tärkeä osa elämää minulle lapsena. Asuminen kaupungissa asettaa omat haasteensa erilaisten eläimien näkemiseen, mutta ei taida olla sellaista lasta, joka ei nauttisi, kun pääsee rapsuttamaan eläimen pehmoista karvaa. Nykyään varmasti jokaisesta kaupungista löytyy myös jonkinlainen kotieläinpiha, jonne pääsee tutustumaan erilaisiin kotieläimiin. Pääkaupunkiseudulta löytyy muun muassa Haltialan ja Falkullan kotieläintilat. Suomesta löytyy myös monia eläintarhoja sekä heppa talleille pääsee varmasti mieluusti tutustumaan luvan kysymällä. Myös monissa lapsille suunnatuissa tapahtumissa pääsee ratsastamaan ponilla tai hevosella sekä eläinaiheisilta messuilta on mahdollista nähdä isompia ja pienempiä eläimiä. Mahdollisuuksia  eläinten bongailuun on siis lukuisia.
Meillä on onni, että vieressämme sijaitsee aivan ihana kotieläinpiha nimeltään Haltiala. Tilalla pääsee käymään läpi vuoden ja siellä pääsee tutustumaan mm. lehmiin, lampaisiin, sikoihin ja kanoihin. Kesäisin tilalla pääsee myös poimimaan kukkia ja herneitä maksutta ja jäätelökioskista saa ihan super hyvää jätskiä!  Alueella toimii kahvila-ravintola Wanha Pehtoori ja lapsille on monipuolinen leikkipaikka.  Myös grillaaminen onnistuu kunhan vaan tuo mukanaan omat puut tai hiilet.  Retki Haltialan tilalle on taattu ohjelma numero meidän perheelle aika useana kauniina kesäpäivänä.
On ihanaa nähdä kuinka paljon Lilian innostuu aina eläinten näkemisestä, vaikka viime aikoina isommat eläimet ovat alkaneetkin hieman pelottaa livenä. Lilianille on tärkeää nähdä myös arkena erilaisia eläimiä ja hänen lempi satujaan on eläimiin liittyvät jutut. Hän myös tykkää katsella eläin videoita ja leikkiä pienillä eläin hahmoillaan. Vaikka mikään ei tietysti voita sitä, että oikeasti pääsee näkemään jonkun kirjoista tutun eläimen livenä!  Mielestäni on myös tärkeää oppia jo lapsena kunnioittamaan eläimiä ja toivon, että Lilianille iskostuu myös se fakta päähän, että maito tulee alunperin lehmästä eikä suoraan maitopurkista. 😉 
Käy poimimassa myös muiden verkosto bloggaajien vinkit arjen puuhiin Kaksplussan sivuilta!

Onko teidän perhe vieraillut kotieläinpihalla? 🙂 

2 kommenttia

  1. Koivulan emäntä kirjoitti:

    Haltialan tila on kyllä ihan huippu. Olen itse kasvanut siinä tilan vieressä ja pienestä pitäen siellä käynyt. Nyt omien lapsien kanssa käydään siellä aina muutaman kerran vuodessa katselemassa eläimiä.

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Se on kyllä niin ihana paikka. Parasta, että se on kävelymatkan päässä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *