Hae
Love Beyond Words

Junamatka taaperon kanssa

Voi kuinka paljon olisin halunnut tämän postauksen olevan hypetystä siitä, kuinka helppoa nykyään matkustaminen on taaperon kanssa. Mutta valitettavasti joudun toteamaan ettei junamatka taaperon kanssa ollut ihan sellainen millaisiin junamatkoihin olen tottunut yksin matkustaessani. 
Junamatka sai heti alkuunsa aika karmaisevat lähtöasetelmat, sillä neiti suostui jännitykseltään nukkumaan 15 min päikkärit (onneksi juna-asemalle oli reilun tunnin matka, jolloin hän nukahti autoon). Onkin ehkä virhe puhua koko aamu jostain jännittävästä uudesta asiasta mitä tulee tapahtumaan heti päikkäreiden jälkeen näin jälkeenpäin ajateltuna. 

Meillä oli paikat tottakai leikkivaunusta. Juna ei onneksi ollut täynnä, joten leikkipaikalla sai ajoittain leikkiä jopa ihan yksinään. Aikaisemmilla junamatkoilla yksin ollessani olen vahingossa joskus päätynyt leikkivaunuun ja voi sitä melun määrää, kun lapset juoksevat edestakaisin käytävällä sokerihumalassa. Nyt tuo sama oli edessä vanhemman roolissa, joka koitti epätoivoisesti saada omaa lastaan pysymään edes sekunniksi paikoilleen. Luulin, että ollaan päästy jo siihen pisteeseen, että älypuhelinten ja rusinoiden voimalla matkustaminen sujuu rauhallisesti (niinkuin se sujui automatkalla), mutta taisi uuden viehätys olla niin suuri ettei istuminen kiinnostanut kuin max yhden minuutin. Takana oli myös touhun täyteiset viisi päivää, joka varmasti jo väsytti pientä reissailijaa. Jos vaan mahdollista onkin varmaan helpompi matkustaa junalla menomatkalla ja tulla tutuimmilla kulkuvälineillä paluumatka. 
Junassa matkustamisesta noin niinkuin ajatuksen tasolla vaikuttaa paljon viihtyisämmältä lapsen kannalta. Siellä pääsee vapaammin liikkumaan ja leikkivaunussa pystyy laskemaan liukumäkeä, lukemaan kirjaa ja leikkimään toisten lasten seurassa. Myös toisten lasten seura on varmasti iso syy, joka saa aikaan villiintymisen. Lilian ei ollut nähnyt ollenkaan muita lapsia maaseudulla ollessaan, joten juttua riitti niiden kanssa. Rajoja toki myös piti testailla ja muistutella siitä, että saiko kaverin ohittaa liukumäessä tai saiko sitä nipistää kädestä. 
Matkan edetessä ravintolavaunussa voi käydä haukkaamassa jotain pientä välipalaa, mikä toimi ainakin meillä aika hyvänä rauhottelu keinona. Tosin hirveen kattavaa valikoima ruokaa ei ole ja varsinkin yli 4h  matkalla olisi hyvä saada jotain täyttävämpääkin suuhun. Uutuuden viehätys tais tällä kertaa viedä myös ruokahalut, eivätkä edes ranskalaiset maistuneet neidille. 
Pääasia kuitenkin, että päästiin lopulta perille ja Lilianille tuli taas yksi kokemus lisää 🙂 
Miten teillä on matkustaminen sujunut junassa taaperon kanssa? 

11 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Meillä junamatka mummille kestää yhteensä kaksi ja puoli tuntia sisältäen yhden vaihdon, joskus kaksikin, ja se on mennyt aina loistavasti – varmaan siksi, että leikkivaunuun ei ehdi kyllästyä sinä aikana. Ei olla koskaan ehditty edes ravintolavaunuun asti aikaa tappamaan. 😀

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Meillä on kohta edessä ensimmäinen junareissu ja meilläkin paikat leikkivaunussa. Saa nähdä, miten menee 😀 Todennäköisesti ihan hyvin, vaikka juna on varmaan aika täynnä, kun lomat ovat sitten jo kunnolla alkaneet. Mihin tuolla junassa saa muuten rattaat, jos on vaikka useampikin kärryttelijä samassa junassa? Pitääkö ne laittaa kasaan vai voiko "parkkeerata" sellaisenaan johonkin paikkaan? Tuntuu, että tämä ratasasia aiheuttaa eniten stressiä tässä koko hommassa! 😀

 3. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Kaunis uusi banneri. 🙂
  Meillä Aino ei ole vielä koskaan matkustanut junalla, mutta voisin kuvitella että meno hänellä olisi aika vauhdikasta. 🙂 Hugo puolestaan on kivassa iässä, kun vielä viihtyy hyvin sylissä. 🙂

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Rattaat voi jättää inva-paikoille ja sinne mahtuu useammatkin rattaat. Lisäksi on tilaa muutamille kokoontaitetuille rattaille invavessan vieressä oleviin säilytyslokeroihin. Nämä ovat siis leikkivaunun alakerrassa (itse leikkipaikka on alakerrassa). Muutaman kerran olen matkustanut ihan täydessä junassa, jossa paljon lapsiperheitä ja silti vaunut ovat mahtuneet. Ei kannata sitä stressata!

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Haha vaihdot voisivat ollakin ehkä jopa hyvä juttu, sillä ne rikkoo sopivasti matkaa 🙂 Tosin jos matkassa on enemmän lapsia, niin tavaroita ei saa varmaan kuljetettua 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Varmasti hyvin menee junamatka! 🙂

  Meillä ei ollut ollenkaan rattaita mukana, mutta olin kuulevina myös, että suoraan alla on rattaille tilaa. Mutta varmasti kaikkien rattaat mahtuu kyytiin 🙂

  Kivaa reissua! 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂

  Hih, meillä Lilian ei koskaan ollut tuossa syli-iässä silleen, että ois viihtynyt siinä paikallaan 😀

 8. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Me ajateltiin syksyllä käydä junalla Eetun ja miehen kaa Helsingissä jos bongataan hyvät liput :). Sälli ei olekaan aikaisemmin menny junalla:)

 9. petra kirjoitti:

  Me ollaan menty vasta kerran junalla, matkat kesti 30min suunta ja neiti oli silloin muutaman kuukauden ikäinen. Menomatka nukkuen ja paluu matka huutaen jos oikein muistan 😀

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oiij varmasti tulee huippu reissu! Kaksi vanhempaa kun on mukana, niin matkustaminenhan on ihan lastenleikkiä 😉

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha joo perus 😀 Yleensä aina jossain vaiheessa reissua kuitenkin ne hermot menee. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *