Hae
Love Beyond Words

Minkälainen ihminen äiti on?

Tällä viikolla kuulin työkaverin suusta sanat ” no sinä oot just tuollainen äiti ihminen ” hössöttäessäni imetyskoruista. Okei myönnettäköön aihepiiri ei välttämättä kolahda henkilöihin joille asia ei ole lähellekään ajankohtainen, mutta jäin pohtimaan minkälainen tämä äiti ihminen sitten on. Itse en ole tähän päivään asti pitänyt itseä perinteisenä äitinä jonkalainen mielikuva minulla on tälläisistä överi hössöttävistä äideistä. Ne ovat niitä äitejä, jotka tukkivat käytävät merkki vaunuillaan, joilla on pikaisesti kasattu nutturakampaus, lapsia on vähintään kaksi roikkumassa molemmissa kädissä ja äänenvoimakkuus äitien kesken on katossa, sillä joukossa käydään kovaa keskustelua aamulla julkaistusta uuden lastenvaatemalliston ”pakko ostaa” -tuotteista.
Nyt kun alan tarkemmin miettimään niin aika moneen kohtaan voin laittaa ruksin listaan.
x En enää ole niin kiinnostunut omasta ulkonäöstä, vaan voin jopa lähteä niissä kotihousuissa kauppaan
x Mitä vaunuihin tulee, ne pitää olla luotettavaa merkkiä (ts. kalliit!). Tähän on syynä pitkälti käytännöllisyys, pitkä-ikäisyys ja helppous. Arki sujuu paljon mutkattavammin mikäli vaunut toimii joka tilanteessa.
x Mitä vauvanhoitoon tulee niin myös kaikki vaan mitkä helpottaa arkea pitää olla kunnossa. Näitä ovat mm. sitteri, koliikkikeinu, vaipanvaihto piste, pinnasänky (jossa on toinen reuna pois otettava) ja ehkä myös se imetyskoru (mikäli siitä on edes pikkuisen hyötyä:D) jne.
x Seuraan aktiivisesti eri lastenvaate merkkien kevät-kesä-syksy-talvi uutuuksia
x Puheenaiheet liittyvät yleensä ainakin äiti seurassa pikku mussukoiden kehitykseen ja lapsi arkeen
x Vapaa-ajan vietän mieluitun pikku neidin seurassa
x Tuhlaan rahani mieluiten Lilianin vaatteisiin ja leluihin sekä perheen yhteiseen tekemiseen
x Kunnolla juhlimaan jaksaa ehkä lähteä kaksi kertaa vuodessa
x Olen tietoinen tämän hetken tietoinen tämän hetken ”must have” -jutuista lasten maailmassa. Tämän ikäisellä se on kaikki frozen tilpehöörit.
Meitä äitejä on erilaisia yhtä paljon kun on lapsiakin. Ennen raskautta ”äiti”-sana kauhistutti, koska se silloin tarkoitti mielessä myös omasta ajasta luopumista ja aikuismaista elämää ilman mitään hauskuutta. Piilottelin myös kauan kasvavaa raskausmahaa, sillä minusta tuntui oudolta koko ajatus olla äiti. Lapsen syntymän myötä kuitenkin kaikki ajatukset muuttuivat ja nykyään voin olla ylpeä äiti. Keneltäkään uudelta tuttavuudelta ei varmaan jää epäselväksi se fakta, että olen myös äiti, vaikka kaikissa paikoissa sitä ei ole järkevää ensimmäisenä ottaa puheeksi vaikka kuinka mieli tekisi. Näitä tilanteita on muun muassa työelämässä, sillä äidit pistävät tärkeysjärjestyksessä aina lapsensa edelle mikä ei tietenkään näytä hyvältä työnantajan silmissä. On kuitenkin myös tärkeää muistaa, että vaikka äideillä on nykyään uusi merkitys elämässä, niin silti he tahtovat tehdä myös niitä samoja asioita kuin ennen äitiyttä ainakin jossain määrin. Kukaan äiti tuskin on eri mieltä siitä asiasta, että elämä on nykyään miljoona kertaa rikkaampaa kuin ennen. 

10 kommenttia

 1. Niina/Beauty by Boman kirjoitti:

  Eräs vanhempi rouva sanoi minulle kerran: "Niina, jos jonkun neuvon haluan antaa loppu elämää varten, se on, että jos joku tai jokin tekee elämästä raskasta, yleensä tekee siitä myös rikasta." Tämä tuli tästä sun postauksesta mieleen ja mielestäni pätee hyvin ainakin äitiyteen. Ihana postaus <3

 2. Aurinkokujalla kirjoitti:

  Oli kyllä hyvä postaus ja ihan vahingossa eksyin sun blogiin.
  Osallistu kastehelmi arvontaan blogissani.
  Hyvää sunnuntai päivää sulle.

 3. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Viisaasti sanottu! Pitää itsekin muistaa 🙂

 4. Inka / Lapsen Askelin kirjoitti:

  Heh pystyn myös laittamaan rastin kaikkiin mainittuihin kohtiin 😀

  Muutenkin kiva postaus 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tuo on kyllä todella viisaasti sanottu ja pitää kyllä todella hyvin paikkansa tässä tapauksessa 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hei, kivaa kun eksyit tänne! 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah 😀 Jotkut kohdat on ehkä sellaisia, ettei kuvittelis asioiden menevän niin ennen kun lapsi tulee 🙂

 8. Tiia/Lasten tapaan kirjoitti:

  Kuulostipa tutuilta kohdilta, rasti jokaiseen!
  Näinhän se menee, äiti-ihmisenä ei enää ole aikaa ja mielenkiintoa siihen omaan itseensä niin paljoa ja niinhän sen pitääkin mennä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *