Kuukauden arkiruoka: Kesäkurpitsa-fetapihvit
Kesäisin ei tee mieli yleensä mitään kovin raskasta ruokaa, joten kasvispihvit ovat todella maukas valinta ruokapöytään. Alkuperäinen resepti on Gordon Ramsayn Maailma keittiössä kirjasta.
Kesäkurpitsa-fetapihvit
noin 16 kpl
1 iso kesäkurpitsa
suolaa
mustapippuria
mustapippuria
kevätsipulia
3 munaa
3–4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl pinjansiemeniä
1 dl ruohosipulia/ tai jotain muuta tuoretta yrttiä
200 g fetajuustoa
Raasta kesäkurpitsa ja jätä se valumaan siivilän päälle. Kuullota sipuli.
Sekoita hieman jäähtyneisiin sipuleihin munat, vehnäjauhot, pinjansiemenet ja tuoreet hienonnetut yrtit sekä mausteet. Murustele joukkoon fetajuusto. Lopuksi lisää kesäkurpitsa raaste hyvin valutettuna.
Laita pihvit leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tzatzikin kanssa.
Oo nam! Täytyy kokeilla 🙂
Suosittelen! 🙂