Hae
Love Beyond Words

Viikonloppu yh-äitinä

Viime viikolla miehet sai idean lähteä viikonlopuksi miesten kesken viikonlopuksi mökille ja sinnehän tuo omakin mies oli hävinnyt perjantaina suoraan töistä, sillä saavuin Lilianin kanssa tyhjään kotiin. Tästä alkoi meidän tyttöjen viikonloppu! Mitä tyttöjen viikonloppuna sitten tehdään? No ainakin shoppaillaan, lakataan kynsiä, tavataan kavereita ja syödään paaaaljon herkkuja! Koko viikonloppu meni todella nopeasti, kun oli hauskaa tekemistä.
Lauantaina käytiin aamulla kaupassa ostamassa kaikkea pientä hyvää viikonlopulle ja loppu aamupäivä vietettiin päiväkodin pihalla järjestetyllä kirpparilla. Tavattiin siellä myös muutama tuttu äiti lapsineen. Päiväunien jälkeen tavattiin muiden mökki leskiksi jääneiden äitien (+lapsien) kesken. Herkuteltiin ja lapset leikki. Nykyään lapsi-äiti tapaamiset on todella viihdyttäviä, sillä lapset yleensä osaa leikkiä keskenään ja äidit voi keskittyä juoruiluun. Aikaisemmin tälläisten järjestäminen oli jo haaste sinäänsä, sillä päiväunet menivät yleensä ihan ristiin ja sitten, jos päästiin samaan aikaan liikkeelle niin toisen vauvalla sattui olemaan huono päivä, joten treffit piti lopettaa lyhyeen. Ehkä jokaisella on myös se oma vauvakupla, jonka sisälle on helppo jäädä ja koittaa pysyä sillä omalla mukavuusalueella, eikä ottaa riskejä sen suhteen mitä jos vauva itkeekin koko ajan. Nykyään asia on ihan toisin päin, sillä jos jäädään kotiin, niin lapsi varmasti kiukuttelee koko päivän tylsyyttään ja sitä, kun ei ole ketään kaveria leikkimässä.
Sunnuntaina meillä oli myös kivaa ohjelmaa tiedossa, sillä suunnattiin kahden ystävättäreni kanssa kansainvälisille markkinoille. Lilianille tapahtuma ei ollut ehkä kovinkaan mieluinen, sillä siellä ei ollut juurikaan lapsille mitään toimintaa. Markkinat olivatkin kuitenkin sen verran rankka kokemus Lilianille, sillä paikka vilisi erilaisia kojuja ja ihmisiä. Kuulinkin tämän jälkeen varmaan ensimmäistä kertaa lauseen ”äiti, minä olen nyt todella väsynyt  ja haluan vaan mennä päiväunille” 😀
Tälläiset päivät ilman sitä toista on toki aina enemmän raskaampia, sillä lapsesta pitää huolehtia 24/7. Vauva-aikana tälläiset päivät tuntuivat vielä enemmän puuduttavammilta, sillä symbioosi on jo viikolla niin luja, joten oli ihanaa saada edes viikonloppuna pientä huilia. Toki myös vauva-arki oli raskaampaa verrattuna tähän päivään, sillä silloin oli päiviä jolloin ei oikeasti viittinyt lähteä ulos hampaita itkevän hirviön kanssa ja kodin seinät kirjaimellisesti kaatuivat päälle. Nykyään neidin kanssa pystyy tekemään ja menemään vaikka minne, sillä päiväunetkaan ei enää häiritse liikaa. Tälläiset kahden keskiset ajat on nykyään aika harvinaista luksusta, vaikka päivän päätteeksi sängystä kuuluikin ”minulla on kyllä jo ikävä isiä..” 

5 kommenttia

 1. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Tuo on kyllä ihanaa kun lapsi on jo sen ikäinen,ettei tarvitse niistä päikkäri ajoista pitää kiinni,ainakaan niiiin tiukasti. Mukavan kuuloinen teidän viikonloppu 🙂

 2. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Tuo on kyllä ihanaa kun lapsi on jo sen ikäinen,ettei tarvitse niistä päikkäri ajoista pitää kiinni,ainakaan niiiin tiukasti. Mukavan kuuloinen teidän viikonloppu 🙂

 3. Minna kirjoitti:

  Ihana tuo teidän viikonloppu. 🙂 Tämänikäisten kanssa kahdenkeskisistä vapaapäivistä nauttii kyllä ihan eri tavalla kuin vauvan kanssa! Mekin ollaan lähdössä Ellun kanssa ensi viikolla kohti mummilaa, junalla ja kaikkea, ja odotan sitä kyllä aika innoissani!

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo kyllä meillä (onneksi!) vielä nukutaan päikkärit, mutta riittää jos vähän torkahtaa jossain tilanteissa 😀 Normaalisti kyllä keretään nukkua ihan normaalit päikkärit, mutta kesä aikaan ehkä enemmän tulee oltua liikenteessä ja ei kerkee tulla kotiin nukkuu rauhassa 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä! 🙂 Ja ihanaa sulla alkaa kohta piiitkä loma! Vai alkoko se jo 🙂 Mekin meinattiin matkustaa uhkarohkeasti myös mummolaan 4h junalla 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *