Hae
Love Beyond Words

Vappu lapsen ehdoilla

Vielä raskausaikana kovasti uhosin ettei lapsen saaminen tule muuttamaan suhtautumista vapaa-ajan viettoon ja erityisesti näihin perinteisiin juhliin. Toki ihan vauva-aikana ulos lähteminen pitkäksi aikaa ei edes ollut mahdollista imetyksen ja univajeen takia. Nyt, kun mitään tälläisiä esteitä ei ole, niin sitten ei enää malta lähteä minnekään, kun haluaa viettää kaiken sen vapaa-ajan pikku neidin kanssa. Nyt Lilian on jo siinä iässä, että hän pystyy jo sanoin ilmaisemaan kuinka häntä harmittaa, jos ei saada olla koko perheen kanssa yhdessä. On todella riipaisevaa aina kuulla, kun isi viettää paljon aikaa töissä, niin neiti kyselee jatkuvasti ”miksei isi jo tule kotiin?”. Kylään lähtiessä puolestaan neiti varmistelee ”lähteehän äitikin mukaan?”. Kauhistuttava ajatus ettei kohta neidille ole niin tärkeää vanhempien seura, vaan mieluummin vietetään aikaa kavereiden kesken. 

Ennen lapsen saamista vappua juhlittiin huolella. Panostettiin pukeutumiseen ja tarjoiluun erityisen hyvin. Nykyään pääperiaatteet ovat samat, mutta kaikki tämä tehdään lapsen ehdoilla, sillä tälläiset perinteiset julapäivät ovat myös lapsille tärkeitä juhlia. Vappuna saa pukeutua naamiaisasuun, koristella kodin ilmapalloilla ja serpentiineillä sekä herkutella. Vappuna myös järjestetään paljon ulkoilma tapahtumia lapsille. 
Tänä vappuna oli suunnitelmissa juhlia myös isomman lapsi porukan kesken, mutta alkuviikosta iskenyt flunssa pakotti rajoittamaan suunnitelmia. Lauantaina viestettiin aikaa vaan perheen kesken ja leivottiin munkkeja. Sunnuntaina valmistelin brunssin vanhemmilleni, jotka palasivat Mallorcan reissulta, käytiin vappu markkinoilla sekä Kimmon vanhemmilla. 
On aika vapauttavaa, kun Lilianin kanssa pystyy tekemään jo vaikka mitä. Lilian innostuu kaikesta erilaisesta ja sosiaalisesta toiminnasta. Nämä erilaiset juhlapäivätkin saavat ihan uuden merkityksen, kun toinen on niin innoissaan pukeutumisleikeistä sekä vappupalloista. Olen myös osaksi saanut tartutettua Lilianiin kokkailu innostuksen ja saan hänestä jo aika paljon apuja tarjoilujen valmistamiseen. Samaan aikaan myös Lilian yleensä kattaa omaan pikku pöytäänsa tarjoilut omille pikku vierailleen. Ihanaa, että tulevaisuudessa myös lähimmät ystävät saavat vauvoja, joiden kanssa voidaan yhdessä juhlia lasten kanssa! 🙂 
Miten teidän vappu sujui? 

ps. Muistakaa käydä osallistumassa facebookin puolella arvontaan! 🙂 

6 kommenttia

 1. JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti:

  Kuulostaa mukavalta! 🙂 Omaan blogiin kirjoittelinkin äsken vappupostauksen…

 2. Elsa Pihlström kirjoitti:

  Kiva lukea näitä vappukuulumisia kun itse ei vappuun kummemmin panosteltu 😀

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Meillä kanssa vappu oltiin lasten ehdoilla. Oltiin miehen isällä kylässä, syötiin, saunottiin ja otettiin vähän skumppaa. Kympiltä nukahdin lasten viereen. Et hurja vappuaatto 😀 Simaa ja munkkeja toki myös. Ulkoilua.

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Täytyy käydä kurkkaamassa se!:)

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah joo itsellekin tuli liikaa stressiä tästä vapusta, kun oli vielä flunssassa. Ois vaan pitänyt jättää kaikki kokkailut ja tilata vaikka pizzaa 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oiij kuulostaa kivalle! 🙂 Simaa ja munkkeja on kyllä pakko saada aina vappuna 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *